Aktuální zprávy

Aukce dresů DFK Komotau je minulostí, všechny trikoty mají nové majitele

Napsal 07.10.2022 Klub
C h o m u t o v - Ve čtvrtek 6. října se uzavřela dražba unikátních dresů, v nichž nastupoval A-tým Pirátů v přípravě na druhou ligu 2022/2023. Trikoty DFK Komotau připomínající začátky hokeje v Chomutově ještě před druhou světovou válkou už mají nové majitele, k nimiž brzy poputují.

Fanoušci mohli získat 28 unikátních dresů, které jsou jedinými vyrobenými kusy, neboť ve fanshopu se koupit nedaly a k dispozici ani nebudou. Celková částka se nakonec zastavila 73 877 korunách, což je o pár tisíc korun více než v případě zápasových originálů z obou ročníků v krajské lize. Navíc všechny dresy mají nové majitele, jelikož na každý bylo alespoň jednou přihozeno.

Pomyslnými vítězi se staly trikoty, jejichž noví majitelé byli známi už dávno před oficiálním koncem aukce. Uživatelé pv a Kluk totiž v předstihu využili tlačítko Kup teď, takže získali dresy s čísly 66 a 97 za 8000 korun.

Konečná částka zbývajících dresů začínala v drtivé většině případů číslovkou dva, pouze vůbec poslední chomutovský dres s číslem 3 se vyšplhal přesně na 3000 korun, za které ho získal uživatel 3kuna3. Pokud přemýšlíte, proč už číslo tři nebude na žádném dresu v budoucnu, důvod je prostý. Během výročního utkání bylo toto číslo slavnostně vyřazeno z užívání, neboť ho oblékal Otto Cimrman.

Jen o korunu níže, tedy na částce 2999 korun, zůstal po vypršení času dražby dres s číslem 26, který získal uživatel KLH-CV. Po dlouhé době se stalo, že naposledy některý z uživatelů přihodil na dres ještě před oficiálním koncem dražby v 18:00, takže tentokrát se o žádný trikot nebojovalo po tomto čase. Uživatel Heini86 byl posledním, kdo zvedl cenu dresu číslo 12. Stalo se tak v 17 hodin a 58 minut.

Také počet příhozů na jednotlivé dresy se tentokrát držel na nižších číslech, takže maximem byly čtyři příhozy na dresy číslo 3 a 12. Podobně jako v předešlých letech i tentokrát poputuje k některému z dražitelů více trikotů. Konkrétně nick Reaves získal čísla 77 a 94 za celkem 4098 korun.

Všichni noví majitelé si mohou dres s certifikátem pravosti vyzvednout po předchozí telefonické dohodě v kancelářích Pirátů, nebo si jej po dohodě mohou nechat zaslat na dobírku. To vše od čtvrtka 13. října 2022. Všechny potřebné údaje a kontakty obdrží v následujících dnech prostřednictvím e-mailových schránek, které uvedli při registraci na webu sportovniaukce.cz.