Aktuální zprávy

Jakmile se Daniel Jouza uzdraví, připojí se znovu k Pirátům

02.02.2024 Tisková zpráva
Několik členů širšího chomutovského kádru hostuje u druholigové konkurence, před koncem přestupního termínu si klub stáhl zpět jediného hráče. Pirátské dres bude znovu přes hlavu přetahovat Daniel Jouza, který však v posledním startu za Děčín utrpěl zranění, takže jeho návrat na led se zatím odkládá. Nové smlouvy pak po Petru Eretovi, Filipu Eliášovi a Janu Svobodovi podepsala další čtrnáctka hráčů.

Dvaadvacetiletý Daniel Jouza absolvoval během sezóny 2023/2024 druhé hostování poté, co základní část rozjel u Pirátů, za které nastoupil třináctkrát s bilancí jednoho gólu a dvou asistencí. Zbývá mu tak jeden start k tomu, aby mohl hájit chomutovské barvy i v play-off. Jeho získání se však bohužel trochu komplikuje.

„Bohužel má ze zápasu Děčína v Ústí nad Labem těžký otřes mozku a zůstal dva dny na pozorování v nemocnici. Kosti jsou podle všeho v pořádku, což je dobrá zpráva, přestože návrat může pro něj být složitý,“ prozrazuje Martin Pešout. „Nicméně věříme, že Dan se brzy uzdraví a v téhle sezóně nám ještě pomůže,“ doplňuje sportovní manažer a hlavní trenér.

Daniel Jouza v probíhající sezóně nastoupil kromě již zmíněného Děčína také za Ústecký Slovan. Pod Střekovem zapsal v deseti startech pět gólů a tři přihrávky, naposledy u medvědů pak stihl v osmi duelech čtyři přesné zásahy a dva finální pasy.