ST. DOROST - reportáž

Hattrick Michala Stínila zajistil mladším dorostencům přesvědčivou výhru nad kladenskými Rytíři

Napsal 02.11.2014 Kryštof Kousal
C h o m u t o v - Ve 14. kole ELIOD Extraligy mladšího dorostu přivítali Piráti na svém ledě Rytíře Kladno. Zápas se hrál ve vysokém tempu a byl po herní stránce vyrovnaný po 60 minut, ale domácí Kladnu uštědřili lekci z produktivity. Třemi brankami se blýskl Michal Stínil a Piráti s přehledem porazili Rytíře 6:1. Skvělou premiéru v chomutovském dresu odehrál gólman Richard Běhula.
14.kolo ne 2.11.2014
CHM
6:1
KLA
Chomutov
Chomutov: Běhula – Buchtela, Jírovec, Bukač, Seemann, Studený, Zeman, Jarý, Záruba – Baier, Svoboda, Lauko, Chlán, Veselý, Hnídek, Stínil, Breczko, Koblížek,O. Bláha.
Kladno
Kladno: Zázvorka – Haspeklo, Matula, Veber, Slabý, Šmolík, Dlouhý, Kryll – Zelingr, Rejzek, Jelínek, Soukup, V. Svoboda, Kalaj, M. Bláha, Nagy, O. Bláha, Kouba, Hrabík.

Branky a nahrávky

Chomutov
4. Stínil (Jírovec, Buchtela), 5. Chlán (Bukač, Svoboda), 24. Breczko (Veselý), 36. Svoboda (Chlán), 51. Stínil (Zeman), 60. Stínil (Chlán)
Kladno
18. Hrabík (Veber)

Statistiky

Vyloučení
4:6
Využití
2:1
V oslabení
0:0
Diváci
70

Shrnutí

Rytíři z kraje první třetiny doplatili na špatnou disciplínu. Piráti měli k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři a touto šancí nepohrdli. Hned po 18 sekundách, v čase 3:34 MICHAL STÍNIL skvěle vypálil z hranice kruhu po pravici brankáře Zázvorky a puk zastavila až síťka kladenské brány – 1:0.

I následnou klasickou početní výhodu domácí rychle ukončili. Po vyhození Kladna se do útočného pásma rychle dostal PETR CHLÁN a nechytatelným zakončením poslal Piráty do dvoubrankového vedení – 2:0.

Vyloučení se ale trestalo také na druhé straně. V čase 17:22 se v přesilovce už poněkolikáté ke střele zhotovil KRYŠTOF HRABÍK a vypálil tak tvrdě, že ani rychlá reakce nebyla brankáři Běhulovi k ničemu – 2:1

Ve druhé části padaly góly při plném počtu hráčů na ledě. Na konci 24. minuty v jednom z mnoha rychlých protiútoků Pirátů projel Jakub Veselý až za bránu, odkud přihrál volnému JAKUBU BRECZKOVI a ten neměl nejmenší problém kotouč uklidit do odkryté klece – 3:1.

Přestože byli Rytíři domácím hokejistům velice vyrovnaným soupeřem, udeřili Piráti ve druhé třetině ještě jednou. JAN SVOBODA totiž vypíchl na modré čáře puk obránci a sám se hnal na hostujícího brankáře Zázvorku, který byl na jeho střelu pod lapačku krátký – 4:1.

Ve třetí třetině se svěřencům Jana Krégla rozhodně nedala upřít snaha. Zejména rány Matyáše Zelingra od modré čáry znamenaly neustálé nebezpečí pro domácí branku, ale pak hosté faulovali a Piráti rychle trestali. MICHALU STÍNILOVI stačilo z přesilovky pět sekund, aby tvrdou ranou propálil Zázvorku a připsal si druhý gól v zápasu – 5:1.

Rytíři pak měli ještě dvě navazující přesilové hry, ale v nich nedokázali Běhulovu branku výrazně ohrozit. Naopak, půl minuty před závěrečnou sirénou byl na levém kruhu dlouho nebráněný MICHAL STÍNIL, který skvělou střelou zápěstím pod břevno završil hattrick – 6:1.

Ohlasy trenérů

Radek Šíp (Piráti Chomutov): „Připravovali jsme se na to, že to bude těžký zápas, protože venkovní zápas s kladnem jsme vyhráli jen o gól. Trochu nás tam pozlobila jejich první lajna. V první třetině kluci neplnili to, co jsme po nich chtěli. Ve druhé třetině jsme soupeře začali přehrávat a padly góly, kterými jsme rozhodli utkání. Dobrý výkon podal gólman Běhula, pro nějž to byl první zápas za Piráty. Sezóna běží, uvidíme, jak se bude vyvíjet dál.“