Rozhovory

Junioři v semifinále narazí na Vsetín. Oplatí mu základní část? Na apríla doma!

Napsala 28.03.2024 Kateřina Kundertová
Chomutovští pět dní po postupových oslavách načnou další výzvu, když odstartují semifinále ligy juniorů proti Vsetínu. Série na tři vítězné zápasy startuje ve čtvrtek a v pátek na Valašsku, odkud se soupeři přesunou na apríla do ROCKNET ARÉNY.

Chomutov i Vsetín zvládly čtvrtfinále ve čtyřech zápasech

Piráti zahájili čtvrtfinále v Brně, kde na ledě obě utkání prohráli, ale zásahem vyšší moci a kontumace si pod vrcholky Krušných hor odvezli vyrovnaný stav série. Před domácími fanoušky už Chomutovští nezaváhali, dvakrát vyhráli a zase po roce vyřadili Techniku.

    Čtvrtfinále Pirátů: Technika – Piráti 0:5 K | Technika – Piráti 3:1 |Piráti – Technika 5:1 | Piráti – Technika 3:2 pp

    Čtvrtfinále Vsetína: Vsetín – Třemošná 3:2 | Vsetín – Třemošná 4:1 | Třemošná – Vsetín 4:2 | Třemošná – Vsetín 2:4

Vsetín svedl vyrovnanou partii s Třemošnou, když úvodní bitvu urval až v závěru a podruhé si pomohl dobrým defenzivním výkonem. Na západě Čech se Meteor vzepřel. Přestože ztrácel, dvěma góly v posledních osmdesáti vteřinách odvrátil konec sezóny. Ten přišel o den později, kdy Valaši nenechali nic náhodě a už v prvním dějství rozhodli o postupu do semifinále.

Vzájemné zápasy hovoří pro Vsetín, pokaždé mu stačily čtyři zásahy

Soupeři se poprvé potkali v závěru října a svedli vyrovnanou partii až do závěrečných minut, kdy napínavé střetnutí strhli na svou stranu Vsetínští. Pod vrcholky Krušných hor eliminoval vedení soupeře pouze Jaroslav Pospíšil, na něhož už žádný ze spoluhráčů nenavázal.

VSETÍN – CHOMUTOV 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Smetana (L. Stodůlka, Kovář), 25. Koláček (Juráň, Zedek), 36. Koláček (Mošnička, Kotala), 49. Hrdý (Cakl) – 6. Vostiňák (Starý, Hynek), 28. Mišovic (Friš Lorber, Kincl), 30. Starý (Vostiňák, Rindoš).
Vyloučení: 8:8, navíc Starý 5 minut a do konce utkání a Klobouček (oba Chomutov) do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0.

CHOMUTOV – VSETÍN 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 27. Pospíšil (Česnohlídek, Kincl), 49. Pospíšil (Filip, Vostiňák) – 25. l. Stodůlka (Koláček, Juráň), 33. Urge (Hamřík), 58. Heinrich (Urge, Machů), 60. Heinrich (Koláček, l. Stodůlka).
Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1.

Daniel Lehnert před sérií se Vsetínem

„Čeká nás jeden z favoritů na postup. V sezóně jsme se Vsetínem ani jednou nevyhráli. Teď jsme ale připraveni a věříme, že zápasy play-off můžou vypadat úplně jinak,“ shrnul hlavní trenér mužstva.

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov