Reportáže

Piráti ve vyrovnané bitvě s Libercem prohráli a na vlastním ledě budou odvracet mečbol

Napsala 07.04.2017 Kateřina Kundertová
L i b e r e c - Piráti v pátém semifinále Generali play-off Tipsport extraligy vyzvali Liberec na souboj o první mečbol, který získali Bílí Tygři. Vedení Chomutovským zajistil Vladimír Růžička, na něhož ale domácí odpověděli a otočili vývoj utkání. Ve třetí třetině Piráti tlačili po vyrovnání, ale domácí těsný náskok ubránili a upravili sérii na 3:2.
SF5 (ČT SPORT) pá 7.4.2017
LIB
2:1(1:1, 1:0, 0:0)
CHM
Liberec
Will – Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner, Mojžíš – Lakatoš, Jelínek, Radivojevič – Valský, Krenželok, Svačina – Bartovič, Bližňák, Ordoš – Stránský, Vantuch, A. Dlouhý
Chomutov
Laco – Chalupa, Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Skinner, Trefný – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, Růžička, Kaše – Koblasa, Kämpf, Skokan – Poletín, Lauko, Hlava

Branky a nahrávky

Liberec
14. Ordoš (Šimek, Bližňák), 23. Šimek (Valský)
Chomutov
9. Růžička (Sklenář, Kaše)

Statistiky

Vyloučení
5:9
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
42:24
Střely zblokované
8:10
Hity
16:18
Vhazování
41:29
Diváci
7500
Rozhodčí
Hribik, Pražák – Jelínek, Pešek

Shrnutí

Úvod utkání moc šancí nepřinesl, jelikož se hra přelévala ze strany na stranu. Pokusy Jana Rutty i Ivana Humla pokryl liberecký brankář. Ján Laco chytil střely Jakuba Valského a Lukáše Vantucha od modré. V deváté minutě udeřili Piráti, když Jakub Sklenář posunul na Vladimíra Růžičku, jenž se protáhl mezi dvěma obránci a prostřelil Romana Willa – 0:1.

Liberečtí odpověděli o chvíli později. Sražený a vyražený puk se dostal k Janu Ordošovi, který z mezikruží měl před sebou poloprázdnou klec – 1:1. Za pár momentů Milan Bartovič nevyzrál na chomutovskou jedničku. V závěru třetiny si Liberec zahrál přesilovou hru, ve které si vytvořil značný tlak, ale branku nepřidal, a tak se ve druhém dějství pokračovalo za vyrovnaného stavu.

V počátku prostřední části Radim Šimek dostal přihrávku mezi kruhy, odkud udělal bekhendový blafák a otočil vývoj utkání – 2:1. Krátce poté hráli Piráti oslabení, které přečkali bez větších problémů a vrátili se do pěti. V rovnovážném počtu hráčů na ledě pálil dvakrát Petr Koblasa, jenž ale ani jednou neuspěl.

Po polovině utkání měli domácí další početní výhody, ve kterých však neuspěli Milan Bartovič a s nahozením Radim Šimek. Ve 38. minutě měl před sebou prázdnou bránu Jakub Valský, jenž ale z jasné pozice vysoko přestřelil. V samém závěru třetiny došla řada s přesilovkou i na Chomutovské, kteří ji ale nesehráli dobře, a tak odešli do šatny s jednobrankovým mankem.

Do třetí třetiny šli Liberečtí s jednobrankovým náskokem, který z počátku pouze bránili a nepouštěli se do ofenzivních výpadů. Od 46. minuty měli Piráti možnost početní výhody, do které nastoupili se čtyřmi útočníky, nejprve Petr Koblasa pálil z mezikruží nad a těsně před vypršením trestu domácích Jakub Lauko z pravé strany nastřelil vzdálenější tyčku.

Branková konstrukce zazvonila i na druhé straně, když ji nastřelil Petr Jelínek. Sedm minut to konce základní hrací doby hráli Chomutovští ve třech proti pěti více než minutu a půl, ale přes několik vyložených šancí Bílých Tygrů neinkasovali. V posledních minutách Liberečtí pouze bránili, na což zareagoval Vladimír Růžička odvoláním brankáře a vybráním si oddechového času. Přibližně sedm vteřin před koncem se dostal do úniku Ivan Huml, jenž ale v tísni nezakončil ideálně.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): Velmi bojovný zápas, ke kterému jsme přistoupili zodpovědně. Sehráli jsme výborné utkání s tlakem na branku soupeře. Jsem rád, že jsme byli o jeden gól lepší.

Vladimír Růžička (Piráti Chomutov): Musím poděkovat hráčům, předvedli jsme bojovný výkon, při kterém jsme výborně bruslili.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
TECHNIKA HOCKEY BRNO
Piráti Chomutov