Preview k zápasu

Zápas s vedoucími Letci bude věnovaný esportové sekci, přijďte poznat gamery

Napsal 25.11.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Po druhé v krátké době domácí Piráti narazí na nejlepší obranu skupiny Západ druhé ligy. Tentokrát jí disponují Letňany, které aktuálně vedou průběžné pořadí a zároveň na venkovních stadionech dosud neztratily ani bod. Přeruší Chomutovští jejich sérii? Zápas začíná v sobotu 26. listopadu v 17:30 na ledě ROCKNET ARÉNY v Chomutově.
ONLINE PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – HC LETCI LETŇANY

Piráti přišli o domácí neporazitelnost s druhou Příbramí

Náročný domácí trojboj pokračoval po vítězství nad Děčínem v prodloužení soubojem proti druhému týmu tabulky Baníku Příbram. Hostům vyšla první třetina a i vstup do té druhé, když ve třiadvacáté minutě vedli už 4:1. Pak se ale v rychlém sledu třikrát prosadili domácí a před závěrečnou částí bylo vyrovnáno. Pověstný jazýček na vahách na svou stranu převážili příbramští hokejisté v sedmačtyřicáté minutě brankou Jakuba Káníka. Hosté svůj těsný náskok uhájili a odvezli si jako první tým v probíhající sezóně z Chomutova všechny tři body za vítězství 5:4.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC BANÍK PŘÍBRAM 4:5 (1:3, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Matai (Lukeš, Němec), 25. Seemann (Kostourek, Zajíček), 28. Zajíček (Kostourek, Svoboda), 32. Svoboda (Chlouba, Kostourek) – 4. Gengel (Kafka, Eret), 11. Procházka (Kafka, Hasman), 17. Kafka (Urban, Eret), 23. Eret (Saňa, Gengel), 47. Káník (Zdeněk, Eret).
Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. Střely na branku: 29:22.

Sestava Pirátů: Hanuljak – Matai, Němec, Havel, Seemann, M. Žižka, Váchal, Petrásek – Lukeš, Hübl, Chrpa – Chlouba, Koblížek, Mála – Kostourek, Vostiňák, Zajíček – Ekrt, Svoboda, Príhoda.

Letci prohráli v sezóně jen jednou, naposledy si poradili s Děčínem

Lídr skupiny Západ zvítězil již pojedenácté za sebou. Tentokrát to odnesli medvědi z Děčína, kteří sice otevřeli skóre zápasu a po první třetině drželi vyrovnaný stav, nicméně pak už se trefovali jen domácí. Zápas nakonec skončil jednoznačnou výhrou Letňan 6:2.

HC LETCI LETŇANY – HC DĚČÍN 6:2 (2:2, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Němeček (Hrala, Kropáček), 10. Vacín (Kellerstein, Arnošt), 30. Kastner (Arnošt, Hozák), 38. Hrala (Turek, Havelka), 40. Kropáček (Wojnar, Havelka), 46. Arnošt (Kellerstein) – 1. Tůma (Faigl, Nezbeda), 11. Nezbeda (Tůma, Faigl).
Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1.

Sestava Letňan: Brázdil – Čížek, Havelka, Kolářík, Němeček, Chalupa, Kynčl – Labuzík, T. Pejchal, Hozák, Arnošt, Kropáček, Wojnar, Řepík, Kellerstein, Švec, Vacín, Hrala, Kastner, Poul, Turek.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

Chomutov
Letňany
4. místo (39 bodů)pozice1. místo (54 bodů)
105:60skóre104:43
12-1-1-5bilance18-0-0-1

Piráti v šestém kole v Letňanech nedotáhli stíhací jízdu

Domácí si v průběhu zápasu vybudovali třígólový náskok, nicméně Chomutovští v poslední třetině zatlačili a dvěma brankami utkání notně zdramatizovali. Kýžené vyrovnání ale nepřišlo a Letci svého rivala těsně porazili 3:2.

HC LETCI LETŇANY – PIRÁTI CHOMUTOV 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 18. Kastner (Hozák, Kolářík), 38. Arnošt (Hozák, T. Pejchal), 47. K. Pejchal (Kellerstein, Kropáček) – 50. Chrpa (Hübl, Váchal), 54. Seemann (Koláček).
Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 30:39.

Sestava Letců: Brázdil – Kolářík, Fiala, Havelka, Gurjevskij, Chalupa – Kellerstein, Vacín, Kastner, Wojnar, Labuzík, T. Pejchal, Řepík, Hozák, Švec, Arnošt, Uhlík, Kropáček, Poul, K. Pejchal, Hrala.

Sestava Pirátů: Hanuljak – F. Hynek, Havel, Váchal, Seemann, M. Žižka, Pavlát, Ferbas – Chrpa, Hübl, Lukeš – Matai, Koblížek, Chlouba – Mežnar, Koláček, Kostourek – Mála, Josef Rindoš, Zajíček.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

Miroslav Hanuljak je stále nejlépe hodnoceným gólmanem v chomutovském dresu. S průměrem 2,8 inkasovaných branek na zápas se řadí na sedmé místo pořadí gólmanů skupiny Západ. Nejproduktivnějším obráncem týmu je Jakub Matai se sedmnácti kanadskými body za devět branek a osm asistencí. Na pozici nejproduktivnějšího útočníka se momentálně nachází Milan Kostourek, který už nastřádal jednatřicet bodů za jedenáct gólů a dvacet přihrávek.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Jakub Matai

Viktor Hübl
411 odch. minut16 (8+8)30 (10+20)
2,48gólu/zápas4tr. minuty 20 tr. minut

TOP foto převzato z FB HC Letci Letňany