Preview k zápasu

Sváteční zakončení série venkovních zápasů: Piráti míří do pelhřimovského azylu Jihlavy

Napsal včera Jiří Geiger
Ve třetím venkovním utkáním v řadě se Piráti utkají s Jihlavou. Pokusí se tak poprvé vyhrát v letošním ročníku Maxa ligy na venkovním ledě. Utkání se odehraje v sobotu 28. září na zimním stadioně v Pelhřimově od 16:30.

Jihlava bude chtít opět do play-off, v minulém ročníku skončila čtvrtá

Dukla se v minulé sezoně probojovala přes předkolo, kde porazila Slavii 2:1 na zápasy. Následně ve čvrtfinále narazila na vítěze základní části z Poruby, kterou vyřadila poměrem 3:1 na utkání. Stopku vystavil Jihlavě až v semifinále Vsetín. Obrana Pirátů by si pak měla dát pozor na Tomáše Havránka, jenž byl nejproduktivnějším hráčem souboru z Vysočiny v dlouhodobé fázi, či jeho jmenovce Harkabuse, který skóroval třináctkrát ve dvanácti startech v play-off.

Piráti padli v hlavním městě, nestačili na Slavii

Chomutovští do utkání vstoupili skvěle, když skóre otevřel Dominik Sklenář. Následně ale Slavia nasázela Pirátům pět gólu v řadě a rozhodla tak o vítězi utkání.  Postupně se tak trefili Polák, Beran, Novák, Slavík a Knotek. Za Piráty pak už jen korigoval skóre ke konci utkání Martin Tůma. 

HC SLAVIA PRAHA - PIRÁTI CHOMUTOV 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 34. Polák (Stejskal, Kočí), 37. M. Beran (Přikryl), 44. Novák (Knotek, Šťovíček), 50. Slavík (Polák, Havrda), 54. Knotek (Přikryl) - 28. Sklenář (Kadeřávek, Hübl), 55. Tůma (Eliáš, Eret).
Vyloučení: 8:6. Využití: 1:2. Střely na branku: 39:29. Diváci: 971.

Sestava Pirátů: Jekel – Kadeřávek, Husinecký, Eliáš, Ulrych, Havel, Březák, Poizl – Lukeš, Hübl, Fronk – T. Svoboda, Eret, Tůma – J. Svoboda, Vopelka, Berka – Mála, Koblížek, Sklenář.

Jihlava doma nestačila na Sokolov, dostala pět gólů

Jihlavští v azylu v Pelhřimově nestačili na rozjetý Sokolov, který nasázel pět gólů a obraz hry naprosto kontroloval. Za Sokolov se trefili Tomeček, Kofroň, Vracovský a dvakrát Osmík. Jediný gól Dukly vstřelil Cachnín. Jihlava má tak po čtyřech odehraných zápasech tři body, což je stejně, jako mají Piráti.

HC DUKLA JIHLAVA - HC BANÍK SOKOLOV 1:5 (1:3, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Cachnín (Korenčík, Čachotský) – 6. V. Tomeček (Tureček), 10. Kofroň (Šik, Pulpán), 10. Osmík (Csamango, Křemen), 34. Vracovský (V. Tomeček, Tureček), 57. Osmík.
Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Střely na branku: 26:32. Diváci: 753.

Sestava Jihlavy: A. Beran  – Bilčík, Strejček, Korenčík, L. Mareš, Dundáček, Jansons, Ozols – Čachotský, Kulda, Cachnín – Štefančík, Menšík, Vrhel – Harkabus, R. Toman, T. Havránek – Půček, Pořízek, Chvátal.

Příchody Jihlavy: Jan Strejček, Edgars Kulda, Roman Půček, Stanislav Vrhel, Dominik Frgál, Filip Krasanovský, Maxim Žukov, Eduards Hugo Jansons, Matouš Menšík, Lukáš Mareš, Marek Korenčík.

Odchody Jihlavy: Fabien Kočí, Vítězslav Brož, Otakar Šik, Filip Maláč, Adam Dvořák, Šimon Jelínek, Lukáš Číhal, Matěj Vovsík, Hynek Peš, Marek Chvátal, Šimon Báťa.

Dukla JihlavaChomutov
13. místo (3 body)pozice12. místo (3 body)
11:20skóre9:15
1-0-0-3bilance0-1-1-2
V-P-P-V-Paktuální formaP-Pp-Vp-P-P
Maxim Žukov – 82,46 %
Adam Beran – 82,22 %
brankářiPavel Jekel – 89,80 %
Michael Petrásek – 83,33 %
Jan Strejček 1 (1+0)nejproduktivnější obráncePatrik Kadeřávek 3 (0+3)
Richard Cachnín 6 (3+3)nejproduktivnější útočníkFrantišek Lukeš 4 (2+2)
Richard Cachnín 3 gólynejlepší střelecMartin Tůma 3 góly

Poslední vzájemný zápas proběhl v přípravě

Naposledy se oba sokové střetli na den přesně před měsícem, tedy 28. srpna. Piráti vyjeli na Vysočinu a s Duklou sehráli vyrovnaný zápas, který musely rozdnout až nájezdy, v nichž byli úspěšnější Piráti díky Radku Havlovi ve třinácté sérii. Zápas tedy skončil výsledkem 1:2 po samostatných nájezdech.

HC DUKLA JIHLAVA - PIRÁTI CHOMUTOV 1:2sn (0:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 41. Štefančík (Kulda) – 29. Eliáš (Eret, T. Svoboda), rozh. náj. Havel
Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. Střely na branku: 41:23.

Sestava Jihlavy: Žukov – Bilčík, Strejček, Ozols, Vovsík, Dundáček, Koštoval, Číhal – Štefančík, Kulda, Cachnín –  Půček, Menšík, Vrhel – Harkabus, Toman, Havránek – Chvátal, Pořízek, Báťa

Sestava Pirátů: Jekel – Březák, Kadeřávek, Eliáš, Němec, Ulrych, Poizl, Havel, Seemann – J. Svoboda, Vildumetz, Berka – T. Svoboda, Eret, Tůma – Guman, Hejcman, Fronk – Mála, Koblížek, Sklenář.

×
Dnes v 16:30 | Muži
HC Dukla Jihlava
Piráti Chomutov
×
Dnes v 17:45 | 9.tř.
Piráti Chomutov
Rytíři Kladno
×
Dnes v 12:00 | Jun.
Piráti Chomutov
HCM Warriors Brno