Aktuální zprávy

Fotbalový turnaj na Lokotce odpálil pomoc pro Davida. Vybralo se…

Napsala 13.07.2024 Kateřina Kundertová
Nadační fond Pirátské srdce zase pomáhá, tentokrát velkému fanouškovi Davidu Tržickému. A cestu za dosud neznámou samou zahájil fotbalový turnaj v areálu AFK LoKo Chomutov, kde se vybíralo dobrovolné vstupné a točila tombola. Na aukci velmi zajímavých předmětů se můžete teprve těšit.

Jako již tradičně se první červencovou sobotu v areálu AFK LoKo Chomutov uskutečnil fotbalový turnaj, kterého se zúčastnila osmička týmů. A co hlavně – opět se pomáhalo a bude pomáhat.

Výtěžek ze vstupného, sumu z dražeb a veškeré vaše dary si odnese velký fanoušek sportu a speciálně chomutovského hokeje David Tržický, který prakticky od narození trpí svalovou dystrofií. Když to jenom trochu jde, nechybí v ROCKNET ARÉNĚ na žádném zápase.

    Jak to bylo?

    Piráti jsou s fotbalem na březenecké v Chomutově spojeni už od léta 2021, kdy sehráli odvetu AFK LoKo pro Kubíka. Ani tehdy nechyběla dražba artefaktů a výtěžek čtyřicet tisíc korun.

    O rok později už se konal fotbalový turnaj, a to pod hlavičkou Nadačního fondu Pirátské srdce. Pomáhalo se Andýskovi, který si i díky předcházejícímu derby proti extraligovému Litvínovu odnesl sto tisíc korun.

    Červenec 2023 a pomoc pro Standu Hrzinum, jemuž nejenom dražba ale také dobrovolné vstupné a tombola během fotbalového turnaje vynesly šestimístnou sumu – 105 423 Kč. Kromě jiného se pomohlo i fotbalové mládeži v Březenci.

    2024… David Tržický

Pojďme ke sportovní stránce: na zeleném pažitu si zahráli hokejoví Piráti, domácí fotbalisté se svými fanoušky AFK LoKo, mužstvo z věznice Všehrdy, Diamond smile Most, fanoušci německého VfB Zöblitz a tři týmy fanoušků fotbalu a hokeje z Chomutova.

Prvenství (pod jiným názvem, loni Čajovna ZEN) obhájili Diamond smile Most, před druhými Všehrdy a třetím Zöblitzem. Piráti s juniory i dalšími odchovanci tentokrát skončili těsně za stupni vítězů, kam je odsunulo až třetí kritérium pro určení pořadí. Rozuzlení finálové skupiny tak bylo velmi zajímavé.

Zbylá družstva po základní skupině absolvovala ještě skupinu o umístění na pátém až sedmém místě. Všechny zápasy se sehrály na 2 × 13 minut v příjemné atmosféře hudby a diváků oceňujících hezké akce i zákroky.

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří se podíleli na konání letošního ročníku, který byl celkem na poslední chvíli,“ říká Michal Žižka, jenž zvládl post brankáře i organizování. „Speciálně bych chtěl zmínit Dana Cicu, Romana Chloubu, Oldu Hybnera, Janu a lidi z Lokotky, Romana a Libora od Pirátů,“ vyjmenovává.

„Jsem rád, že se turnaj obešel bez zranění. Navíc bylo hrozné vedro, takže pro hráče bylo šílené běhat, ale odevzdali sto procent,“ smeká chomutovský odchovanec, jenž v minulých dnech podškrábl smlouvu s partnerským klubem Chemnitz Crashers Eishockey. „Příští rok se pokusíme udělat turnaj větší a hezčí, protože je vždycky co zlepšovat,“ uzavírá Michal Žižka.

Přestože byla avizovaná aukce cenných artefaktů, nakonec k ní vlivem počasí nedošlo a přesune se do online světa. „Jelikož ke konci turnaje bylo méně lidí a my bychom chtěli pomoci co nejvyšší částkou, dohodli jsme se, že se aukce přesune na web sportovniaukce.cz,“ uvádí Libor Kult.

„O spuštění vás budeme informovat na webu a sociálních sítích,“ doplňuje. Těšit se můžete na hokejky Jakuba Lauka, Nicolase Hlavy, Viktora Hübla a Františka Lukeše, rukavice Jiřího Kulicha a podepsaný dres nedávného mistra světa Ondřeje Kašeho.

Přispívat samozřejmě můžete také na konto Nadačního fondu Pirátské srdce, takže si na výslednou částku, která pomůže Davidu Tržickému a jeho rodině, musí všichni ještě počkat…