Ohlasy po utkání

Nepříjemné ataky! „Nevadí mi, že do mě oba chodili často,“ usmíval se Tomáš Koblížek

Napsal 22.02.2023 Michal Luxa
Zápasy s Ústím nad Labem ho bolí, ovšem hraje v nich důležitou roli! V krajském městě při posledním souboji se na Tomáši Koblížkovi „vyfauloval“ Jakub Trefný a v pondělním zápase potrestal jeho faul. Poslal tak Chomutov do vedení 2:1, čímž mu pomohl k těsnému vedení a také návratu na druhou pozici druholigové tabulky.

Severočeské derby se dlouho hrálo za vyrovnaného stavu. Ovšem vstup do poslední dvacetiminutovky vyšel Chomutovu, který odskočil do tříbrankového vedení. Avšak při trestu Ondřeje Filipa a nešťastné teči Jana Vostiňáka, se Ústí nad Labem vrátilo do hry. Střetnutí definitivně zlomil až v sedmapadesáté minutě Jakub Chrpa, jenž využil početní výhodu a přisoudil tak tři body na stranu Pirátů.

„Od začátku až do konce to bylo kvalitní utkání. Bohužel jsme v první třetině dostali první gól, ale nenechali jsme se složit. Ovšem ještě v ní jsme vyrovnali. Povedlo se nám, že jsme ušetřili síly, protože dvě třetiny jsme hráli na čtyři lajny a do třetí třetiny jsme je stáhli na tři, což se vyplatilo,“ kvitoval Tomáš Koblížek. „Vydařil se nám vstup do poslední třetiny, kdy jsme soupeři odskočili do tříbrankového vedení. Bohužel jsme si utkání ještě zdramatizovali, ale rozhodl začátek třetí třetiny,“ hledal klíčový moment zápasu.

„Za stavu 4:1 jsme chtěli už hrát ze zabezpečené obrany, ale vůbec se nám to nepovedlo. V oslabení jsme dostali gól a následně hned další. Chtěli jsme to pak dohrát v klidu a zbytečně nebláznit, protože nám stačilo vyhrát o jednu branku. Naštěstí Kuba Chrpa přidal pojišťovací gól a pak jsme to dohráli už v klidu,“ popisoval „bláznivou“ koncovku zápasu.

V posledním souboji nepříjemného hráče nedovoleně atakoval Jakub Trefný, který inkasoval pětiminutový trest. Nevraživost ústeckého kapitána pokračovala i v ROCKNET ARÉNĚ, kdy se k němu přidal také Richard Záruba. Tomáš Koblížek tak schytal zezadu několik ran hokejkou…

„Richard Záruba na mě chodil docela často a přidával se k němu Trefňák. Ale to je v pohodě, tací hráči prostě jsou. V zápase mi to nevadí, ale doufám, že to rozhodčí vidí a mohl by něco odpískat. Bohužel neodpískal nic,“ krčil rameny třiadvacetiletý útočník.

Kruh se uzavřel při vyloučení Jakuba Trefného, a tak v přesilové hře poslal Piráty do vedení 2:1 právě Tomáš Koblížek. „Bylo důležité, že se nám povedlo využít přesilovky a byl to základ toho, že jsme do třetí části vstoupili úspěšně,“ ihned přikyvoval. „Vyhrál jsem vhazování, Chloubič si pak puk pěkně svezl a dobře vystřelil. Přede mě se to už jenom odrazilo a já zblízka dorážel,“ odtajnil situaci před druhou chomutovskou trefou.

Stavebním kamenem k úspěchu byl především Richard Běhula, který „tahal z klobouku“ jeden perfektní zákrok za druhým. Brnkal na nervy ústeckým útočníkům a přiváděl je k zoufalosti. „Ríša má v posledních zápasech neuvěřitelnou formu a chytá fakt parádně. Doufám, že mu to vydrží i do play-off. Pokud takhle bude chytat dál, tak můžeme dojít hodně daleko,“ chválil brankářského kolegu.

Ovšem chomutovské trenéry i hráče může těšit, že v parádní formě se nacházejí také Adam Horák a Miroslav Hanuljak. Všichni tři gólmani v minulých dnech ukázali perfektní výkony. „Souhlasím, to je prostě paráda. Je skvělé, že se můžeme spolehnout na kteréhokoliv gólmana. Je jedno, kdo tam z nich je, ale víme,  že nás podrží a vždy nám vychytá zápas,“ prozradil.

Stejně jako v sobotním souboji, také prosti Ústí nad Labem byla v Chomutově bouřlivá atmosféra. Do ochozů ROCKNET ARÉNY si našlo cestu 2610 diváků, kteří sledovali třaskavé severočeské derby. „Na každý zápas je tu super atmosféra, ale tentokrát to bylo ještě lepší. Podle mého máme nejlepší diváky i atmosféru v lize, takže tady je radost hrát každý zápas,“ děkoval na dálku fanouškům.

Už v sobotu zajíždí Piráti na led Kobry, který patří k těm menším v druholigovém prostředí. Hráčům, jakým je třeba Tomáš Koblížek, tato varianta vyhovuje. Ovšem sám útočník pozoruje, že tým má raději „letiště“ a tím i více prostoru.

„První zápas u nich nám nevyšel, protože jsme do něho špatně vstoupili. Musíme hrát od začátku jinak a praktikovat svou hru. Nesmíme se od nich nechat rozesrat. Oni budou hodně nahazovat puky a jezdit za námi, což nám úplně nevyhovuje. Důležité bude, abychom dali první gól a bude to dobré,“ ujišťoval urostlý centr. „Osobně mám malá hřiště rád, ale myslím si, že týmu vyhovují větší ledy, což jsem vypozoroval v letošní sezoně,“ uzavřel.

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov