This text will be replaced


Reportáže

Piráti zvládli těsné utkání s Letňany, čímž klepou na semifinálovou bránu!

Napsal 25.03.2024 Eliška Ratiborská, Michal Luxa
S vedením ve čtvrtfinálové sérii odjížděli Piráti do Prahy, kde těsně zdolali Letňany 5:3. Svěřencům Martina Pešouta se povedla druhá perioda, v níž utekli do dvoubrankového náskoku. V následující části vsítil nakonec vítěznou trefu David Putz, avšak poté se Letci ještě dotáhli na jediný gól, čímž zadělali na dramatickou koncovku, kterou překazil střelou do prázdné brány Petr Ulrych. Chomutovští tak po druhém vítězství pomalu klepou na semifinálovou bránu!
ČF2 po 25.3.2024
LET
3:5(0:0, 1:3, 2:2)
CHM
HC Letci Letňany
Nečas (46. J. Němeček) – Fiala, Chalupa, Hamšík, D. Němeček, Gurjevskij, Drtina, Ducháč – Poppel, Sklenář, Korčák – Mrňa, Arnošt, Turek – Kysela, Pšenička, Theimer – Poul, Vacín, Labuzík – Mácha
Piráti Chomutov
Altrichter – Březák, Kadeřávek, Ulrych, Eliáš, Havel, Záruba, Váchal – T. Svoboda, Hübl, Stehlík – Tůma, Eret, J. Svoboda – Jouza, Putz, Veselý – Chrpa, Koblížek, Mála – Zajíček

Branky a nahrávky

HC Letci Letňany
22. Arnošt (Mrňa, Turek), 50. Poppel (Arnošt, Sklenář), 54. Turek (Arnošt, Mrňa)
Piráti Chomutov
21. Hübl (Eret), 26. Eret, 38. Chrpa (Váchal, Koblížek), 46. Putz (Chrpa, Altrichter), 60. Ulrych (Havel)

Statistiky

Vyloučení
3:4
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
33:31
Diváci
388
Rozhodčí
Jílek, Šperl – Herles, Figer

Shrnutí

První třetina nepřinesla gól ani na jedné straně hřiště. Ačkoliv se k šancím dostali třeba Kadeřávek ve čtvrté minutě z pravého kruhu nebo v patnácté minutě Tadeáš Svoboda, ani jeden z nich nebyl úspěšný a stejně tak žádnou nebezpečnou střelu nevyslal na branku Chomutovských žádný z domácích hráčů.

Skóre utkání otevřel až ve druhé třetině švihem z pravého kruhu Viktor Hübl při přesilové hře, když mu přihrál Petr Eret. Pro chomutovského kapitána měli Letci odpověď v čase 21:38, kdy Mrňa poslal přihrávku na levou stranu a Dominik Arnošt pohotově zakončil do odkryté klece Pirátů 1:1.

Znovu do vedení dostal Piráty Petr Eret v šestadvacáté minutě, když střelou z mezikruží poslal puk za záda Vojtěcha Nečase. Na konci druhé dvacetiminutovky přidal ještě třetí branku Chomutova Jakub Chrpa, který tečoval střelu Jakuba Váchala – 1:3.

Necelých šest minut po začátku poslední třetiny prosadil David Putz a poslal svůj tým už do tříbrankového vedení. To zavinilo střídání brankářů hostů a do hry se tak dostal Josef Němeček – 1:4.

V čase 49:45 přišlo snížení ze strany Letců, Arnošt přenechal puk Petru Poppelovi, který prostřelil Martina Altrichtera z mezikruží. O čtyři minuty později si připsal branku Štěpán Turek, když u bližší tyče nadvakrát protlačil kotouč za brankovou čáru a dostal tak Letňany na dostřel jednoho gólu – 3:4.

V závěru utkání odvolali Letci brankáře a poslali do hry šestého hráče, to však vyrovnání skóre nepřineslo, naopak kotouč namířil do prázdné branky Petr Ulrych. Piráti si tak připsali druhý bod v sérii a mají mečbol. Znovu se týmy střetnou ve středu v Chomutově. – 3:5.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Zase těžký zápas. Řekl bych, že první třetina byla vyrovnaná, bylo to nahoru dolu, ale ukázali jsme výbornou obranu. Ve druhé třetině jsme dali šťastný gól, ale pak jsme udělali zbytečnou chybu ve střídání, hráli jsme ve čtyřech a oni toho využili. Ale potom už to byla z naší strany výborná třetina. U té třetí byla škoda zbytečných dvou vyloučení, po kterých se domácí dostali do hry a vstřelili nám zbytečně góly. Konec byl takový bojovný, ale ubojovali jsme to a to je důležité.”

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov