Mladežnický hokej

Derby deváťáků pro školy, klub pozval žáky druhých stupňů z Chomutova a okolí

Napsal 08.01.2024 Klub
Nejstarší žákovský tým Pirátů má za sebou úspěšný vstup do roku 2024, jelikož přivezl ze Salcburku důležitých pět bodů. Svěřenci Vladimíra Petrovky nyní ztrácí jen tři body na postup do lepší nadstavby, což by znamenalo s předstihem play-off extraligy devátých tříd. Navíc mají mladí Piráti ve srovnání s Českými Budějovicemi i Red Bullem méně odehraných zápasů. Nejbližší duel s nedalekým Litvínovem ve čtvrtek 11. ledna s úvodním vhazováním v 10:30 bude věnován především žákům základní škol z Chomutova a okolí. Dorazit však může každý, kdo bude mít volné dopoledne.

„Přemýšleli jsme, jak klukům v boji o lepší nadstavbu pomoct, velká návštěva znamená lepší atmosféru, jak ukazují podobné akce v jiných klubech nebo sportech,“ popisuje autor myšlenky Martin Pešout. „Zároveň jsme chtěli, aby si děti z místních škole udělaly představu, jak hokejový zápas vypadá, i když standardně na hokej třeba vůbec nechodí,“ doplňuje.

Klub se také rozhodl, že program utkání se bude v maximální možné míře blížit střetnutí A-týmu. „Když už takovou akci děláme, chceme, aby byla zážitkem i pro hráče na ledě,“ vysvětluje režisér multimediální kostky a člen pirátského marketingu Roman Jüngling. „Domluvili jsme se s Litvínovem, že využijeme komerční přestávky. Chystáme pro naše hráče speciální nástup,“ naznačuje střípky.

Případné vítězství by sice ještě jistotu účasti v lepší nadstavbě nedávalo, nicméně by k jistotě play-off pirátskou devítku mohlo značně posunout. Pak už budou zbývat jen souboje v Kladně a na ledě plzeňských Wolves, tedy týmů figurujících v tabulce za chomutovským souborem, a domácí bitva s druhou karlovarskou Energií.

Pokud máte volné čtvrteční dopoledne, přijďte si užít klání v soutěži, v níž se na ledě prohání stále ještě všichni kvalitní hráči daného ročníku, neboť první odchody do zahraničí bývají až v dorostu.

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov