Aktuální zprávy

Změny v rozpisu Pirátů: Maxa liga doma v září pouze jednou, nově také dvojutkání

Napsal 29.08.2024 Klub
Rozlosování druhé nejvyšší soutěže doznalo u Pirátů několika změn. Ty nejzásadnější hned v úvodu soutěže zapříčinil program v domovské ROCKNET ARÉNĚ, kde se ve druhé polovině září konají jiné akce, jejichž termín nelze posunout. Piráti tak začnou Maxa ligu jen dvěma domácími souboji z úvodních devíti.
AKTUÁLNÍ ROZPIS PIRÁTŮ V ZČ MAXA LIGY

„Bohužel jsme se dostali do podobné situace jako před rokem, byť tentokrát je důvod řady venkovních duelů jiný,“ připomíná Libor Kult potíže s chlazením hlavní ledové plochy ROCKNET ARÉNY na přelomu srpna a září 2023. „Sportovní úsek rozjel jednání, která vyústila ve fakt, že v září odehrajeme doma jen ligový duel s Třebíči, na který chystáme speciální program,“ doplňuje tiskový mluvčí klubu.

I termín tohoto klání se o den posouvá, hrát se bude už v úterý 17. září od 17 hodin a 30 minut. Vůbec první střetnutí po návratu do profesionální soutěže pak svěřenci Martina Pešouta odehrají v Porubě s dřívějším začátkem, buly bude vhozeno už v 16 hodin.

Zbývající dva zářijové domácí zápasy s Jihlavou a Přerovem mají nové termíny. „S Duklou jsme se domluvili na prohození pořadatelství, takže 28. září hrajeme v Jihlavě,“ líčí Martin Pešout. „S Přerovem se jednání trochu táhla, ale nakonec jsme se dohodli na přesunu zápasu na 6. listopadu,“ přidává sportovní manažer a hlavní trenér v jedné osobě.

Rovněž 7. října se v Chomutově na hokej nepůjde, neboť utkání se uskuteční ve Frýdku-Místku. Piráti tak sedmkrát z prvních devíti kol pojedou za soupeři. „Čeká nás těžký start soutěže, ale věřím, že se s ním popereme. Souhlasili jsme s prohozením pořadatelství, navíc hned druhý den nastoupíme ve Vsetíně, což byla naše podmínka, abychom na žádost Frýdku kývli,“ popisuje šéf chomutovské střídačky.

Jedná se o jediný venkovní dvojzápas, doma se mohou fanoušci těšit na hokejový víkend hned v úvodu listopadu, kdy přijedou do ROCKNET ARÉNY pražská Slavia a Jihlava. Zkraje prosince pak dorazí dva dny po sobě Třebíč se Zlínem.

V závěru roku 2024 se pod Krušnými horami uskuteční turnaj reprezentací do šestnácti let, který však ovlivní jen začátky domácích zápasů s Jihlavou a pardubickým B-týmem. „Chceme, aby náš mládežnický tým měl co největší podporu v hledišti, proto jsme začátek utkání s Jihlavou posunuli na 15:30 a o dva dny později s Dynamem na 18:30 s tím, že vstupenky na tyto dva duely budou platit také na zápasy české reprezentace v daný den stejně jako permanentní vstupenky,“ uzavírá Libor Kult za klubový marketing.