Aktuální zprávy

Chomutov, Litvínov, Most a Kadaň se domluvily na spolupráci, která má udržet hráče v regionu

20.06.2024 Tisková zpráva
Postup Pirátů do první ligy a Kadaně do druhé způsobily, že se ve dvou sousedních okresech budou v nadcházející sezóně hrát všechny tři nejvyšší soutěže, což dává prostor k pohybu hráčů mezi jednotlivými ligami. Piráti Chomutov, HC VERVA Litvínov, MOSTEČTÍ LVI a SK Kadaň se proto dohodli, že udělají maximum, aby zejména mladí hokejisté setrvali ve zdejším regionu.

Mezi seniorskými týmy zmíněných čtyř klubů se mohou pohybovat hráči dle výkonnosti nebo potřeb daného mužstva. „Dopředu bych chtěl zdůraznit, že ani jeden ze čtyř týmů nebude ničí farmou, protože o setrvání hráče, který přijde z jiného ze čtyř klubů, pokaždé rozhodne výhradně trenér daného týmu,“ přibližuje sportovní manažer Pirátů Martin Pešout.

„Jen chceme, aby hráči neodcházeli hned pryč z regionu a měli možnost se případně rozvíjet tady, protože na pár kilometrech máme všechny tři soutěže,“ pokračuje muž, který je v Chomutově také hlavním trenérem. „V extralize a první lize je režim daný tím, že jde o profesionální soutěže. V Mostě se ve druhé lize bude trénovat dopoledne, v Kadani pak odpoledne“ doplňuje.

Jak už bylo zmíněno, jde zejména o udržení mladých hráčů v seniorských týmech co nejblíže mateřskému oddílu. „Tuto spolupráci rozhodně vítáme. Je logickým vyústěním postupu Pirátů do druhé nejvyšší ligy u nás. Chomutov máme v bezprostřední dojezdové vzdálenosti, proto nám dává smysl, aby naši mladí hráči na hranici extraligového kádru měli možnost hrát první ligu blízko domova, a to pod vedením trenéra se zkušenostmi z extraligy,“ uvádí generální ředitel HC VERVA Litvínov Pavel Hynek. „Výhodou je, že i v Mostě bude režim podobný extraligovému pod vedením kouče, který nejvyšší soutěž také velmi dobře zná,“ připomíná litvínovský šéf, že Mostecké Lvy povede Vladimír Růžička.

MOSTEČTÍ LVI skládají zajímavý druholigový kádr, což dává možnost nejen mladým hokejistům hrát na špici třetí nejvyšší soutěže. „Vnímáme nastavená pravidla jako snahu zachovat všem klubům vlastní suverenitu, ale zároveň si navzájem pomáhat nejen mezi dospělými,“ uzavírá za Mostecké Lvy jeden z jednatelů Lukáš Bednařík.