Aktuální zprávy

Kýhos nastoupí v Brně, kluby se dohodly

14.01.2008 Tisková zpráva
C h o m u t o v - Kapitola o působení trenéra Vladimíra Kýhose v Chomutově byla dnes definitivně dopsána. Vedení severočeského klubu se dohodlo s brněnskou Kometou a postoupilo smluvní práva na pana Kýhose právě do Brna. Jako náhrada se od 1. května stane chomutovským hráčem útočník David Appel, současně s ním putuje na sever Čech také finanční vyrovnání. Vzhledem k tomu, že Appel byl již po novém roce vyměněn do Berouna, není jeho okamžitý přesun do Chomutov kvůli svazovým řádům možný. Chomutovu bude plnohodnotně patřit od dubna letošního roku.
O útočníka Davida Appela měl Chomutov velký zájem již v období vánočních svátků, jenže Kometa nutně řešila problém se zraněným Hronkem a tak upřednostnila výměnu do Berouna. Z Berouna totiž na oplátku získala brankáře Kamila Jarinu. Vzhledem k tomu, že hostování Appela bylo uzavřeno po Novém roce, není možné provést další registraci do jiného klubu. "Poté co hráč odejde do jiného klubu, musí do další registrace uběhnout jeden měsíc. V případě Appela ovšem měsíční lhůta vyprší až po posledním lednu, kdy končí přestupní termín," upřesňuje pravidla přestupů genárální manažer Milan Vacke. Rozený střelec David Appel, který za poslední čtyři sezóny nastřílel v Brně téměř 100 gólů v Chomutově přesto skončí, k mužstvu se připojí od nové sezóny.

Současně s hráčskou náhradou putuje do Chomutova také finanční kompenzace. "Konkrétní částky se nezveřejňují, ale není to zanedbatelná suma."

Dnes dopoledne byla také dořešena otázka asistentů. Společně s Kýhosem skončil také Vladimír Petrovka, který ovšem překvapivě zůstane bez angažmá. V Brně totiž chtějí ke Kýhosovi člověka se znalostí brněnských poměrů.

Dnešní chomutovský trénink naopak poprvé vedl nový trenér Martin Pešout, který si za svého asistenta vybral současného trenéra místních dorostenců Miroslava Buchala. "Je to jednoduché, potřebuju k sobě někoho, kdo zná místní prostředí," řekl Pešout.

Dnes v 17.00 hodin se v salónku restaurace Hokejka uskuteční setkání fanoušků s novým trenérem, generálním manažerem a zástupci hráčů, kterými budou Stanislav Mikšovic a Martin Ťupa. Všichni jste srdečně zváni.