Aktuální zprávy

Pozor! Už ve čtvrtek končí aukce „nadačních“ dresů Jakuba Lauka s Davidem Kämpfem

Napsal 29.08.2023 Klub
Do konce přípravy zbývá Pirátům sehrát čtyři utkání, ovšem, vy fanoušci, můžete mít dres, který je věnován Nadačnímu fondu Pirátské srdce, doma o poznání dříve. Už ve čtvrtek 31. srpna ve 20 hodin totiž končí dražba speciální edice se jmény dvou chomutovských odchovanců se smlouvami v NHL. Pokud chcete mít doma jeden ze dvou trikotů s jmenovkou, zapojte se aukce.
AUKCE DRESŮ JAKUBA LAUKA A DAVIDA KÄMPFA PRO NADAČNÍ FOND

V posledních letech platilo, že na dresech pro přípravu neměli hráči svá jména. Bylo tomu tak u trikotů, které děkovali všem, kdo se zapojili do programu Patriot Pirátů Chomutov, i u dresů, jež připomínaly počátky hokeje v Chomutově pod hlavičkou německého klubu DFK Komotau.

Stejný princip klub uplatnil také v aktuálním letním období. To je věnováno již zmíněnému nadačnímu fondu, proto mají hráči na zádech místo jmenovky nápis Pirátské srdce. Purpurové dresy půjdou po skončení přípravy do aukce, ovšem klub si pro fanoušky přichystal překvapení.

Na rozbruslení úvodního domácího utkání s pražskou Slavií totiž vyjeli na ledovou plochu ROCKNET ARÉNY kromě hráčů současného kádru rovněž Jakub Lauko a David Kämpf. Oba oblékli speciální dresy opatřené jejich jmenovkami a také výtěžek z jejich aukce pomůže pirátským mládežníkům. „Jedná se o jediné dva exempláře se jmény konkrétních hráčů, což dodává dresům punc originality a jedinečnosti,“ říká klubový mluvčí Libor Kult. „Žádné jiné dresy jméno mít nebudou,“ doplňuje následně.

Osmadvacetiletý David Kämpf má za sebou sedm sezón v nejslavnější soutěži světa, v jejíž základní části v posledních čtyřech ročnících nevynechal ani jeden duel. I proto mu jediný start zbývá do mety 400 střetnutí. Po podpisu nové čtyřleté smlouvy s Toronto Maple Leafs by mohl dosáhnout ještě výš.

Třiadvacetiletý Jakub Lauko zapsal v předešlé sezóně prvních 23 klání, čtyři góly a tři asistence v dlouhodobé části NHL, k nimž přidal i tři souboje a jednu finální přihrávku ve Stanleyově poháru. Také o pět let mladší místní odchovanec má v kapse novou smlouvu, která platí na dva roky s tím, že ve druhé roce je už pouze jednocestná.

Chcete-li mít doma opravdu unikátní suvenýr, stačí se zaregistrovat na webu www.sportovniaukce.cz a přihodit na jeden ze dvou zmíněných dresů. Aukce končí ve čtvrtek 31. srpna ve 20:00, ovšem může se uzavřít také o hodně později. Jestliže někdo přihodí v 19:55:01, prodlouží uzávěrku daného dresu o jednu vteřinu. Každý další příhoz na stejný dres pak prodlouží uzávěrku znovu o pět minut.