Reportáže

Piráti zakončili sezónu prohrou s Jihlavou v samostatných nájezdech

Napsal 23.03.2018 Ondřej Bartůněk, David Panuška
C h o m u t o v - V posledním kole play-out Tipsport extraligy se Piráti utkali s účastníkem baráže z Jihlavy. Vyrovnané utkání přineslo dvě branky na obou stranách. Za Piráty se prosadili Ronald Knot a Lukáš Vantuch, na druhé straně skórovali Josef Skořepa a Richard Diviš. Duel nakonec dospěl až do nájezdů, v nichž ten rozdílový proměnil hostující Tomáš Čachotský.
OUM6 pá 23.3.2018
CHM
2:3sn(0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
JIH
Chomutov
Pavlát – Dietz, Flemming, Trefný, Valach, Mrázek, Knot, Chalupa – Sklenář, Šťovíček, Vondrka – Poletín, Vantuch, Skokan – Lauko, Huml, Havel – Koblasa, Smejkal, Hlava.
Jihlava
Kořenář – de la Rose, Šidlík, Stříteský, Bryhnisveen, Kajínek, Váňa – Straka, Skořepa, Diviš – Čachotský, Rys, Jiránek – Žálčík, Hamill, Půža – Čermák, Hubáček, Seman.

Branky a nahrávky

Chomutov
29. Knot (Mrázek, Lauko), 32. Vantuch
Jihlava
5. Skořepa (Diviš, Straka), 39. Diviš, rozh. náj. Čachotský

Statistiky

Vyloučení
7:7
Využití
0:1
V oslabení
1:0
Střely na branku
37:25
Střely zblokované
8:15
Hity
5:6
Vhazování
34:22
Rozhodčí
Horák, Sýkora – Jelínek, Pešek

Shrnutí

Piráti vstoupili do utkání aktivněji, ale paradoxně se první prosadili hosté. V páté minutě dostal Richard Diviš v přesilovce křižnou přihrávku na vrchol levého kruhu pálil na vzdálenější tyč. Jeho pokus šikovně tečoval Josef Skořepa a jihlavská první rána stanovila skóre na 0:1. V sedmé minutě byl na levém kruhu Jiří Smejkal, jenž osamocen zakončoval, ale škvíru mezi betony Josefa Kořenáře nenašel.

Další šance hostů přišla z protiútoku v jedenácté minutě. Po zákroku Dominika Pavláta zůstal ležet kotouč v brankovišti před osamoceným Josefem Skořepou. Ten však nadvakrát nepřehodil beton strážce branky Pirátů. Probíhala sedmnáctá minuta, když Chomutovští hráli přesilovku. Brett Flemming se na modré čáře opřel do rány, kterou následně gólman Dukly srazil jen před sebe. V zajímavé pozici se náhle ocitl Michal Poletín, který nadvakrát dorážel, ale nesrovnal.

Dvě a půl minuty po začátku druhé dvacetiminutovky se do samostatného úniku prodral Jan Havel. Ve velké šanci nakonec Josef Kořenář zastavil kotouč pod svým tělem. O dvě minuty později se při oslabení zjevil sám před domácím gólmanem David Váňa. Dominik Pavlát jeho zakončení přečetl a schoval puk mezi betony. Další příležitost měl o minutu později Ivan Huml. Na levém kruhu se mu odhalilo místo na střelu do pravé šibenice. Jeho zakončení však špičkou lapačky vytěsnil brankář hostů.

Na konci dvacáté deváté minuty už bylo vyrovnáno. Po přihrávce od Jaroslava Mrázka nahodil Ronald Knot puk bleskurychle na branku. Rána zaskočila Kořenáře a poprvé rozvlnila síť za jeho zády – 1:1. V třicáté druhé minutě hráli hosté dlouhou přesilovku, ale moc se jim nedařilo. To podtrhli inkasovanou brankou. Když se Lukáš Vantuch dostal do úniku, nic složitého nevymýšlel. Svižně zakončil mezi betony hostujícího gólmana a to stačilo – 2:1.

Necelé dvě minuty před koncem prostřední třetiny využil Richard Diviš chybné rozehrávky Pirátů. Mezi kruhy našel kotouč a bekhendem zády k brance trefil přesně pravou šibenici domácí klece – 2:2. Krátce poté měl velkou šanci na vyrovnání Michal Vondrka. Zatoulaný kotouč doputoval až k osamocenému útočníkovi u pravé tyče. Velmi rychle pirátská „dvaaosmdesátka“ zakončovala pod víko, ale puk těsně minul branku.

Třetí perioda přinesla velmi opatrný hokej plný nepřesností. Styl hokeje odpovídal tomu, že týmy už nemají o co hrát. Až v poslední minutě byli diváci svědky zajímavé akce. Jeden z útočníků zachytil špatnou rozehrávku Pirátů a rychle přihrál na volného Josefa Skořepu u levé tyče. Ten v obrovské příležitosti rozezvonil jen tyčku Pavlátovy klece. Ještě než doběhla časomíra, měl šanci Jakub Sklenář. Našel kotouč v brankovišti, ale při objezdu brankáře už nezakončil.

V prodloužení unikal na Dominika Pavláta sám Lukáš Žalčík. Mladý brankář se však nenechal vymíchat, a udržel tak naději domácích na výhru. V závěru nastavení unikali dva na jednoho Michal Vondrka s Jiřím Smejkalem. Druhý jmenovaný z mezikruží nepropálil jihlavského brankáře, a tak šel zápas do nájezdů. V těch byli šťastnější hosté. Úspěšní byli Tomáš Čachotský a Richard Diviš. Z Pirátů trefil tyč Lukáš Vantuch. Domácí tak v závěrečném utkání sezóny prohráli 2:3 po nájezdech.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Piráti Chomutov): „Bylo to pro nás poslední utkání sezóny a relativně v klidu. Bylo hodně vyrovnané, hra nahoru a dolu. Remíza byla z obou stran zasloužená. V nájezdech byla Jihlava lepší, dala dva góly a my žádný.“

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): „Není moc, co hodnotit. Pro domácí už to byl závěr, takže o nic nešlo. My jsme střídali dobré okamžiky s horšími momenty, který jsme měli před druhým inkasovaným gólem. Jinak utkání vyloženě špatné nebylo. Jsme rádi za dva body z nájezdů, i když v prodloužení jsme měli dva úniky.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov