Preview k zápasu

Chomutov míří na led posledního vítěze základní části, v Praze vyzve „omlazené“ Letňany

Napsal 22.09.2023 Michal Luxa
V předehrávce šestého kola zamířili Piráti na led Chebu, ovšem druhá liga oficiálně startuje až v sobotu 23. září. V rámci úvodního kola zamíří svěřenci Martina Pešouta do hlavního města, kde vyzvou Letňany, které jsou posledním vítězem základní části západní skupiny. Připíší si Severočeši další tři body? Úvodní vhazování duelu je plánované na 17. hodinu.

V předehrávce šestého kola druhé ligy zajížděli Chomutovští na led Chebu, kde zvítězili 7:4. Honbu za třemi body režíroval kapitán Viktor Hübl, jenž soupeři nasázel hattrick. Ovšem svěřence Martina Pešouta „straší“ čtyři inkasované branky. Je to aspekt hry, jejž budou chtít Piráti do dalšího souboje výrazně vylepšit.

V dresech soupeřů se objevili chomutovští mladíci. Vždyť obranu Chebu během přípravy vyztužil David Petrásek, jehož napodobil také Ondřej Príhoda. Druhý zmiňovaný využil znalost Adama Horáka, jehož ve třiapadesáté minutě propálil, čímž stanovil konečnou podobu výsledku.

HC STADION CHEB – PIRÁTI CHOMUTOV 4:7 (1:3, 2:3, 1:1)

Branky a nahrávky:
9. Kvasnička (Krutina, Vápeník), 30. Prošek (Rozhon, Petrásek), 38. Rozhon (Prošek, Šik), 53. Príhoda (Šik) – 1. Hübl (T. Svoboda, Březák), 6. Hübl (Váchal), 10. Zajíček (Eret, Kostourek), 21. Hübl (Lukeš, T. Svoboda), 29. Chrpa (Koblížek, Mála), 33. Lukeš (Hübl), 47. Březák (Kadeřávek, Lukeš).

Sestava Chomutova: Horák - Březák, Kadeřávek, Záruba, Seemann, Havel, Váchal, F. Hynek - Lukeš, Hübl, T. Svoboda – Kostourek, Eret, Zajíček – Mála, Koblížek, Chrpa – Remeš, Putz, Jouza – Tůma.

Petr Martínek po Chebu: Můžeme být spokojení s výsledkem a se třemi body. Zvládli jsme první zápas, ale dozadu tam bylo dost chyb. Já si myslím, že na tom zapracujeme, aby to v důležité fázi sezóny bylo v pohodě. Za stavu 6:2 pro nás jsme hráli zbytečně lehkovážně. To se nám s lepšími soupeři nesmí stávat, protože takové týmy to budou využívat a s tím bychom mohli mít problémy.”


LETCI PROŠLI OBMĚNOU KÁDRU, V NĚMŽ SE NACHÁZÍ „STAŘÍ ZNÁMÍ“

Od minulého ročníku došlo v kádru Letňan k mnoha změnám. Hned čtveřice odešla do Benátek nad Jizerou. Jedná se brankáře Jaroslava Brázdila, Jiřího Hozáka, Dominika Řepíka a Ivana Lytvynova. Dále do Vrchlabí se přesunul produktivní Lukáš Kastner. Naopak k Letcům přišli hráči, kteří prošli Chomutovem. Jde o Jiřího Drtinu a Jakuba Sklenáře. Další výraznou posilou by měl být velezkušený Pavel Mrňa.

HC KOBRA PRAHA – HC LETCI LETŇANY 5:3 (1:1, 2:0, 2:2)

V generálce na druhou ligu nestačili Letci na konkurenční Kobru, s níž prohráli o dva zásahy. O osudu střetnutí rozhodla druhá perioda, v níž domácí celek odskočil do vedení, které si pohlídal až do závěrečné sirény.

Branky a nahrávky: 16. Urban (Novák), 30. Šťastný (Urban), 30. Novák (Šťastný), 46. Šťastný (Urban), 56. Dráb (Urban, Šťastný) – 17. Labuzík (D. Němeček), 42. Jobánek (Korčák), 47. Niko (Mrňa).

Sestava Letňan: Nečas – Chalupa, Fiala, Niko, D. Němeček, Drtina, Hamšík, Uhlík, Sklenář, Mrňa, Korčák, Labuzík, Pšenička, Jobánek, Mácha, Theimer, Gurjevskij, Hájek, Ducháč.

Letňany se prezentují rychlostním stylem hry, kdy soupeře při ztrátě puku rychle napadají. Brankářskou jedničkou týmu by měl být Vojtěch Nečas, jenž před sezonou přišel z „béčka“ Pardubic. Obrannou část by pak měli táhnout Lukáš Chalupa s Jiřím Drtinou. Vysoká produktivita se pak očekává od Tomáše Labuzíka s Pavlem Mrňou.

Jaroslav Nedvěd o cílech Letňany: „Posunout se v průběhu roku v herním projevu minimálně o level výš, směrem k play-off možná o dva. Cílem je vyřazovací fáze, čím výš v tabulce budeme, tím jednoznačně lépe. No a pak chceme vycenit zuby, ukázat dravost a naši sílu.“