Reportáže

Piráti se venku nadále trápí, v Mladé Boleslavi ani jednou neskórovali

Napsala 03.12.2017 Kateřina Kundertová
M l a d á B o l e s l a v / C h o m u t o v - Piráti odjeli k 28. kolu Tipsport extraligy do Mladé Boleslavi, kde pětkrát inkasovali a ani jednou neprostřelili Brandona Maxwella. Domácí si pomohli třemi přesilovými góly, na což Chomutovští nedokázali zareagovat. Premiérový duel si v bílomodrém dresu odbyl Stanislav Dietz, jenž strávil na ledě přes 22 minut, nejvíce mezi všemi svěřenci Vladimíra Růžičky.
28.kolo ne 3.12.2017
MBL
5:0(2:0, 1:0, 2:0)
CHM
Ml.Boleslav
Maxwell – Hanzlík, Kurka, Němeček, Eminger, Kotvan, Knot, Bernad – Klepiš, Holík, Orsava, Lenc, Musil, Pabiška, Pacovský, Knotek, Němec, Martin Procházka, Volf, Kousal
Chomutov
Laco – Mrázek, Valach, Dietz, Flemming, Chalupa, Slovák, Dlapa – Koblasa, Sklenář, Vondrka, Tomica, Růžička, Skokan, Poletín, Huml, Havel, Šťovíček, Lauko

Branky a nahrávky

Ml.Boleslav
5. Holík (Lenc, Klepiš), 15. Pabiška (Musil, Lenc), 33. Knotek (Němeček), 44. Procházka (Knotek, Kotvan), 60. Orsava (Holík, Klepiš)
Chomutov

Statistiky

Vyloučení
4:8
Využití
3:0
V oslabení
1:0
Střely na branku
25:11
Střely zblokované
8:11
Hity
7:12
Vhazování
36:19
Diváci
2634
Rozhodčí
Lacina, Pražák – Flégl, Polonyi
Vyšší tresty
Dlapa (Chomutov) 10 minut

Shrnutí

Piráti nevstoupili do utkání ideálně, jelikož byl za pár minut hry vyloučen Tomáš Slovák, což potrestal po 41 vteřinách Petr Holík, jenž z pravé strany vrátil vyražený kotouč do odkryté části klece – 1:0. Odpovědět mohl Michal Vondrka, který dvakrát vystihl rozehrávku domácích, ale sám před Brandonem Maxwellem nezakončil přesně nebo dostatečně silně.

V patnácté minutě šli Mladoboleslavští do dvougólového vedení, když Musilovo nahození z rohu tečoval téměř na brankové čáre Lukáš Pabiška, jenž se předtím dostal do kontaktu s Jánem Lacem, který byl tak značně rozhozený a proti nečekanému kotouči vůbec nezasáhl – 2:0. V závěru dějství si nováček v chomutovském dresu Stanislav Dietz připsal dvě přesilovkové střely, ale ani jedna do sítě nedoputovala.

I do druhé třetiny vstoupili Chomutovští oslabením, které ale přečkali bez větších problémů. V pětadvacáté minutě střílel dvakrát Petr Koblasa, po jehož druhé ráně se k vyraženému kotouči před bránou dostal Jakub Sklenář, jenž ale trefil tyčku. Po nevyužité početní výhodě se před Jánem Lacem objevil Martin Procházka, který nastřelil jen lapačku Piráta v brankovišti.

V polovině duelu byla pro Chomutov signalizovaná výhoda, čehož se snažila využít obranná dvojice Brett Flemming – Stanislav Dietz, ale ani jeden bek se neprosadil. V početní výhodě se svěřenci Vladimíra Růžičky dopustili zakázaného uvolnění, hned po buly před chomutovským brankářem vystřelil David Němeček, jehož střelu tečoval do sítě Tomáš Knotek – 3:0. O chvíli později byl Vladimír Růžička mezi kruhy sám, jenže mu soupeř v posledním momentě vložil do zakončení hůl.

I na začátku závěrečného dějství hráli Chomutovští ve čtyřech, což potrestal Martin Procházka, když zužitkoval povedenou přihrávku v situaci dva na jednoho – 4:0. V dalším průběhu se nejprve Ján Laco blýskl povedeným zákrokem proti Lukáši Pabiškovi, a poté ani jeden celek nevyužil nabídnutou početní výhodu. Necelé tři minuty před koncem se k vyloučenému Ondřeji Dlapovi přidal i Juraj Valach, takže Bruslaři hráli 48 vteřin v pěti proti třem.

Poprvé zůstala chomutovská jednička nepřekonaná, když vyrazila ránu Petra Holíka na tyč, ale poté už byla krátká na povedenou kombinaci domácích už ve hře pěti proti čtyřem. Po šťastném odrazu od zadního mantinelu se nakonec puk dostal na hůl Jakuba Orsavy, jenž měl před sebou úplně prázdnou bránu – 5:0.

Ohlasy trenérů

Vitkor Ujčík (BK Mladá Boleslav): „My jsme se zápasem proti Chomutovu velice spokojení – s předvedeným výkonem i s výsledkem. Takový výsledek už jsme potřebovali. Paradoxně nám nepovedený výkon v Jihlavě pomohl v tomto zápase, protože jsme do něj nastoupili hodně koncentrovaní. Potřebovali jsme dát první gól, což se nám povedlo. Poté jsme, pro mě poněkud nepochopitelně, přenechali aktivitu soupeři, kdy jsme asi doufali, že ten náskok navýšíme. S každým dalším gólem nám ale narůstalo sebevědomí a bylo vidět, že i my dokážeme mít pěkné akce a že to není jen upracované, na co jsme byli doposud zvyklí. Najednou nám i nohy začaly více chodit. Pak už to byla paráda, co se týče předvedeného výkonu. Myslím, že konečně i diváci tady v Boleslavi si přišli na své.“

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „My se už delší dobu nacházíme v situaci, kdy se nám vůbec nic nedaří, i když se na další utkání připravujeme. Přestože si říkáme, co bychom měli změnit a kde je chyba, nedokážeme se z toho vymanit. Víceméně jsme na naše tristní výkony navázali i tady v Boleslavi. Už to nemůžu dále hodnotit… Pokud nevstřelíme branku, nemůžeme pomýšlet na nějaké body, natož na tři. Leží na nás deka. Myslím si, že všichni makáme, pracujeme na tom, ale momentálně to prostě nejde.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov