Preview k zápasu

Po týdnu se v Chomutově opět představí německý celek, tentokrát dorazí vlčí smečka

Napsal 23.08.2023 Michal Novotný
Již ve čtvrtek 24. srpna od 17:30 je naplánováno úvodní vhazování duelu mezi Piráty Chomutov a účastníkem německé DEL 2 Selber Wölfe. Vinou technických potíží s chladícím zařízením v ROCKNET ARÉNĚ je možný přesun utkání do nedalekého Mostu se začátkem ve stejný čas. Sledujte pirátský web a během čtvrtečního dne vás budeme informovat o aktuální situaci. „Zkomplikovalo nám to tréninky. Jednou jsme museli do Litvínova, kterému bych chtěl za uvolnění ledu poděkovat,“ líčí sportovní manažer a hlavní trenér Martin Pešout.

Jeho svěřenci, které vede společně s Petrem Martínkem, v přípravě zatím drží příznivou bilanci čtyř vítězství a jediné porážky. Poslední výhra je stará jen několik dní, kdy si Piráti poradili se sousedními Mosteckými Lvy po obratu 4:3. V omlazené sestavě hosté prohráli první třetinu o dvě branky, nicméně v té druhé se jim povedlo třemi góly zápas otočit. V posledním dějství sice domácí vyrovnali, ale v poslední minutě strhnul vítězství na stranu Chomutova Jan Vostiňák.

MOSTEČTÍ LVI – PIRÁTI CHOMUTOV 3:4 (2:0, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Mical, 18. Šimeček (Nedrda, Písařík), 48. Řehoř (Daniel) – 21. Březák (Kadeřávek), 31. Petrásek (Príhoda), 35. Kostourek (Koblížek), 60. Vostiňák.
Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 1:1. Střely na branku: 35:24.

Sestava Chomutova: Běhula – Březák, Kadeřávek, Filip, Kučera, F. Hynek, Petrásek, Česnohlídek – Veselý, Putz , Remeš – Kostourek, Koblížek, Rindoš – Starý, Vostiňák, Príhoda – Klobouček.

S týmem z příhraničního města Selb se Piráti dosud nepotkali

Vlci ze Selbu v minulé sezoně skončili v dlouhodobé části na předposledním místě tabulky, což by letos jistě rádi vylepšili. Přípravu na nadcházející ročník zahájili venkovním vítězstvím nad týmem ESC WB Moskitos Essen 3:2 po obratu ve třetí třetině. Zajímavým jménem v sestavě Selber Wölfe je bezesporu Lukáš Vantuch, který v letech 2018 až 2019 válel dokonce v dresu Pirátů.

ESC Wohnbau Moskitos Essen – Selber Wölfe 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 33. Komov (Gottwald), 37. Anton (Dmitriew) – 32. Knackstedt (Miglio), 46. Kolupaylo, 51. McNeill (Trska, Knackstedt).
Vyloučení: 4:6. Diváků: 1041.

Top foto z FB Selb Wölfe