Preview k zápasu

Příprava jede naplno: Piráti uzavřou domácí sérii proti německému Landshutu

Napsala 16.08.2023 Kateřina Kundertová
Piráti uzavřou sérii tří přípravných zápasů před vlastními fanoušky možná proti tomu vůbec nejzajímavějšímu, jelikož do ROCKNET ARÉNY přijede německý Landshut i s chomutovských odchovancem Samirem Kharboutlim. Duel se sehraje ve čtvrtek 17. srpna netradičně od 18 hodin.

Přípravné zápasy Chomutova už se rozjely na plné obrátky a zatím přinesly kocábce Martina Pešouta a Vladimíra Martínka dvě výhry a jednu porážku, vše po šedesáti minutách hry.

Piráti na úvod programu vykradli Sokolov a následně s dalším prvoligistou prohráli na vlastním ledě 4:6, čímž kvůli pražské Slavii přišli o zajímavou sérii – doma padli v přípravě po čtyřech letech.

Naposledy přišla řada na Tábor, který se pyšnil bilancí tří výher a jedné porážky ze vzájemných zápasů minulého ročníku druhé ligy. Tomu dali hráči z Podkrušnohoří vale a, přestože si nechali stáhnout dvougólový náskok, díky povedenému závěru vyhráli o tři zásahy. Dvakrát se trefili Tadeáš Svoboda a Jakub Chrpa.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC TÁBOR 5:2 (2:0, 0:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 4. T. Svoboda, 11. Chrpa (Hübl, T. Svoboda), 54. Chrpa (Kostourek), 57. T. Svoboda, 60. Lukeš (Hübl, T. Svoboda) – 25. Šulek (Korkiakoski, Plášil), 26. Prášek (Dančišin, Horáček).
Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 29:36.

Poslední sestava Chomutov: Horák – Březák, Kadeřávek, Záruba, Seemann, Havel, Váchal, Filip, Petrásek – Lukeš, Hübl, T. Svoboda, Kostourek, Eret, Zajíček, Mála, Koblížek, Chrpa, Veselý, Putz, Príhoda.

Na začátku přípravy si Adam Horák a Richard Běhula zápasy dělili v podstatě napůl, k čemuž tentokrát nedošlo, protože si druhý jmenovaný plnil studentské povinnosti. Je pravděpodobné, že na prvního německého soka už bude mladý gólman nachystaný.

Město Landshut je vzdálené od Chomutova přibližně tři sta kilometrů, ale za návštěvu určitě stojí, jelikož spojuje krásné památky s průmyslem v čele s automobilkou BMW. Více o samotné městě si můžete přečíst v předchozím článku.

A nyní už k hokeji, který byl na řece Isar založen krátce po druhé světové válce. Ustavující shromáždění se konalo v neděli 25. dubna 1948 v hostinci Zum Sterngarten. Největšího úspěchu dosáhli tamní hráči v sezónách 1970 a 1983, kdy získali jediné dva mistrovské tituly.

V novodobé historii si tamním hokejisté zahráli na konci minulého tisíciletí i nejvyšší německou soutěž, ve které skončili třikrát po sobě v semifinále. Od té doby už působí výhradně ve druhé a třetí nejvyšší soutěži Německa. Do DEL 2 postoupil Landshut naposledy na jaře 2019, o rok později měl sice sestupové starosti, ale ligu zastavil covid-19, takže zůstal v lize. Postupem času se jeho výsledky zlepšují – sezóna bez play-off, konec v play-off kvalifikaci a vypadnutí ve čtvrtfinále.

V mužstvu nastoupilo šestatřicet českých hráčů, z nichž nejvýraznější stopu zanechal Kamil Ťoupal, jenž za klub odehrál 688 zápasů (druhý nejvyšší počet) a nasbíral v nich 520 kanadských bodů (čtvrtý v pořadí). Prošli tam také Lukáš Vantuch, brankář Jaroslav Hübl a chomutovský odchovanec Samir Kharboutli, jenž zapíše druhou sezónu a s velkou pravděpodobností se představí i doma.

Navrch bývalý Pirát skóroval v premiérové přípravě svého celku, který však podlehl v dolnobavorském derby Straubingu 1:3.

EV LANDSHUT – STRAUBING TIGERS 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Kharboutli – 9. Samanski, 28. Lipon (Brandt), 60. Tuomie.
Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0.

Poslední sestava Landshutu: Langmann (30. Vogl) – Pageau, Echtler, Rogl, Bergman, Schwarz, Stowasser, Brückner, Gross – Cameron, Kharboutli, McLellan, Pfleger, Stieler, Zucker, Zientek, Kornelli, Mayenschein, Seidl, Schitz, Brandl.

Topfoto: Facebook EV Landshut.

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov