Ohlasy po utkání

„Tábor je o dva levely jinde než ostatní týmy,“ připustil Matěj Hora

Napsal 10.11.2023 Eliška Ratiborská
Piráti v rámci čtrnáctého kola druhé ligy přivítali Tábor, který je nakonec připravil o všechny body. Chomutovští si tak připsali druhou porážku v sezóně. Domácí premiéru si v zápase odbyl devatenáctiletý obránce Matěj Hora, který má vyřízené střídavé starty z juniorky Litvínova.

Chomutov držel sérii osmi výher, kterou jim přerušili hráči Tábora výhrou 3:2. Piráti zvládli na první dva góly odpovědět, ale na třetí už nestačili. „Utkání jsem viděl celou dobu kladně, protože jsme měli víc šancí i střel na bránu. Bohužel to nevyšlo, padl jim gól z přesilovky, a to nás asi srazilo,“ hodnotil Matěj Hora. „Přesilovky byly určitě část faktoru, kvůli kterému jsme prohráli,“ dodal.

Tábor se dlouhodobě drží v čele tabulky společně s Chomutovem, po střetnutí se na prvním místě prohodili. „Říkali jsme si, že Tábor je úplně jiný soupeř v porovnání s těmi, se kterými jsme hráli před ním. Věděli jsme, že to bude těžké,“ přiznal. „Tenhle tým je o dva levely úplně jinde. Jak v rychlosti, tak v tom, že hráli kombinačně lepší hokej. Určitě to pro mě byl nejtěžší soupeř,“ srovnal mladý obránce, který už naskočil do utkání s Řisuty a Benátkami nad Jizerou. „Nejvíc nepříjemní byli v tom, že fakt bruslili oproti oběma předchozím soupeřům, a hráli víc do těla,“ vyjmenoval. Předchozí dvě střetnutí byla venkovní, před domácím publikem si tak Hora zahrál poprvé: „Bylo to úplně jiné než venku. Přišlo hodně fanoušků a atmosféra byla úplně skvělá.“

Hora má do Chomutova vyřízené střídavé starty z litvínovské juniorky, kde hraje extraligu. „Juniorka je taková rozlítanější, řekl bych. Týmy hrají někdy tak a jindy tak, tady jsou výkony stabilnější a řekl bych, že je vidět, že jsou hráči zkušenější,“ porovnal. „V Litvínově máme s juniory reprezentační přestávku, takže nehrajeme, tak jsem rád, že jsem dostal šanci si zahrát tady s chlapy,“ doplnil jedním dechem. 

Díky zařazení do sestavy se navíc dostal k příležitosti zahrát si v jednom týmu se svými dětskými vzory Viktorem Hüblem a Františkem Lukešem. „Hrát s nimi je neskutečné. Koukal jsem na ně jako malý kluk a říkal si, že bych si s nimi chtěl někdy zahrát. A nakonec se mi to opravdu splnilo, ačkoliv jsem vůbec nečekal, že se to může stát. Sice to nakonec není v Litvínově, ale taky se to počítá,“ smál se. 

Matěj Hora si dospělou soutěž vyzkoušel už v loňské sezóně třemi zápasy za Mostecké Lvy. Teď sbírá další zkušenosti v A-týmu, což bere jako příležitost ke zlepšení svých dovedností. „Chtěl bych zapracovat na své střele, bruslení, a i tak nějak celkově. Zkrátka se zlepšovat a být stále zkušenější, protože vždy je na čem pracovat,“ vyčetl. V závěru utkání s Táborem navíc ukázal, jak umí využít svou mladistvou drzost. „Chtěl jsem protihráče trošku vyprovokovat, ale nebylo to nic vážného. Už byl závěr utkání a hodila by se nám přesilovka. Tak jsem chtěl, aby mi něco oplatil,“ vysvětlil lehké postrkování se soupeřem.