Ohlasy po utkání

Devítka získala play-off. „Nedokážu ten pocit ani popsat,“ září hrdina Michal Witoš

Napsala 01.02.2024 Kateřina Kundertová
Chomutovští deváťáci v závěru základní části extraligy několikrát zaváháli, takže se o vytouženou čtyřku a přímý postup do play-off museli rvát až do samotného konce. V posledním kole navzdory rozlosování přivítali doma plzeňské Wolves, které v prodloužení přetlačili díky gólu Michala Witoše.

„Je super takhle rozhodnout v prodloužení, navíc když jsme díky tomu postoupili do play-off. Je to super pocit,“ září střelec vítězné branky, jenž vyslal ze své hole nechytatelnou ránu v třiašedesáté minutě duelu během přesilové hry. „Adam Konvalinka mi suprově nahrál, já jsem jenom zavřel oči a vystřelil doprava nahoru,“ popisuje.

Následně na ledě propukla velká radost Pirátů, kteří si dvěma body zajistili postup do lepší nadstavby. V případě porážky by svěřenci Vladimíra Petrovky spadli do spodní nadstavby, ve které se bojuje o dodatečná místa v play-off a také o záchranu. „Pak vypukla neskutečná euforie, nedokážu ten pocit ani popsat. Bylo to super,“ rozplývá se Michal Witoš.

Radost však vůbec nemusela přijít. Vzhledem k nutnosti zisku minimálně dvou bodů, aby Piráti bojovali proti lepším soupeřům a ve vyřazovacích bojích, na mužstvo dopadla tíha okamžiku. „Tlak, který jsme cítili, se na nás asi podepsal. Trochu na nás byl i zvenku, ale sami jsme dobře věděli, že musíme postoupit,“ říká čtrnáctiletý hokejista.

Možná proto nebyl začátek utkání ze strany Chomutova příliš povedený, i když v osmé minutě otevřel skóre Ondřej Krejčík z nenápadné akce. „První třetina nebyla úplně nejlepší, ale pak nám trenér v šatně trochu domluvil, takže se to zlepšilo,“ popisuje.

V pětatřicáté minutě Wolves srovnali na 1:1. „Do druhé třetiny jsme zjednodušili hru a vytvořili si pár šancí, ze kterých jsme mohli dát góly, ale neproměnili je. Neměli jsme štěstí, které se k nám potom přiklonilo ve třetí třetině a prodloužení,“ nezastírá mladý forvard.

Sudí totiž v samém závěru základní hrácí doby neposoudili plzeňské pokusy za gólové, což se okamžitě stalo sporným momentem. V prodloužení poté brankář Simon Pešout zvládl samostatný únik soupeřů, čímž potvrdil svou pozici. „Paži nás drží celou sezónu,“ potvrzuje Michal Witoš.

S jistotou extraligy deváťáků i pro příští sezónu si mohl klub odškrtnout první ze sezónních cílů, což i mladíci v kabině řádně oslaví. „Domluvili jsme se v kabině se spoluhráči, že si obarvíme vlasy na bílo,“ culí se závěrem.