Aktuální zprávy

Na hokej v Chomutově znovu až v říjnu. Skokan zůstane v Děčíně, kádr doplní Kufa

10.09.2023 Tisková zpráva
Generálku mají Piráti za sebou, nyní už vše směřuje ke startu základní části druhé ligy. Do ní měli svěřenci Martina Pešouta s Petrem Martínkem vstoupit domácím soubojem s Chebem. Podmiňovací způsob je v tomto případě na místě, neboť Chomutovští nakonec pocestují do hájemství soupeře stejně jako v případě zbývajících dvou zářijových klání, která byla původně na programu v ROCKNET ARÉNĚ. U žádného ze soubojů už nebude Ondřej Skokan, jenž bude nadále hostovat v Děčíně, naopak k týmu se s definitivní platností připojí odchovanec Ondřej Kufa.

Piráti se dohodli s Chebem, že si domácí zápas šestého kola předehrají týden před oficiálním startem dlouhodobé fáze druhé ligy. Chomutovští tak měli na startu ostré sezóny odehrát tři ze čtyř duelů před vlastními fanoušky, což se nakonec nestane.

„Bohužel oprava poruchy chlazení hlavní plochy se protáhne, takže jsme se museli se všemi třemi zářijovými soupeři, kteří měli hrát u nás, domluvit na výměně pořadatelství,“ vysvětluje tiskový mluvčí Libor Kult. „Pevně věříme, že se chlazení podaří opravit tak, abychom střetnutí s Hronovem v polovině října už mohli odehrát před našimi skvělými fanoušky,“ doplňuje šéf klubové komunikace.

Výše uvedené znamená, že Piráti postupně vyrazí do Chebu, Mostu i Děčína, naopak Mostečtí Lvi a medvědi z Děčína přijedou do ROCKNET ARÉNY ve druhé polovině listopadu a Stadion Cheb na začátku prosince. „Rozpis na webu jsme upravili, takže tam fanoušci najdou už aktuální program zápasů A-týmu,“ přibližuje Libor Kult.

Kromě těchto změn dochází rovněž k pohybu v kádru na brankářském postu. Po příchodu Martina Altrichtera mladšího nebude v týmu pokračovat Ondřej Skokan, který se tak vrátí do Děčína, kde nastupoval v posledních čtyřech ročnících. Angažmá třiadvacetiletého gólmana v pirátském dresu se tedy prozatím smrskne pouze na přípravný duel v Táboře.

Návrat naopak hlásí o dva roky mladší odchovanec Ondřej Kufa. Jednadvacetiletý maskovaný muž opustil Chomutov v létě 2018, aby od roku 2019 strávil tři sezóny v barvách pražské Slavie, odkud vypomáhal juniorům Kralup nad Vltavou či Berouna, kde naskočil v krajské lize i za seniorský tým. V minulém ročníku oblékal dres nedalekého Klášterce nad Ohří, vypomohl rovněž Hannover Indians v německé Oberlize. S týmem trénuje už delší dobu, dokonce dělal dvojku v Mostě. Až nyní se však stává oficiální součástí týmu.