Reportáže

Fantazie! Piráti vyhráli v Třinci i druhý zápas, prodloužení rozhodl Růžička

Napsala 16.03.2017 Kateřina Kundertová
T ř i n e c/C h o m u t o v - Piráti se střetli s Oceláři ve druhém utkání čtvrtfinálové sérii Generali play-off Tipsport extraligy a ujímají se dvoubodového vedení. Chomutovští si v úvodní třetině vypracovali jednobrankový náskok, Oceláři ale ve druhé části rychle otočili vývoj utkání a vedli v polovině duelu o dva góly, na což však Piráti odpověděli a do konce dějství srovnali. Za vyrovnaného stavu 3:3 došlo utkání do prodloužení. Rozhodující trefu si připsal Vladimír Růžička.
ČF2 (ČT SPORT) čt 16.3.2017
TRI
3:4p(0:1, 3:2, 0:0)
CHM
Třinec
Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, Galvas, Nosek – Rákos, Kreps, Kane – Netík, Marek Růžička, Irgl – Adamský, Redenbach, Petružálek – Dravecký, Marosz, Martin Růžička
Chomutov
Laco – Chalupa, Rutta, Skinner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa – Tomica, Huml, Skokan – Sklenář, V. Růžička, Vondrka – Koblasa, Kämpf, Kaše – Poletín, Šťovíček, Raška

Branky a nahrávky

Třinec
21. Netík (Krajíček), 28. Kane (Krajíček, Martin Růžička), 30. Roth (Kreps, Petružálek)
Chomutov
19. Koblasa (Raška, Kaše), 33. Skokan (Flemming, Kämpf), 39. Huml (Skokan), 77. Růžička (Kämpf)

Statistiky

Vyloučení
8:9
Využití
2:3
V oslabení
0:0
Střely na branku
46:30
Střely zblokované
10:18
Hity
16:6
Vhazování
49:41
Diváci
4782
Rozhodčí
Šír, Hejduk – Frodl, Zavřel

Shrnutí

Ve druhém utkání čtvrtfinále play-off hned po necelé minutě měli domácí možnost přesilové hry, kterou ale přes drobný tlak nevyužili. V páté minutě měl dobrou možnost Tyler Redenbach, jehož vychytal Ján Laco. Další průběh hry moc šancí k vidění nebylo, všechny skončily u gólmanů nebo ztečovány mimo prostor tří tyčí.

V šestnácté minutě Jaroslav Mrázek jel s Davidem Kašem dva na jednoho, chomutovský obránce vzal střelbu na sebe, ale nepřekonal Šimona Hrubce. Hned poté začala početní výhoda i Pirátům, kteří se prosadili až krátce po jejím skončení. Adam Raška přihrál přes bránícího Vladimíra Rotha na spoluhráče Petra Koblasu, jenž neměl lehké zpracování puku, ale přesto byl úspěšný střelou do bližšího horního růžku – 0:1.

Do druhé části hry měli lepší vstup domácí. V čase 21:00 střelu Lukáše Krajíčka tečoval do sítě Tomáš Netík, jenž srovnal stav utkání – 1:1. O chvíli později měli domácí možnost početní výhody, ve které si vytvořili proti chomutovské kleci značný tlak, ale ani Daniel Rákos ve dvou velkých šancích neuspěl. Hned po skončení chomutovského oslabení přišlo další, které už Oceláři potrestali. Nejprve Draveckého teč zastavila tyčka, ale poté se k dorážce dostal Cory Kane, který poprvé v sérii poslal Třinec do vedení – 2:1.

V polovině duelu zvýšil na rozdíl dvou gólů Vladimír Roth, jenž od modré prostřelil všechno, co mu stálo v cestě – 3:1. Na druhé straně Petr Koblasa našel v dobré pozici Davida Kämpfa, který ale nevyzrál na třineckou jedničku. Přibližně osm minut do konce dějství měli Piráti k dispozici pětačtyřicet dlouhou přesilovku pěti proti třem. Snižující gól si připsal ještě ve dvounásobné početní výhodě Dávid Skokan, který uspěl dorážkou zblízka – 3:2. Závěr třetiny byl protkán vyloučeními na obou stranách, což vedlo ke gólu až minutu a patnáct vteřin před koncem, kdy se prosadil z dorážky Ivan Huml, který srovnal stav utkání – 3:3.

V úvodu posledního dějství byli aktivnější domácí, ale všechny pokusy končily u Jána Laca. Ve 45. minutě Chomutovští zblokovali nadějné pokusy Tomáše Linharta a jmenovce Netíka. O chvíli později Piráti přečkali dvě po sobě jdoucí oslabení, mezi kterými mohl skórovat Marek Tomica, ale tváří v tvář Šimonu Hrubcovi neuspěl.

Od 54. minuty měli hosté možnost početní výhody, která se jim příliš nepovedla, a možná i proto si Vladimír Růžička vybral oddechový čas. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby si Piráti zkomplikovali situaci Skokanovým faulem, který však domácí nepotrestali, a tak střetnutí za stavu 3:3 došlo do prodloužení.

Dvacetiminutové prodloužení pokračovalo v pěti proti pěti po osmnáctiminutové přestávce. Hra se v počátku přelévala ze strany na stranu a nepřinášela výraznější šance. Ani jeden celek nechtěl udělat chybu nebo zbytečný faul, který by mohl rozhodnout. Kolem 67. minuty předvedl Šimon Hrubec dva nejisté zákroky proti nahozeným pukům, ale žádný z Pirátů se ke kotouči nedostal.

V sedmdesáté minutě jel sám na bránu Vladimír Růžička, který třineckou jedničku překonal, ale před brankovou čárou zastavil kutálející se puk Lukáš Krajíček. V čase 73:41 si po Kašově faulu vybrali domácí oddechový čas, který jim ale nepomohl. Čtyři minuty před koncem dostali možnost početní výhody Chomutovští, kteří strhli druhý bod na svou stranu. Rozhodující trefu si připsal Vladimír Růžička – 3:4pp.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
TECHNIKA HOCKEY BRNO
Piráti Chomutov