Reportáže

Piráti dostali lekci z produktivity, v domácím střetnutí nestačili na Mladou Boleslav

Napsal 11.03.2018 Michal Luxa
C h o m u t o v - Ve třetím kole v boji o udržení nestačili Piráti před vlastním publikem na Mladou Boleslav, s níž prohráli 2:5. Severočeši v utkání byli aktivnějším celkem, ale neproměňovali velké šance. Na branku Jana Růžičky vyslali celkem jednašedesát pokusů, ale pouze dva se dostaly za brankovou čáru. Ovšem k extraligové záchraně stačí souboru Vladimíra Růžičky jediný bod.
OUM3 ne 11.3.2018
CHM
2:5(1:3, 0:1, 1:1)
MBL
Chomutov
Lukeš (14. T. Dvořák) – Flemming, Dietz, Valach, Trefný, Slovák, Knot, Szathmáry – Skokan, Šťovíček, Sklenář – Tomeček, Smejkal, Koblasa – Havel, Huml, Poletín – Lauko, Vantuch, Chrpa
Ml.Boleslav
J. Růžička – Kurka, Hanzlík, Dlapa, Kotvan, Hrdinka, Eminger, Říha – Orsava, Nahodil, Valský – Flynn, Klepiš, Pacovský – Kousal, Urban, Pabiška – Najman, Volf

Branky a nahrávky

Chomutov
20. Poletín (Vantuch, Huml), 43. Knot (Koblasa, Skokan)
Ml.Boleslav
5. Pabiška (Urban, Eminger), 11. Flynn, 14. L. Volf (Najman), 40. Orsava, 45. Klepiš (Urban)

Statistiky

Vyloučení
4:2
Využití
0:1
V oslabení
0:2
Střely na branku
61:15
Střely zblokované
16:4
Hity
10:9
Vhazování
44:30
Diváci
2913
Rozhodčí
Bejček, Pražák – Jindra, Gerát
Vyšší tresty
Brett Flemming (Chomutov) - 5. minut a do konce utkání - Ondřej Dlapa (Mladá Boleslav) - 10 minut

Shrnutí

Piráti začali aktivně, hned na začátku to zkoušel dvakrát Jakub Trefný, ale první se radovali Bruslaři. V páté minutě se prosadil ve vlastním oslabení Lukáš Pabiška, který proměnil samostatný únik – 0:1. Poté, co nedorazil puk do branky Dávid Skokan, se skóre opět měnilo. Jiří Kurka zkoušel z pravé strany Štěpána Lukeše, jenž vyrazil puk pouze na hůl Oscara Flynna, jenž dorazil za přesouvající se chomutovskou jedničku – 0:2.

Za pár okamžiků Lukáš Volf nahodil na bránu z nulového úhlu a puk mezírkou u tyčky propadl do sítě – 1:3. Po třetím inkasovaném gólu odstoupil Štěpán Lukeš a do branky se postavil Tadeáš Dvořák. V závěru třetiny hráli Chomutovští dlouho v signalizované výhodě, což se jim nakonec podařilo využít, když ve dvacáté minutě Lukáš Vantuch našel před bránou Michala Poletína – 1:3.

Piráti šli i do druhé části aktivně, vytvořili si velký závar, ze kterého ale Ivana Huml dorážel jenom do Růžičkových betonů. V osmadvacáté minutě Tadeáš Dvořák dvakrát podržel svůj celek, nejprve vychytal Tomáše Urbana, a poté i ostrostřelce Jakuba Klepiše v samostatném úniku. O chvíli později Ondřej Najman fauloval pelášejícího Martina Šťovíčka, jenž nařízené trestní střílení neproměnil, jelikož mu puk sjel.

V dalším průběhu si oba celky připsaly několik jasný střeleckých příležitostí, ale Piráti nevyužili svůj drtivý tlak a Mladá Boleslav několik úniků dvou hráčů na jediného obránce. Až devatenáct vteřin před koncem ujel Jakub Orsava, který prostřelil chomutovskou dvojku pro tento zápas ránou po ledě a stanovil skóre na 4:1 z pohledu hostů.

Od úvodních okamžiků třetího dějství se hrálo ve čtyřech proti čtyřem, většího prostoru využil Ronald Knot, který se prosadil ránou ze střední vzdálenosti po přihrávce zpoza brány – 2:4. Hosté na sebe nenechali dlouho čekat, už po minutě a pár vteřinách ujel ve vlastním oslabení Tomáš Urban, jenž předložil puk Jakubu Klepišovi, ten vrátil Středočechům třígólové vedení a dal skóre finální podobu – 2:5.

Od 48. minuty se museli Piráti bránit v pětiminutovém oslabení, z tlaku hostů se jim podařilo několikrát ujet, ale nevyzráli na Jana Růžičku. Mezi neúspěšné střelce v nadějných pozicích se zapsali Jiří Smejkal, který se vyhnul vytasené gólmanské holi, ale zakončil jenom do betonů nebo Dávid Skokan, jenž neskóroval z levé strany ani po objetí branky.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Musíme vydýchávat, protože utkání byla tragédie. Je to neomluvitelné. Pořád si říkáme, jak bychom měli hrát, protože play-out není jednoduchá soutěž. Je o tom, abychom si důstojně dohráli sezónu. S Boleslaví jsme odehráli hrůzostrašný zápas. Sice jsme soupeře přestříleli, ale v zakončení a dalších věcech jsem si počínali jako žáci. Jsme strašně zklamaní, chtěli jsme to ukončit, aby byl klid. Nedá se nic dělat, v pátek jedeme do Boleslavi, takže musíme potrénovat, abychom tam uhráli vítězství.“

Viktor Ujčík (BK Mladá Boleslav): „Zápas byla one man show našeho gólmana, který vychytal neskutečné šance. Jenom jemu můžeme děkovat, že si vezeme tři body. Zažili jsem takové zápasy z druhé strany, kdy jsme soupeře přestříleli a přehráli, ale nedokázali dát gól. V sezóně nás to stálo hodně bodů. Tentokrát to bylo opačně. Jsme hrozně rádi, že to takhle dopadlo, protože Jihlava ztratila body v Litvínově a my máme jistotu extraligy pro příští rok, takže jsem si všichni velice oddychli.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov