Mladežnický hokej

Mládežnické soupisky: junioři takřka beze změn, dorost škrtal

Napsala 15.07.2022 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Mládežníci si po úvodní části letní přípravy užívají zaslouženého volna a můžou se těšit na přátelské zápasy, do kterých vstoupí v mírně upravených sestavách. Trenérské štáby dorostu i juniorů udělaly několik změn, které se dotkly všech postů.

Soupiska juniorů přinesla po úvodní fázi letní přípravy, kterou mladíci trávili pod vedením Petra Jíry a Daniela Lehnerta na ledě i na suchu, pouze dvě změny, takže aktuálně čítá dva brankáře, osm obránců a třináct útočníků.

Kádr opustil odchovanec a vytáhlý zadák Martin Pöschl, jenž se po úspěšné maturitě rozhodl pro studium. „Martin měl na chomutovském gymnáziu výborné studijní výsledky, takže pokračuje na vysoké škole,“ vysvětluje hlavní trenéra Petr Jíra.

Z ofenzivních řad vypadl kvůli zaměstnání Roman Mojžíš, jenž se tak nestíhal hokeji věnovat stoprocentně. „S Romanem jsme se rozešli v dobrém, takže by nám v případě nouze mohl během sezóny pomoci,“ doplňuje kouč.

Z celkového pohledu sestava juniorů nemusí být konečná, jelikož například Tadeáš Svoboda a Jan Ekrt jsou na zkoušce v extraligovém Litvínově. „Stále řešíme hráče, kteří by nám vypomohli na střídavé starty,“ říká Petr Jíra.

    Aktuální soupiska juniorů

    Josef Sluka, Filip Tuček – Ondřej Kašpar, Šimon Rusín, Ondřej Filip, František Hynek, Adam Žižka, Dominik Svoboda, Jan Česnohlídek, Filip Mareš – Ondřej Príhoda, Filip Döring, Pavel Šugár, David Černý, Erik Iljuk, Jan Vostiňák, Martin Starý, Jan Rindoš, Dominik Mišovic, Šimon Klobouček, Samuel Stejskal, Robin Vondrášek, Matyáš Kincl.

Vzhledem k šířce dorostenecké sestavy, která vstupovala do úvodní části přípravy, udělali trenéři Radek Šíp a Marco Vrba o něco více změn na všech postech, takže budou mít k dispozici tři gólmany, devět obránců a patnáct forvardů.

Brankářský tým rozšířil Jakub Hájek a do útoku přibyl Josef Chládek. Naopak v mužstvu nepokračují zadák Jakub Kačena a útočníci David Grosskopf, David Stanko, Matěj Drož, Filip Budiač a Jaroslav Vlk.

„Naší představou je, že v kádru zůstane na konci třiadvacet hráčů, takže budeme muset ještě někoho vyřadit. Uvidíme, až začnou přípravná utkání, ve kterých potřebujeme hráče vidět,“ prozradil v dřívějším rozhovoru Marco Vrba.

    Aktuální soupiska dorostu

    David Štěrba, Jan Král, Jakub Hájek – Zbyněk Švarc, Radim Ibl, Karel Drahorád, Alex Pokorný, Marek Malcovský, Jakub Hynek, Kryštof Kocourek, Jiří Snopek, Jan Honzík – Jaroslav Pospíšil, Matěj Kalvoda, Matyáš Patočka, Vojtěch Bečvář, Andrej Nasonov, Carlo Kurelević, Lukáš Sochor, David Döring, Jan Vaněk, Filip Nastoupil, Filip Havlíček, Petr Jáchym, Andrej Karakin, Josef Chládek, Filip Novák.