N6
KOB
2:3p(1:0, 1:2, 0:0 - 0:1)
CHM
Kobra Praha
O. Cichoň – Fiala, J. Cichoň, Střeštík, Ženíšek, Havlíček, Skalík – Černý, Jaroš, Koval, Kuracina, Doležal, Šubert, Dupal, Kapal, Ksandr, Rubeš
Chomutov
Dobeš – Malický, Vaněk, Kastner, Klika, Němec – Králíček, Harkabus, Šafránek, Mežnar, Hofrichter, Prokop, Holka, L. Benda, Koláček, Gut, Vrhel

Branky a nahrávky

Kobra Praha
2. Dupal (Ksandr), 21. Rubeš (J. Cichoň, Ksandr)
Chomutov
34. Koláček (Benda), 37. Koláček (Prokop), 61. Gut (Mežnar)

Statistiky

Vyloučení
2:3
Využití
0:0
V oslabení
0:1
Střely na branku
29:38
Diváci
71
Rozhodčí
Pilný - Holeček, Roischel

Shrnutí

Oba týmy vstoupily do utkání velice aktivně. Už po dvanácti vteřinách měl na hokejce gól Mežnar. Jeho jedovatý pokus z pravého kruhu ale skončil v síti. V dnešním utkání se poprvé prosadili domácí. Ondřej Dupal se prokličkoval s kotoučem středem kluziště až před Dobeše, kterého dokázal překonat.

V páté minutě se Lukáš Kapal dostal do samostatného úniku, ale zvýšit vedení svého týmu se mu nepodařilo. V jedenácté minutě trefil Jan Ksandr z osy kluziště jen dobře postaveného Dobeše. Osm minut před koncem první třetiny dostal Eric Mežnar nabito do pravého kruhu. Jeho následnou tvrdou střelu ale dokázal Cichoň skvěle vyrazit mimo tři tyče. V závěru první třetiny měl Lukáš Koval na hokejce druhý gól, ale branku trestuhodně minul.

Do druhé třetiny vstoupily lépe domácí, když už po čtyřiapadesáti vteřinách hry dokázal zvýšit na 2:0 Adam Rubeš. V čtyřiadvacáté minutě se Adam Rubeš ocitl s kotoučem těsně před Dobešem, který ale jeho následný střelecký pokus dokázal vyrazit mimo tři tyče. Domácí se poté dostali do dalších zajímavých šancí, ale Dobeš podržel svůj tým.

V třiačtyřicáté minutě hosté dokázali snížit. Josef Koláček se dostal ke střele z mezikruží a svou střelou pod horní tyčku nedal Oldřichu Cichoňovi sebemenší šanci. O tři minutky později to bylo už 2:2. Piráti se ve vlastní oslabení dostali do přečíslení dva na jednoho. Josef Koláček to vzal vše na sebe a střelou pod břevno opět nedal Cichoňovi sebemenší šanci.

Do závěrečné třetiny vstoupily oba týmy velice opatrně. První vážnější šanci si vypracovali v devětačtyřicáté minutě hosté, když se Harkabus dostal ke kotouči zcela osamocen před Cichoňem, kterého ale překonat nedokázal. V jednapadesáté minutě se předvedli také domácí. Ondřeji Dupalovi, ale chyběli milimetry na to, aby dokázal skórovat.

O minutu později hosté propadli v obraně, ale Adam Doležal nedokázal překonat Dobeše, který proti jeho zakončení předvedl fantastický zákrok a podržel tak svůj tým. Po třech třetinách byl stav utkání 2:2 a následovalo tak prodloužení, ve kterém se už po pětadvaceti vteřinách radovali hosté. Michal Gut se dostal do samostatného úniku, ve kterém se nemýlil a překonal Cichoně. Hosté si tak připsali bonusový bod za vítězství po prodloužení.