Preview k zápasu

Piráti zajíždějí pod vrcholky Krkonoš! Uhájí ve Vrchlabí první pozici po základní části?

Napsal 12.01.2024 Michal Luxa
K poslednímu souboji základní části druhé ligy zajíždí Chomutov do dalekého Vrchlabí, kde bude hájit vedoucí pozici v západní skupině. Východočeši mají za sebou dobrou sérii zápasů, a tak Piráty nečeká nic jednoduchého. Vzájemné střetnutí startuje v sobotu 13. ledna od 18 hodin. Kdo se bude radovat z vítězství?

Piráti přehráli Tábor, čímž se vrátili na první pozici

Středeční kolo nabídlo souboj prvních dvou týmů v západní skupině. Chomutovští do něho vstoupili ve velkém stylu, když Lukešovo nahození Gábovi překvapivě propadlo do branky. Ve druhé periodě se pak baseballovým způsobem prosadil také Jakub Zajíček, jehož tečí napodobil Lukáš Stehlík. Rychlou odpověď sice našel táborský Karel Plášil, jenomže po trefách Jakuba Veselého a Petra Ereta bylo o vítězi jasno. Definitivní podobu výsledku dal Milan Dančišin.

Díky vítězství se Piráti posunuli na první pozici tabulky, kde aktuálně mají bodový náskok právě před Táborem. Zatímco v posledních kole zajíždějí svěřenci Martina Pešouta do Vrchlabí, Jihočechy odehrají venkovní souboj s Letci Letňany.

HC TÁBOR – PIRÁTI CHOMUTOV 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 31. Plášil (Zíb, L. Prášek), 46. Dančišin (Huna) – 1. Lukeš (Hübl, Zajíček), 27. Zajíček (Kadeřávek, Eret), 31. Stehlík (Seemann, J. Veselý), 42. J. Veselý, 45. Eret (Kostourek).
Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. Střely na branku: 32:19. Diváci: 2691.

strong>Sestava Chomutova: Altrichter – Březák, Kadeřávek, Ulrych, Eliáš, Havel, Seemann, Záruba, Váchal – Zajíček, Hübl, Lukeš – Tůma, Eret, Kostourek – Stehlík, T. Svoboda, Veselý – Chrpa, Koblížek, Mála.

Vrchlabí na vlně vítězství, v deseti zápasech devětkrát vyhrálo

Trenérský štáb Vrchlabí připravil své mužstvo na jedničku. Východočeši jsou na paté pozici a především na vlně vítězství. V posledních deseti zápasech zvítězili, padli pouze s Táborem. Po prohraném zápase čekalo Stadion východočeské derby s Hronovem, kde si s chutí zastřílel.

Hronovští šli v souboji s Vrchlabím do vedení, ovšem Stadion výborně zareagoval a sedmi góly překlopil stav zápasu na svou stranu. Zajímavé také je, že branky nastřílelo sedm různých hráčů.

HC WIKOV HRONOV – HC STADION VRCHLABÍ 3:7 (1:3, 0:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 2. Trandin (Hynek), 53. D. Straka (M. Veselý), 60. Murtazin (Voděracký, Táborský) – 7. Krsek (Kynčl), 10. Tatar (Kozák, Kynčl), 15. Kastner (Häusler, Chrtek), 24. Kozák (Kynčl), 34. P. Urban (D. Chalupa, Bendík), 45. Šlaicher (Kastner, Chrtek), 45. D. Chalupa (P. Urban, Kynčl)

Vyloučení: 4:7. Využití: 2:2. Diváci: 174.

Sestava Vrchlabí: Červinka – Boukal, Abraham, Srnský, Bendík, Kynčl, Häusler, Fiala, Kaštánek – Chrtek, Kastner, Šlaicher – Krsek, Urban, Chalupa – Jirků, Bláha, Tatar – Jakubec, Kozák, Cerman.

Ohlas trenéra Petra Hlaváče: „Byl to opět zápas, kdy za blbce mohl být pouze jeden tým, a to bohužel my. Kluci to ale zvládli úplně v pohodě. Pobavili jsme se u toho my i vrchlabští fanoušci, kterým opět děkujeme za atmosféru. Tím to pro nás skončilo a soustředíme se na sobotu, kdy přijede Chomutov a my chceme naplno bodovat. Budeme potřebovat každý hlas, tak nás, prosím, přijďte podpořit.“

VrchlabíChomutov
5. místo (51 bodů)pozice1. místo (69 bodů)
106:72skóre139:59
16-1-1-9bilance21-2-2-2
V-V-V-P-Vaktuální formaVsn-V-V-Psn-V
Denis Vacek – 2,27 G/Z
Jakub Červinka – 3,15 G/Z 
brankářiMartin Altrichter – 1,94 G/Z
Michael Petrásek – 2,86 G/Z
Jakub Kynčl 15 (3+12)nejproduktivnější obráncePatrik Kadeřávek 17 (3+14)
Patrik Urban 40 (16+24)nejproduktivnější útočníkViktor Hübl 44 (17+27)
Patrik Urban 16 gólůnejlepší střelecPetr Eret 20 gólů

O zápase: Před posledním utkáním je možné také kalkulovat. Pokud chtějí Piráti zůstat na první pozici, musejí jakkoliv zvítězit. Pokud by střetnutí na východu Čech nevyhráli, budou potřebovat zaváhání Tábora. Právě zápas v Letňanech bude zajímat také Vrchlabí, které v případě porážky Letců může poskočit na čtvrtou pozici. Ovšem musejí také sledovat souboj Dečína, jenž je o pouhé dva body zpět.

Z vrchlabského tábora zní odhodlanost porazit velkého favorita. Naopak svěřenci Martina Pešouta budou chtít potvrdit výhru z Tábora dalším dobrým výkonem a výsledkem.

Zatímco se Chomutov může bodově spolehnout na více hráčů, tak Stadion spoléhá na Patrika Urbana, jenž je od zbytku týmu bodově odskočený. Pokud se nedostanete pod vrcholky Krkonoš, můžete sledovat klubový stream, jímž vás provede Libor Kult.

×
Odehrané v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov