Reportáže

Piráti v Sokolově ztratili dvoubrankové vedení, padli v sedmnácté sérii nájezdů

Napsal dnes Michal Luxa
V osmém kole Maxa ligy zajížděl Chomutov na led vedoucího Sokolova, kde prohrál po samostatných nájezdech. Ve druhé periodě otevřel stav zápasu Štěpán Němec, na něhož navázal Tomáš Guman. Ovšem v poslední dvacetiminutovce Baník vyrovnal a v sedmnácté sérii nájezdů rozhodl. Dalším výborným výkonem se prezentoval Pavel Jekel, jenž vytáhl jednatřicet úspěšných zákroků.
8.kolo so 5.10.2024
SOK
3:2sn(0:0, 0:2, 2:0 - 0:0)
CHM
HC Baník Sokolov
Habal – Tureček, Pulpán, Šedivý, M. Rohan, Klejna, Krajčík – Tomeček, Kern, Vracovský – Šik, Kofroň, M. Adámek – Šmajda, T. Rohan, Šlechta – Csamango, Křemen.
Piráti Chomutov
Jekel – Kadeřávek, Baláž, Němec, Eliáš, Husinecký, Ulrych, Havel, Poizl – Berka, Hübl, Lukeš – Tůma, Eret, T. Svoboda – Hejcman, Guman, J. Svoboda – Koblížek, Mála

Branky a nahrávky

HC Baník Sokolov
48. Tureček (Tomeček), 59. Csamango (Vracovský, Tomeček), rozh. náj. Šedivý
Piráti Chomutov
35. Š. Němec (Eliáš, Tůma), 38. Guman (Husinecký, Havel)

Statistiky

Vyloučení
4:8
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
35:20
Střely zblokované
11:7
Vhazování
24:41
Diváci
935
Rozhodčí
Zubzanda, Kostourek – Maňák, Pěkný

Shrnutí

V deváté minutě si před branku individuálně najel Tomáš Guman, jemuž sice obránce vypíchl kotouč. Toho se chopil Petr Eret, který zamířil těsně vedle branky. O chvíli později byl před brankou také František Lukeš, ovšem Vladislav Habal byl na správném místě.

V šestnácté minutě přihrával do předbrankového prostoru Viktor Hübl, avšak Tadeáš Svoboda zamířil jen do domácího gólmana. Následně zahrozil také Sokolov. Vracovského zakončení zůstalo před ležícím Pavlem Jekelem, kam se natáhl Jan Kern. Ten už mířil do branky, ale obránci vypomohli svému brankáři a puk odpálili. Těsně před první sirénou ztratil kotouč Patrik Kadeřávek a v oslabení mířil sám na branku Tomáš Vracovský, jenž mířil pouze vedle pravé tyče.

Ve čtyřiadvacáté minutě vystřelil od modré čáry Filip Krajčík, jehož pokus zacinkal o levou tyčku. Další příležitost přišla o deset minut později. Z levého kruhu vystřelil Viktor Hübl, jehož snažení vypadlo brankáři z lapačky. Tomáš Guman se natahoval po dorážce, ale soupeř byl o něco rychlejší a puk odehrál.

V čase 34:44 už se poprvé měnilo skóre zápasu! Nahození Štěpána Němce lehce tečoval Martin Rohan a Vladislav Habal nestihl reagovat – 0:1. O tři minuty později vypíchl Tomáš Guman kotouč Františku Klejnovi. Chomutovský útočník mířil sám na brankáře a střelou mezi betony uspěl – 0:2. V závěru třetiny mohl navýšit vedení ještě Petr Eret, který v jasné příležitosti přestřelil.

Baníku se povedlo snížit v osmačtyřicáté minutě, kdy hrál přesilovou hru. Od modré čáry se napřáhl David Tureček, jehož rána zapadla přesně k levé tyči – 1:2. V další početní výhodě vystřelil z levého kruhu Vojtěch Tomeček, jenž mířil pouze do boční strany sítě. V samotném závěru normální hrací doby hrál Sokolov bez brankáře. Střelu od modré čáry tečoval těsně před Jekelem Štěpán Csamango a kotouč sotva dojel za brankovou čáru – 2:2.

V prodloužení hráli Chomutovští další oslabení, avšak Tomáš Vracovský z kruhu pro vhazování mířil jen do boční sítě. Už se vše chystalo k nájezdům, ale v tom momentu se před Filipa Eliáše nacpal Vojtěch Tomeček, který předvedl dlouhou kličku na zadní tyč. Jenomže Pavel Jekel se skvěle roztáhl a zákrokem večera udržel Chomutov ve hře o vítězství.

Dovednostní soutěž trvala sedmnáct sérií. O výhře Západočechů rozhodl Jakub Šedivý, který si pohybem natáhl Pavla Jekela na zadní tyč, ale nataženou hokejkou zametl puk za jeho beton – 3:2.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Dvě třetiny to byl z naší strany slušný výkon. Měli jsme dobrý pohyb, hráli aktivně a vytvářeli jsme si šance. Odměnou nám bylo vedení 2:0. Ve třetí třetině jsme se dostali pod tlak, ale i tak jsme drželi pořád stejný stav. Bohužel v oslabení a pak v power-play jsme nešťastně inkasovali. V prodloužení jsme výborně ubránili oslabení v třech proto čtyřem, takže zápas došel až do nájezdů, které už jsou o štěstí. My jsme ho tolik neměli, i když jsme měli čtyři pět možností rozhodnout.“

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Baník Sokolov
Piráti Chomutov