This text will be replaced


Reportáže

V derby, které nabídlo jedenáct branek, se z výhry radovala litvínovská Verva

Napsal 18.08.2016 Marcel Holl
L i t v í n o v / C h o m u t o v - K pátému přípravnému zápasu cestovali Piráti do nedalekého Litvínova. Skóre v první derby nové sezóny otevřel Ivan Huml. Ještě do první pauzy Verva skóre otočila na počátku prostředního dějství odskočila do dvoubrankového náskoku. Následně došlo ke korekci z hokejky Michala Poletína, ale domácím se podruhé v zápase podařilo odskočit na dvoubrankový rozdíl. Premiéra kapitána Michala Vondrky, tak skončila porážkou 7:4.
přát. čt 18.8.2016
LIT
7:4(2:1, 2:1, 3:2)
CHM
Litvínov
Janus - Kubát, Sørvik - Sklenička, Pavlík - Pavelka, Gula - K. Černý - Šimeček, Hübl, Lukeš - Hořava, R. Hanzl, Nejezchleb - Martynek, J. Černý, Trávníček - Jurčík, M. Hanzl, Válek - Gerhát
Chomutov
Král – Skinner, Rutta – Kudělka, Havel – Dlapa, Flemming – R. Černý – Vondrka, Huml, Kaše – Tomica, Růžička, Skokan – Sklenář, Kämpf, Koblasa – Poletín, Račuk, Hlava

Branky a nahrávky

Litvínov
18. J. Černý (Gula), 20. Trávníček (J. Černý), 21. Lukeš, 35. Nejezchleb (R. Hanzl), 43. Válek (Jurčík, Sörvik), 43. Hübl (Sörvik), 59. Pavelka (R. Hanzl)
Chomutov
11. Huml (Vondrka, Skinner), 27. Poletín (Kämpf), 44. Kämpf (Rutta, Skinner), 56. Tomica (Růžička, Koblasa)

Statistiky

Vyloučení
2:4
Využití
0:1
V oslabení
0:1
Střely na branku
25:27
Diváci
1 136
Rozhodčí
Petružálek, Zubzanda – Kokrment, Rozlílek

Shrnutí

První větší šanci přinesla až polovina osmé minuty, kdy domácí kapitán Trávníček minul odkrytou Královu klec. O necele dvě minuty později se dvěma fauly v útočném pásmu provinil Richard Nejezchleb a Piráti dokázali tuto příležitost využít. Povedeným zakončením se prezentoval Ivan Huml, který si vyjel z chumlu hráčů na brankovišti, položil si Januse a těsně kolem pravé tyče poslal kotouč do litvínovské branky.

Litvínovští odpověděli na startu osmnácté minuty, kdy po přihrávce Guly napřáhl na pravém kruhu Jakub Černý a dobře umístěnou střelou vyrovnal. Hned vzápětí mohl vrátit Chomutovu vedení David Kämpf, ale brankář Janus situaci včas zachránil. Sedmnáct vteřin před úvodní sirénou se podařilo Vervě překlopit vedení na svou stranu. Michal Trávníček vyslal na branku Krále dobře ukrytou střelu od pravého mantinelu, kotouč ještě cinkl o vzdálenější tyč a skončil v síti.

Prostřední dějství začali Litvínovští ostře. Již po necelé minutě hrací doby navýšil vedení domácích František Lukeš. Piráti následně přestáli početní výhodu soupeře a v 27. minutě zkorigovali průběžný stav duelu. Druhou chomutovskou branku v utkání zaznamenal Michal Poletín, který našel ve vlastním oslabení skulinku u vyrážečky brankáře Januse.

Verva dokázala v pětatřicáté minutě odskočit opět na dvoubrankový rozdíl. Střelou pod lapačku překonal Krále Richard Nejezchleb. Litvínov tak po dvou periodách vedl v derby nad Chomutovem 4:2.

Úvodní pětiminutovka třetí části přinesla rovnou tři branky. Nejprve Litvínovští díky Lukáši Válkovi a Viktoru Hüblovi zvýšili již na čtyřbrankový rozdíl. Ve čtyřiačtyřicáté minutě proměnil rychlý kontr David Kämpf.

Na další branku si diváci na zimním stadionu Ivana Hlinky museli počkat až do pětapadesáté minuty, kdy Vladimír Růžička předložil pěknou přihrávkou kotouč Marku Tomicovi, jenž vymetl pavučinky v rohu Janusovy brány. Brankový účet prvního letošního derby uzavřel 59. minutě domácí obránce Tomáš Pavelka.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Neodehráli jsme dobré utkání. Hráli jsme bláznivý hokej. Přesvědčili jsme se o tom, že pokud nebudeme dodržovat nastavenou taktiku, tak nebude úspěšní jako v předchozích zápasech. My se z toho ponaučíme. Kluci jsou pracovití a vědí, co po nich chceme. Pokud budeme hrát to, co máme, tak bude konkurenceschopní a třeba budeme ten tým, který Litvínovu dá sedm gólů.“