Aktuální zprávy

Piráti uplatnili čtyři opce do konce sezóny, jen Tomáš Vildumetz odchází

01.09.2024 Tisková zpráva
Konec prázdnin znamená i konec smluv některých hráčů, kteří přišli k Pirátům před nováčkovskou sezónou v Maxa lize. Dva už kádr opustili a jeden zůstává, nyní je jasno také o zbývajících pěti. Obránce Daniel Poizl a útočníci Marek Berka s Dominikem Sklenářem si vybojovali smlouvy pro zbytek sezóny stejně jako člen postupového týmu František Mála, Tomáš Vildumetz (na snímku) si bude hledat nové angažmá.

Pětadvacetiletý Tomáš Vildumetz nastoupil do sedmi přípravných duelů z osmi. Během zmíněných startů nasbíral pět kanadských bodů, když jednou skóroval a přidal čtyři asistence. „Tomáš nezklamal, ale byl by v tuto chvíli prvním náhradníkem, což by byl při jeho zkušenostech pro nás zbytečný luxus,“ naznačuje sportovní manažer a hlavní trenér Martin Pešout, že se otevírá příležitost pro některého z místních mladíků.

V mužstvu zůstávají druzí nejlepší střelci přípravy František Mála s Dominik Sklenářem, kteří mají na kontě dva přesné zásahy a stíhají čtyřgólového Jiřího Fronka. Oba vytvořili zajímavě se jevící útočnou trojku s Tomášem Koblížkem a v přípravě zatím tato ofenzivní letka nastřádala deset kanadských bodů.

Dvaatřicetiletý František Mála si zahraje druhou nejvyšší soutěž poprvé od ročníku 2011/2012, během nějž zapsal všech dosavadních 27 startů a tři body (1+2). O devět let mladší Dominik Sklenář zapíše osmou prvoligovou štaci a může zaokrouhlit počet startů na 200.

Třiadvacetiletý Daniel Poizl naskočil do všech osmi dosavadních přípravných duelů a mezi obránci má nejlepší hodnocení účasti na ledě, v němž u něj momentálně svítí hodnota +3. Stejně starý Marek Berka mířil přesně hned v první startu do sítě extraligového Kladna, s nímž rozhodl i rozstřel po remíze v základní hrací době. Ve chvíli, kdy se do zápasového zatížení zapojili i Viktor Hübl s Františkem Lukešem, zaujal místo po jejich boku v prvním útoku.