Aktuální zprávy

Turnajový týden: Dorostenecký double, junioři zlatí v Německu. A co žáci?

Napsala 21.08.2024 Kateřina Kundertová
Během závěru minulého týdne mladí Piráti v rámci přípravy před blížící se sezónou 2024/2025 odehráli řadu nejenom domácích turnajů. Dorostenci dvakrát kralovali, junioři si podmanili Německo a nejmladší žáci si užívali klání během Letní ligy.

Junioři vyrazili do nedalekého Chemnitzu, kde v čistě německé konkurenci během tří dnů odehráli stejný počet zápasů a vedli si výsledkově výborně. „Všechny tři zápasy byly v naší režii a k vítězství jsme došli až moc jednoduše. Ovšem výsledek je jedna věc a samotná hra s projevem týmu je věc druhá…“ upozornil Daniel Lehnert.

„S tím upřímně nejsme zatím spokojeni. Samozřejmě je stále období, kdy hodně trénujeme a do zápasů zkoušíme různé varianty formací, aby jsme všechny hráče pořádně poznali. Do začátku sezóny nás čeká ještě hodně práce, ale věříme, že se budeme jenom zlepšovat,“ pokračoval.

Piráti začali jedenáctigólovou přestřelkou s Drážďany, které nakonec udolali 6:5, když se dvakrát prosadili David Döring a Samuel Peksa. I napodruhé si svěřenci Daniela Lehnerta zastříleli a vyprovodili Norimberk 7:3, tři góly dal Tomáš Hlaváček a dva Matěj Kalvoda.

Turnaj uzavřeli jasnou výhrou 7:0 proti domácímu celku, když se blýskli Matyáš Patočka hattrickem a brankáři Benjamin Vavřena a Jakub Chalupský čistým kontem. Celkově tak Chomutovští skončili na prvním místě!

    Junioři (turnaj v Chemnitz):
    Piráti vs. Drážďany 6:5 (Góly: Döring 2, Peksa 2, Patočka, Kincl)
    Piráti vs. Norimberk 7:3 (Góly: Hlaváček 3, Kalvoda 2, Bon, Döring)
    Chemnitz vs. Piráti 0:7 (Góly: Patočka 3, Döring, Kincl, Friš Lorber, Chládek)

Dorostenci odehráli během tří dnů dokonce dva turnaje, nejprve domácí a poté v Sokolově. Ve vlastním hájemství začali těsnou výhrou proti pražské Hvězdě, kterou přetlačili 3:2, a následně přestříleli německý Iserhorn pohodlně 6:1. Turnajový dvojboj začali triumfem a stejně ho uzavřeli…

V Sokolově se hrálo na dva zvlášť bodované poločasy, v nichž svěřenci Vladimíra Petrovky získali se skóre 5:4 jedenáct bodů, o dva víc než druhé Drážďany. Celkem čtyřikrát udrželi čisté konto, pouze jeden poločas ztratili a dvakrát remizovali.

    Dorost (turnaj v Chomutově):
    Piráti vs. Hvězda 3:2 (Góly: Danihelka, Kharboutli, D. Beran)
    Piráti vs. Iserhorn 6:1 (Góly: Procházka, Heller, Witoš, Krejčík, Ekrt, D. Beran)
    Hvězda vs. Iserhorn 3:2

    Dorost (turnaj v Sokolově):
    Piráti vs. Karlovy Vary 1:0 a 2:0
    Piráti vs. Drážďany 0:0 a 1:1
    Piráti vs. Sokolov 0:3 a 1:0

Devátá třída se představila doma, kde se čtyři celky potkaly každý s každým v zápasech hraných na 2 × 20 minut čistého času s dvoubodovým systémem. Piráti se dvěma porážkami a jednou výhrou skončili třetí za stoprocentní Plzní, druhým Pískem a před posledními Říčany.

    9. třída (turnaj v Chomutově):
    Piráti vs. Říčany 4:2
    Piráti vs. Písek 0:5
    Piráti vs. Plzeň 1:3
    Plzeň vs. Písek 7:2
    Říčany vs. Plzeň 1:7
    Říčany vs. Písek1:4

Osmička sehrála v ROCKNET ARÉNĚ miniturnaj na dva samostatně bodované poločasy, ve kterých však nebodovala a skončila za konkurencí z Klatov a Letňan poslední.

    8. třída (turnaj v Chomutově):
    Piráti vs. Klatovy 0:2 a 2:4 (Góly: Ton, Lukeš)
    Piráti vs. Letňany 0:3 a 1:2 (Gól: Segeš)
    Klatovy vs. Letňany 3:3 a 1:1

Žáci od druhé do čtvrté třídy sehráli další kolo Letní ligy, ve které se výsledky nezaznamenávají. Poměřili síly se Sokolovem, Karlovými Vary a Louny. Pohledné kombinace, hezké góly a hlavně radost z hokeje!

×
Dnes v 17:30 | Muži
RI Okna Berani Zlín
Piráti Chomutov
×
Dnes v 13:00 | 9.tř.
IHC Králové Písek
Piráti Chomutov