Aktuální zprávy

Příprava čísly: čtyřicítka hráčů, boje o smlouvu a potvrzování rolí

Napsala 10.09.2024 Redakce
Sezóna 2024/2025 se nezadržitelně blíží, ale ještě než Chomutovští po čtyřleté pauze napíšou další příběhy v profesionálním hokeji, ohlédněte se statisticky za přípravou. Piráti ji zakončili s bilancí šesti výher a čtyř porážek, pod čímž se podepsalo takřka čtyřicet hráčů.

Brankoviště – z divočiny ke zkušenému páru

Minimálně na začátku přípravy bylo v brankovišti hodně rušno, jelikož do úvodních čtyř zápasů zasáhlo pět brankářů. Z nich později Richard Běhula zamířil formou střídavých startů do Kadaně a Martin Altrichter na hostování do Sokolova.

Největší porci minut, takřka stejně, odchytali Michael Petrásek a Pavel Jekel s úspěšností 92,98 procent, respektive 93,98 procent. Druhý jmenovaný byl v závěru přípravy vyzdvyhován. Kdo vstoupí do sezóny jako jednička?

Obranné řady – decentní podpora produktivity

Trenérský tým si během deseti přípravných zápasů prohlédl čtrnáct beků, z nichž nikdo neodehrál všechny duely a čtyři zapsali jen jeden start. Největší porci zvládl až k zisku smlouvy do konce sezóny Daniel Poizl, osm utkání absolvovali Vít Seemann a Štěpán Němec.

Do bodových statistik se nejvýrazněji zapsal Patrik Kadeřávek, jenž v sedmi utkáních vstřelil dva přesilovkové góly a přidal jednu asistenci. Branku a přesnou přihrávku má ve statistikách Filip Eliáš, jenž jako jediný dostal trest na pět minut a do konce utkání.

Po jednom kanadském bodu získali Vít Seemann a věkem junior Vojtěch Husinecký, jenž proti Sokolovu svou premiérovou trefou v pirátské áčku nastartoval cenný obrat. 

V hodnocení účasti na ledě si nejlépe vedli Daniel Poizl, Filip Eliáš a Radek Havel.

Po jednom zápase dostali také junioři František Hynek, Adam Žižka a Marek Malcovský, kteří sice nebodovali, ale první dva jmenovaní odešli s pozitivní účastí na ledě.

Ofenziva – návrat ztraceného syna, kapitán ve formě a úderná formace

V podobné formě jako Jiří Fronk před více než deseti lety opouštěl Chomutov se i vrátil, jelikož s šesti kanadskými body potvrdil ofenzivní potenciál a ovládl týmové bodování. O bod zpět skončili Tomáš Vildumetz a Dominik Sklenář, jenž vytvořil úderné komando s Tomášem Koblížkem a Františkem Málou.

Další tři hráči – Viktor Hübl, Petr Eret, Tomáš Guman – zapsali bilanci 1+3, kterou však stihli v rozdílném počtu zápasů, zkušenému matadorovi stačila poloviční porce zápasů. Bilanci +/- vévodil se třemi body Martin Tůma, jenž v závěru přípravy zvedl ofenzivu a nakonec k jedné asistenci z počátku přidal i dvě trefy.

Dva plusové body získal ve stejném počtu zápasů mladík Barnabáš Novák, jenž zakončil přípravu s jedním kanadským bodem stejně jako juniorští overage – Janové Vostiňák a Rindoš s Martinem Starým.

Statistiky »