This text will be replaced


Reportáže

Piráti jsou v semifinále! Po skvělém obratu porazili Oceláře o dvě branky

Napsal 24.03.2017 Martin Penker
C h o m u t o v - Piráti v šestém zápase čtvrtfinálové série s Třincem předvedli skvělý obrat z 1:3 na 5:3 a díky tomu postupují do semifinále Generali play-off TELH! Za Piráty se střelecky prosadili dvakrát Skokan, Mrázek, Poletín a Rutta. Piráti poprvé v historii postupují do semifinále a po 59 letech jsou v elitní čtyřce nejvyšší soutěže!
ČF6 pá 24.3.2017
CHM
5:3(1:3, 2:0, 2:0)
TRI
Chomutov
Laco – Rutta, Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Dlapa – Skokan, Huml, Tomica – Vondrka, V. Růžička, Sklenář – Raška, Kämpf, Koblasa – Kaše, Šťovíček, Poletín – Lauko
Třinec
Hamerlík – Krajíček, M. Doudera, Nosek, Galvas, Hrabal, Jank, Adámek, Štebih – Petružálek, Kreps, Rákos – Martin Růžička, Marosz, Dravecký – Netík, Kane, Adamský – Hrňa, Jašek, Cienciala

Branky a nahrávky

Chomutov
12. Skokan (V. Růžička, Kämpf), 29. Mrázek (Raška), 40. Skokan, 44. Poletín (Flemming, Huml), 59. Rutta (Koblasa, Kämpf)
Třinec
10. Petružálek (Netík, Kreps), 17. Rákos (Krajíček, Kreps), 17. Adamský (Kane)

Statistiky

Vyloučení
6:8
Využití
2:0
V oslabení
1:0
Střely na branku
25:33
Střely zblokované
8:12
Hity
5:4
Vhazování
46:21
Diváci
5 250
Rozhodčí
Hradil, Bulanov – Lhotský, Svoboda
Vyšší tresty
Marosz (Třinec) 10 minut

Shrnutí

Chomutovští hokejisté na svého soupeře aktivně vlétli, do dobré šance se dostával například Adam Raška, jehož pokus z pravého kruhu skončil na Hamerlíkovi. Skóre se ale měnilo na druhé straně. Těsně po skončení první přesilové hry utkání našel Tomáš Netík volného Jakuba Petružálka, který tečí do levé šibenice skóroval poprvé v letošním play-off – 0:1.

O necelé tři minuty později bylo ovšem srovnáno. Přesilová hra domácích byla zakončena střelou Vladimíra Růžičky od modré čáry, před brankou ještě tečoval Dávid Skokan a slovenský brankář v barvách Třince nezareagoval včas – 1:1. Ani tento stav ovšem netrval dlouho. Oceláři byli aktivní v pásmu, střela obránce Krajíčka byla vyražena před Daniela Rákose, jenž vrátil svému celku vedení – 1:2.

Netrvalo dlouho, přesně sedmnáct sekund a hosté vedli už o dvě branky! Martin Adamský pláchl všem a v rychlém samostatném úniku překonal Jána Laca střelou mezi betony - 1:3. Domácí celek tak první třetinu prohrál o dvě branky, naopak Oceláři dali hned tři branky a měli utkání skvěle rozehrané.

Hosté vstoupili do třetí třetiny aktivně a vybojovali si čtyřminutovou přesilovku, která ale byla zkrácena kvůli vyloučení. Žádná šance ani na jedné straně nepřišla. V následných chomutovských příležitostech byli Flemming s Laukem, ani jeden ale nezakončoval z dobrých pozic přesně.

Adam Raška se na konci devětadvacáté minuty dostal podél pravého mantinelu až před branku, kde u levé tyčky našel osamoceného Jaroslava Mrázka, který v zakončení nezaváhal – 2:3. Oceláři se pokoušeli i nadále hrát aktivně, což se jim dařilo. V dobrých šancích ale zklamali Adamský a o pár chvilek později také Netík. Snad největší šanci bez gólového efektu ve druhé třetině měl Daniel Rákos. Hostující borec si položil Laca, ale bekhendem trefil pouze tyč.

Domácí měli k dispozici přesilovou hru, v největší šanci byl Ivan Huml, ten se ale z dorážky neprosadil. Následně se síly na ledě vyrovnaly. Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za stavu 2:3, udeřil podruhé Dávid Skokan. Slovenský útočník uzmul kotouč obránci, sám před Hamerlíkem nezaváhal a vyrovnal – 3:3.

Do třetí třetiny pak nastoupili namotivovaní Piráti, kteří hned z první přesilové hry vstřelili rozhodující branku. Rychlé nahození Bretta Flemminga tečoval Michal Poletín a domácí tak poprvé v utkání vedli – 4:3. Aktivita pokračovala. Hrozili Brett Flemming i David Kämpf, pátá branka ale zatím nepřišla.

Vyrovnání měl na hokejce následně Tomáš Netík, jeho střelecký pokus ale skvěle zneškodnil Ján Laco. A když to poté třinečtí hokejisté zkusili v šesti, prosadil se střelou ze středního pásma do prázdné branky Jan Rutta, který Piráty poslal definitivně do semifinále.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Piráti Chomutov): „Věděli jsme, že nás doma čeká zase těžké utkání. Třinec hraje dobře, je silný a má výborné hráče dopředu i beky, co chtějí útočit. Bohužel jsme udělali chyby a dostali góly, zápas se pro nás nevyvíjel dobře. Od druhé třetiny jsme si jen řekli, že to trochu otevřeme. S tím, že buď dostaneme hodně, nebo na soupeře trochu zatlačíme. Gól na 2:3 nás trochu postrčil. Myslím, že rozhodující bylo Skokanovo vyrovnání jedenáct vteřin před koncem druhé třetiny potom, co obral obránce o puk. Na tým jsem hrozně pyšný, musím před klukama smeknout.“

Vladimír Kýhos (HC Oceláři Třince): „Myslím, že jsme si ten zápas prohráli sami. Hlavně v prostřední části, kdy jsme měli čtyři samostatné nájezdy a mohli jsme Chomutovu odskočit. Myslím, že kdybychom z nich dali třeba alespoň dva góly, tak bychom zápas vyhráli. Domácí pak srovnali. I z mého pohledu byl rozhodujícím momentem gól na 3:3 při naší přesilovce gól. Bylo by daleko lepší jít do šaten za stavu 3:2, což se nestalo. Vyřazení není nic veselého, člověk je z toho samozřejmě smutný, protože jsme chtěli dokázat daleko víc, ale je to sport. Nedá se nic dělat.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov