Aktuální zprávy

K Pirátům se vrací David Petrásek, obranu doplní i Matěj Hora. S Vrchlabím doma o dva dny později

31.10.2023 Tisková zpráva
Během víkendového velkého severočeského derby se zranil Radek Havel, který na marodce doplnil další dva obránce, na což sportovní úsek Pirátů zareagoval stažením Davida Petráska z hostování v Chebu a střídavými starty Matěje Hory z juniorů Litvínova. Vzhledem k blížícímu se turnaji národních týmů do dvaceti let dochází rovněž k posunutí domácího duelu s Vrchlabím, který se nově uskuteční v pondělí 13. listopadu.

Už v polovině října vypadal ze sestavy Jakub Váchal, před soubojem s Ústeckým Slovanem se k němu přidal Richard Záruba a z derby musel odstoupit Radek Havel, jehož oko je v pořádku, ale léčení zlomeného nadočnicového oblouku si nějakou dobu vyžádá. „V obraně jsme se dostali početně na hranu, proto jsme z hostování v Chebu stáhli Davida Petráska a domluvili jsme střídavé starty mladého obránce Matěje Hory z litvínovské juniorky,“ vysvětluje sportovní manažer a hlavní trenér Martin Pešout.

Jednadvacetiletý chomutovský odchovanec odehrál za Piráty pět přípravných střetnutí, v nichž jednou skóroval, což se povedlo pouze dalšímu jednomu obránci, a přidal dvě asistence. Před startem základní části druhé ligy pak David Petrásek putoval do Chebu. V dresu Stadionu nastoupil i do prvního střetnutí proti Pirátům, v němž shodou okolností zapsal doposud jedinou přihrávku z devíti startů.

Devatenáctiletý Matěj Hora začínal s hokejem v Litvínově, kde působí s malými výjimkami dodnes. V aktuální sezóně je dokonce se sedmnácti body za pět gólů a dvanáct asistencí čtvrtým nejproduktivnějším obráncem juniorské extraligy. Mladý zadák by měl v rámci střídavých startů naskočit už ve středu ve Slaném, kde hrají domácí zápasy Řisuty. Ve druhé lize už má na kontě z minulého ročníku tři starty za Mostecké Lvy, v jejichž sestavě byl i 8. února během jedenáctigólové přestřelky s Piráty, kteří vyhráli na ledě soupeře v prodloužení.

Před časem klub oznámil, že pro hladký průběh turnaje reprezentačních dvacítek došlo k posunutí střetnutí s Táborem, které se v ROCKNET ARÉNĚ uskuteční o den dříve, tedy v úterý 7. listopadu. Vzhledem k programu zmíněného turnaje bylo nutné vyřešit rovněž souboj s Vrchlabím. Východočeši měli přijet pod vrcholky Krušných hor v sobotu 11. listopadu, ovšem nakonec dorazí až v pondělí 13. listopadu, kdy bude úvodní buly vhozeno tradičně v 17 hodin a 30 minut.

„V prosinci se u nás bude konat turnaje ženských týmů do osmnácti let, takže řešíme se soupeři další přesuny, ovšem po zkušenosti s Mostem oznámíme změny až ve chvíli, kdy bude vše potvrzeno i v systému svazu,“ hlásí manažer A-týmu Jiří Sochor s tím, že bližší informace k turnaji dvacítek klub zveřejní v nejbližších dnech.

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov