Aktuální zprávy

Porodnické dresy výrazně překonaly rekord, částka se vyhoupla přes dvě stě tisíc

Napsal 03.03.2023 Klub
Pátý ročník projektu PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI pomůže místní porodnici zatím nejvyšší částkou v historii, která poprvé přesáhne dvě stě tisíc. Slušný základ položil už prodej minidresů, ovšem nejvíce se jako obvykle bude podílet výtěžek z aukce zápasových dresů. A také ten je poprvé za dobu konání dražeb při nejrůznějších příležitostech šestimístný začínající číslicí dva. Všichni úspěšní dražitelé se budou podílet na zkrášlení prostředí na chomutovských porodnických sálech.

K mání bylo 24 originálních dresů, jež v drtivé většině oblékli hráči v souboji s vedoucími Letňany v rámci zápasu pro nemocnici. Ani jeden z nich na klubu nezůstane, všechny poputují k novým majitelům, kteří hned v šestnácti případech využili možnosti Kup teď, takže dres získali s předstihem.

Právě zmíněný fakt položil základ k vytvoření nového rekordu chomutovských aukcí hokejových dresů, protože už 160 tisíc korun by znamenalo maximum. Částka se však nakonec zastavila na mnohem vyšším čísle – konkrétně na 210 318 korunách.

Kdo by čekal, že pomyslným vítězem se stalo šestnáct dresů vydražených zásluhou Kup teď za deset tisíc, spletl by se. Ještě o padesát korun výše, tedy na 10 050 korun, se dostal trikot Erika Mežnara, který poputuje k uživateli Janas. Za dresy s cenovkou deset tisíc skončil ten s číslem 44 bez jména, jejž za 7500 korun získal nick L3GUAN3k.

Prvně v historii poputuje každý dres k jinému uživateli a aukce skončila také relativně brzy. Poslední příhoz byl zaznamenán v 19 hodin a 16 minut, kdy uživatel hans25 naposledy zvýšil cenu dresu Jaroslava Kůse. Nejvíce se uživatelé přetahovali o trikot s číslem 44, na nějž bylo přihozeno celkem jednatřicetkrát.

Všichni noví majitelé si mohou dres s certifikátem pravosti vyzvednout po předchozí telefonické dohodě v kancelářích Pirátů, nebo si jej po dohodě mohou nechat zaslat na dobírku. To vše od středy 8. březen 2023. Všechny potřebné údaje a kontakty obdrží v následujících dnech prostřednictvím e-mailových schránek, které uvedli při registraci na webu sportovniaukce.cz.