turnaj (K. Vary)
KVA
2:4(0:1, 2:1, 0:2)
CHM
Karlovy Vary
Kuchař – Dudek, Brabec, Pajk, Salnikov, Beer, Pátek, Vápeník, Davídek, Janata, Svoboda, Nguyen, Hendrych, Čejka, Kurfürst, Procházka, Tamáš, Horký, Bečka, Šála
Chomutov
Alexander Strejc – A. Novák, Hlaváček, Kopic, Hřebíček, Hajič, Gröger, T. Běhula, Buchtela - Navrátil, J. Svoboda, Josef Rindoš, Tůma, Niňaj, Palička, Adámek, Jaroslav Kulich, Polák, D. Šilar, Chlán, Lidák

Branky a nahrávky

Karlovy Vary
30. Davídek (Dudek), 40. Brabec (Davídek)
Chomutov
4. Navrátil (Hajič, Chlán), 32. Josef Rindoš z trestného střílení, 47. Navrátil (A. Novák, Lidák), 48. Adámek (Gröger)

Statistiky

Vyloučení
3:6
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Rozhodčí
Grech – Belko, Matas

Shrnutí

Oba týmy do utkání vstoupily velmi aktivně. Po úvodním buly se na kotouči objevili domácí energetici, kteří na Strejce vyslali několik střel, avšak neprosadili se. Jen co se hosté z Chomutova během přesilové hry ujali puku, tak založili útok. Po pěkné přihrávce Tomáše Hajiče se před Kuchařem nejlépe zorientoval Jakub Navrátil, jenž dorazil puk do odkryté branky a otevřel skóre prvního utkání turnaje. V následujících minutách se drželi na kotouči Chomutovští. Až během sedmé minuty je zastavilo vyloučení a domácí si zahráli svou první přesilovou hru. Karlovarští velmi dobře kombinovali před brankou hostí, ale Strejcovu svatyni neohrozili. Jakmile byli Piráti v plném počtu, začali na karlovarské juniory vyvíjet silný tlak, jemuž se domácí nakonec ubránili. Situaci jim ve čtrnácté minutě opět znepříjemnila hra v oslabení. V závěrečných minutách první třetiny se diváci již žádného gólu nedočkali.

Do druhé periody vstoupili Karlovarští s velkou bojovností a začali ji ostrým napadáním hostů. Vybojovali si přesilovou hru, již měli po většinu času ve svých rukách Piráti a přečkali ji bez újmy. Zanedlouho hráli opět v oslabení, ale ani při další početní výhodě domácí nevyrovnali. O vyrovnávací gól Energie se postaral ve 30. minutě Milan Davídek, který se dostal do úniku po přihrávce Jakuba Dudka. Tato vstřelená branka energetiky nabudila a dostalo se i na faulování. Za podražení protihráče bylo nařízeno trestné střílení. Chomutovští jej využili a převzali vedení. Nájezd jel Josef Rindoš, jenž nad karlovarským brankářem Kuchařem skvěle vyzrál blafákem. V následujících minutách se kotouče drželi domácí. Dlouho se jim nedařilo vyrovnat, ale nakonec se přece jen dočkali. Deset vteřin před koncem druhé třetiny se přesnou střelou z levého kruhu za asistence Milana Davídka o vyrovnání postaral Tomáš Brabec.

Třetí dějství patřilo hráčům Chomutova. Hosté byli na kotouči velmi aktivní a domácí se nedostávali téměř do žádné šance. Ve 47. minutě při hře čtyři na čtyři rozvlnil síť karlovarské branky Jakub Navrátil. Energetici se ještě ani nestihli vzpamatovat z inkasované branky a už dostali další. O pouhou minutu později se nepokrytého puku před Kuchařem ujal Tomáš Adámek a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Závěrečných deset minut utkání toho k podívané moc nenabídlo. Hra byla plná chyb a nepřesností. Žádné větší akce se fanoušci nedočkali, první utkání turnaje U20 Karel Holoubek Cup tak skončilo výhrou Pirátů.