This text will be replaced


Aktuální zprávy

Jako loni: I přes úvodní gól Piráti ve fotbalovém derby Vervě znovu podlehli

Napsal 15.06.2023 Eliška Ratiborská
Stejně jako před rokem se hokejisté Chomutova a Litvínova sešli k charitativnímu fotbalovému zápasu, tentokrát v Březenci. Výtěžek ze vstupného, darů od diváků a prodeje vyřazených mládežnických dresů se rovným dílem rozdělí mezi Nadační fond Pirátské srdce, který momentálně pomáhá Stanislavu Hrzinovi, a mládežnické týmy 1. SK Jirkov, jenž na hřišti v Březenci působí.

V krušnohorském derby oblékli Piráti nové fotbalové dresy. Stejně jako před rokem týmy odehrály utkání ve dvou čtyřicetiminutových poločasech.

Skóre zápasu otevřeli v třicáté minutě Piráti, když Jakub Chrpa s Davidem Kämpfem dobře zakombinovali a míč posunuli na Jakuba Lauka. Stejně jako před rokem tak šli Chomutovští do vedení – 1:0.

Během prvního poločasu už další gól nikdo nepřidal, jenže po přestávce ve čtyřicáté osmé minutě vyrovnal z pravé strany Ondřej Jurčík – 1:1. A o tři minuty později Verva skóre dokonce otočila, když od Radima Šaldy dostal přihrávku před brankou připravený chomutovský odchovanec Denis Zeman a úplně osamocený mířil přesně – 1:2.

Dvě minuty před koncem základní hrací doby se trefil Petr Koblasa do protějšího horního rohu brány z růžku velkého vápna – 1:3. Závěrečnou branku přidal ještě v páté minutě nastavení Lukáš Stehlík, který prostřelil Michala Žižku – 1:4.

„Zápas byl hezký a atmosféra skvělá. První poločas dobrý. Zápas jsem si opravdu užil,“ hodnotil bezprostředně po utkání František Mála. „Já si myslím, že loni byl Litvínov o něco lepší, teď to bylo vyrovnanější, jen měli trochu víc štěstí, a hlavně lepší druhou půli,“ porovnával oba střety se stejným soupeřem, který v roce 2022 zvítězil 3:1.

„Ke gólu mi chyběla noha, hlava, vlastně všechno. Ale snažil jsem se a slyšel jsem jen samý potlesk a chválu, tak jsem asi hrál dobře, smál se, ačkoliv se v zápase ani jednou netrefil. Podle zkušeného útočníka je fotbal, který ho baví, příjemná změna v rámci letní přípravy. „Chtěl bych poděkovat všem, kdo přispěl a přišel. Je moc hezké, že tolik lidí přispělo na dobrou věc,“ uzavřel. Další fotbalový střet na podporu Stanislava Hrziny Piráty čeká 15. července v Chomutově.

Piráti Chomutov – HC VERVA Litvínov 1:4 (1:0)
Branky: 30. Lauko – 48. Jurčík, 51. Zeman, 78. Koblasa, 80.+5 Stehlík.

Sestava Pirátů:
Žižka – Kadeřávek, Havel, Záruba, Koblížek, Eret, Chrpa, Kämpf, Tůma, Lauko, Filip, Mála, Svoboda, Remeš, Príhoda, Veselý, Putz

Sestava Vervy:
Berka – Baláž, Zeman, Zajíček, Havelka, Šalda, Jurčík, Hlava, Koblasa, Zygmunt, Strejček, Stehlík, Slavík, Šprynar, Válek