Mladežnický hokej

Ústečtí na MČR krajů 2024 skončili ve skupině šestí

Napsala 24.01.2024 Kateřina Kundertová
Mistrovství České republiky krajů 2024 pro hráče kategorie U15 se koná na jihu Moravu ve Zlíně a v Lhotě u Vsetína, kde ve dnech 22.–25. ledna budou bojovat krajské výběry o tuzemský triumf. Do nominace Ústeckého kraje se dostala celkem desítka Pirátů.

Piráti mají v nominaci nejpočetnější zastoupení

Hlavní trenér Daniel Volráb a jeho asistent Robert Kaše s trenérem brankářů Zdeňkem Orctem složili mužstvo hlavně z hráčů Chomutova a Litvínova, kterých bylo nominováno devět. Jednoho hráče dodaly Litoměřice a dva doplnilo Ústí nad Labem, odkud Viktor Dvořák naskočil i za Chomutov.

Pirátů vyrazilo na Moravu celkem deset – brankář Simon Pešout, obránci Adam Konvalinka, Adam Falis a Maxmilián Rabas, útočníci Ondřej Krejčík, Jiří Gombár, Oliver Vaňha, Matyáš Melančin, Michal Witoš, Miroslav Sojčík.

První den pouze za bod, skóroval Jiří Gombár

Hráči Ústeckého kraje začali v CCM Aréně proti domácím, s nimiž svedli vyrovnanou bitvu a nakonec se rozešli smírně 3:3, když svěřenci Daniela Volrába třikrát srovnali. Do utkání zasáhlo všech deset Pirátů, z nichž skóroval pouze Jiří Gombár za asistence kapitána týmu Adama Konvalinky. Branku strážil Simon Pešout s osmadvaceti úspěšnými zásahy.

V odpoledních hodinách přišlo na řadu utkání proti Jihomoravskému kraji, který rozhodl v podstatě už ve třinácté minutě, kdy se prosadil dvakrát během půl minuty. V dalším průběhu si hlídal náskok a získal dva body.

Druhý den se nevydařil, skórovali jenom Piráti

Ranní duel s Libereckým krajem se rozhodoval až v posledních pěti minutách, kdy se oba celky prosadily dvakrát, ale slavili hráči z Podještědí díky předchozímu náskoku. Mezi střelce se zapsali Jiří Gombár a Matyáš Melančín, jimž asistoval Oliver Vaňha.

Naproti tomu Pardubický kraj si postupně vypracoval třígólové vedení, které v závěru pouze korigoval Oliver Vaňha, kterému asistoval Adam Konvalinka. Do branky se po jedné pauze vrátil Simon Pešout.

Ústecký kraj skončil na šestém místě skupiny, Simon Pešout nuloval

Ústecký výběr zahájil třetí hrací den proti Moravskoslezskému kraji, s nímž se i přes vysokou střeleckou převahu soupeře rozešel smírně za nerozhodného stavu.

S turnajem ve Zlíně se hráči z okolí Krušných hor rozloučili hezkou výhrou proti Jihočeskému kraji, když Simon Pešout vychytal čisté konto a jeho spoluhráči zamířili třikrát přesně. Skórovali Jiří Gombár a Miroslav Sojčík, asistoval Ondřej Krejčík.

    ZÁPASY ÚSTECKÉHO KRAJE

    Zlínský kraj – Ústecký kraj 3:3 (1:1, 1:0, 1:2)
    Branky a nahrávky: 2. Marek (Riedl), 20. Němec (Man), 38. Šimek (Němec, Dubec) – 13. Záruba (Kváš, Šindelář), 37. Gombár (Konvalinka), 40. Butka (Záruba).

    Jihomoravský kraj – Ústecký kraj 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
    Branky a nahrávky: 13. Hartl (Lačňák, Smrčka), 13. Béreš (Kavan), 25. Hartl, 38. Hartl (Jurný) – 34. Záruba (Butka, Řepka).

    Liberecký kraj – Ústecký kraj 4:2 (0:0, 1:0, 3:2)
    Branky a nahrávky: 17. Čančík (Novák), 31. Čančík (Kubín), 41. Šejc (Cerman, Sanejstr), 43. Novák – 41. Gombár (Vaňha), 45. Melančin (Vaňha).

    Ústecký kraj – Pardubický kraj 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
    Branky a nahrávky: 42. Vaňha (Konvalinka) – 2. Teml (Rohlík, Šimánek), 17. Kovář (Jindřichovský, Fiala), 33. Drábek (Andrejko, Novák), 45. Drábek (Andrejko).

    Moravskoslezský kraj – Ústecký kraj 1:1 (0:0, 0:1, 1:0)
    Branky a nahrávky: 40. Mareš (Polášek) – 23. Dvořák (Butka).

    Ústecký kraj – Jihočeský kraj 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 2. Kváš (Hodek, Krejčík), 32. Gombár (Mácha), 37. Sojčík (Šindelář, Záruba).

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov