DOROST - článek

S respektem za postupem: nabruslení Piráti zahajují ligu dorostu

Napsala 15.09.2023 Kateřina Kundertová
Mistrovská sezóna je tady a v nejbližších dnech do ní vstoupí spolu s juniory i dorostenci, kteří se po vydařené přípravě představí v úvodních kolech ligy na vlastním ledě. Jaká bude kvalita a na kolik odporu mladí Piráti narazí při cestě za vytouženým postupem?
    Výsledky Chomutova v přípravě:
    Chomutov – Kladno 0:1
    Chomutov – Karlovy Vary "B" 5:1
    Mannheim – Chomutov 4:0
    Klášterec n/O – Chomutov 7:3
    Dresden – Chomutov 0:3 a 0:6
    Chomutov – Sokolov 2:0, 2:1
    Chomutov – Karlovy Vary "B" 2:2, 0:0
    Karlovy Vary "B" – Chomutov 1:5
    Chomutov – Karlovy Vary "B" 3:2
    Klášterec n/O – Piráti Chomutov 2:10
    Kobra – Chomutov 1:2

Dorostenci odehráli v rámci srpnové zápasové přípravy dva mezinárodní turnaje, doma skončili na třetím místě a následující týden ovládli klání v Sokolově. Mezi tím podlehli kláštereckým juniorům, ale od turnajového triumfu už neprohráli.

Chomutovští dvakrát porazili karlovarské béčko, rozstříleli deseti góly v odvetě starší soupeře nedalekých Tygrů a v generálce přetlačili pražskou Kobru. Na ligu se tak naladili vítězně.

Pro celé mužstvo, které od léta vede Petr Jíra, půjde v lize dorostu o novou zkušenost, i když duely proti béčku Energie úroveň soutěže naznačily. Mezi opory by se měli zařadit druhoročáci, kteří mají zkušenosti s nejvyšší soutěží. Doplnit by je měli hráči ročníku 2008, kteří dali přednost Pirátům před jinými nabídkami, ti si totiž v minulé sezóně vedli velmi dobře – vybojovali extraligu pro mladší parťáky.

Na to se pokusí Piráti navázat, ale nebudou to mít snadné. Po základní části, kde potkají čtyřikrát soupeře ze západní skupiny a jednou soky z východu, přijde na řadu play-off od čtvrtfinále. Více o systému ligy si můžete přečíst v předchozím článku.

    Západ: Piráti Chomutov, HC Hvězda Praha, HC Baník Sokolov, HC Energie Karlovy Vary „B“, IHC Králové Písek, HC Slovan Ústí nad Labem, HC Kobra Praha, HC Pilsen Wolves.

    Východ: HK Mladí Draci Šumperk, BK Havlíčkův Brod, VHK ROBE Vsetín, Technika Hockey Brno, Polsko U17, HC Lvi Břeclav, HC Chrudim, SK Horácká Slavia Třebíč.

Chomutovští už některé rivaly potkali v přípravě, ale síla Písku, Ústí nad Labem anebo plzeňských Wolves se velmi těžko odhaduje. Pražská Hvězda a Kobra spadly z nejvyšší soutěže v minulých zúžováních…

    Úvodních pět kol Pirátů v dorostenecké lize:
    1.kolo, pá 15. září 2023: Piráti Chomutov – HC Pilsen Wolves 16:30
    2.kolo, ne 17. září 2023: Piráti Chomutov – HC Hvězda Praha 16:00
    3.kolo, pá 22. září 2023: HC Baník Sokolov – Piráti Chomutov 19:00
    4.kolo, ne 24. září 2023: Piráti Chomutov – HC Energie Karlovy Vary "B"
    5.kolo, čt 28. září 2023: IHC Králové Písek – Piráti Chomutov 13:45