Preview k zápasu

Bude to velké! Piráti v retro dresech vyzvou Třebíč. Bude se prodlužovat?

Napsala před 3 dny Kateřina Kundertová
Chomutovská ROCKNET ARÉNA po 1658 dnech opět uvidí soutěžní utkání profesionální soutěže a Piráti v čele s produkcí se vrátí v rámci druhého kola Maxa ligy retro zápasem, který pošle všechny přítomné do roku 1997. Duel mezi „KLH Chomutov“ a SK Horácká Slavia Třebíč se uskuteční v úterý 17. září od 17 hodin a 30 minut.

Třebíč si dobrou formu z přípravy přenesla do ligy

Třebíč odehrála v přípravě sedm utkání, z nichž čtyři vyhrála po šedesáti minutách, dvakrát ovládla samostatné nájezdy a jen jednou odešla poražená. Soupeřem jí byly celky výhradně z první ligy, Velké Meziříčí a slovenská Skalica.

V úvodním soutěžním kole Horácká Slavia přivítala v Moravských Budějovicích, kde hraje domácí zápasy kvůli rekonstrukci svého stánku, pardubické béčko a podržela si úspěšnost z přípravného období.

SK Horácká Slavia Třebíč – Pardubice ‘B’ 2:1 po nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 49. Ferda (Michálek, Stehlík), rozhodující nájezd Brož – 54. Rákos (Kolář).
Vyloučení: 2:2. Bez využití. Střely na branku: 23:30.

Poslední sestava Třebíče: Mičán – Vodička, Stehlík, Bořuta, Mareš, Böhm, Furch, Kroupa – Ferda, Michálek, V. Brož – Dočekal, Vodný, To. Svoboda – Lichanec, Bittner, Psota – Michalčuk, Malý, Jaša.

V souvislosti se zimním stadionem v Moravských Budějovicích úzce souvisí fakt, že tam nebudou vpuštěni fanoušci hostujících celků kvůli nemožnosti zajistit bezpečnost všech fanoušků. Více v tiskové zprávě klubu ».

K nejlepšímu kanonýrovi ligy další střelec…

Martin Dočekal dvakrát v řadě vyhrál kanadské bodování soutěže a v minulé sezóně byl i nejlepším střelcem. K němu získali Třebíčtí v Chomutově dobře známého Tomáše Svobodu, jenž dal za Znojmo naposledy dvaadvacet branek.

Změnami prošla i lavička, jelikož Kamil Pokorný kývl na vábení brněnské Komety a mužstvo opustil i Jaroslav Barvíř. Novým hlavním trenérem se stal David Dolníček, jeho asistentem je Roman Erat.

Hned dva, dalo by se říct i tři, hráče si na Vysočině vyhlédl trenérský štáb Pirátů. Do týmu se zapracoval ve skvělé formě chytající Pavel Jekel, obranu doplnili Daniel Poizl a litvínovský Ondřej Baláž.

Zdroje informací o soupeři tedy mužstvo má… „Osobně se těším, protože to bude určitě velké. Musíme si dát pozor na Martina Dočekala, ale je tam více nebezpečných hráčů. Bude to těžký souboj, musíme hrát naši hru a doufat, že budeme úspěšní,“ říká Pavel Jekel.

Příchody: Jan Brož, Ondřej Bizoň, Jakub Stehlík, Jakub Kroupa, Martin Böhm, Erik Mareš, Tomáš Svoboda, Vítězslav Brož, Tomáš Jaša, Peter Lichanec.

Odchody: Pavel Jekel, Daniel Poizl, Ondřej Baláž, Lukáš Kříž, Jan Kučera, Jiří Ondráček, Matěj Svoboda, Šimon Frömel.

ChomutovTřebíč
dělené 5. místo (1 bod)pozicedělené 2. místo (2 body)
1:2skóre2:1
0-0-1-0bilance0-1-0-0
Psn-Vsn-V-P-Ppaktuální formaVsn-V-Vsn-V-Vsn
Pavel Jekel – 92,86 % 
brankáři Jan Mičán – 96,67 % 
Ondřej Baláž 1 (0+1)nejproduktivnější obránceJakub Stehlík 1 (0+1)
Tadeáš Svoboda 1 (1+0)nejproduktivnější útočníkRadim Ferda 1 (1+0)
Tadeáš Svoboda 1 gólnejlepší střelecRadim Ferda 1gól

Piráti: obdobně povedená příprava a dobrý vstup do ligy

Podobně jako nejbližší soupeř i Piráti měli výsledkově vydařenou přípravu, když z deseti zápasů třikrát odešli bez bodu. Za zmínku stojí otočka v Sokolově, výhra proti extraligovému Kladnu a dobrý výkon v generálce s Karlovými Vary.

V prvním kole Maxa ligy svěřenci Martina Pešouta a Petra Martínka vyrazili na horkou půdu Poruby, kde sice po vlastním gólu prohrávali, ale Tadeáš Svoboda povedenou tečí poslal utkání do prodloužení. V něm domácí uzmuli druhý bod, ale i jeden je proti minulému vítězi dlouhodobé části dobrým začátkem.

HC RT TORAX Poruba 2011 – Piráti Chomutov 2:1 po prodloužení (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 35. Roman (Kotala, Westlund), 64. Roman (Kotala) – 46. T. Svoboda (Baláž, Eret). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 28:34.

Poslední sestava Pirátů: Jekel – Kadeřávek, Březák, Němec, Eliáš, Baláž, Havel, Husinecký, Ulrych – Fronk, Hübl, Lukeš – Tůma, Eret, T. Svoboda – Berka, Hejcman, Guman – Sklenář, Koblížek, Mála.

Vzájemnou bitvu v přípravě urvala Třebíč po nájezdech

Chomutovští na neutrálním ledě břeclavského zimního stadionu třikrát během základní hrací doby vedli, ale hráči s bílou hvězdou na prsou pokaždé srovnali a za stavu 3:3 si vynutili samostatné nájezdy. (prodloužení se nehrálo) V nich se Piráti neprosadili, takže vítězní uzmula Třebíč.

Piráti Chomutov – SK Horácká Slavia Třebíč 3:4 po samostatných nájezdech (1:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Kadeřávek (Lukeš, Hübl), 33. Sklenář (Fronk, Lukeš), 51. Tůma (Vildumetz) – 3. Morávek (Ferda), 36. Vodička, 56. Bittner (Dočekal), rozh. nájezd Ferda.
Vyloučení: 2:2. Využití: 1:2. Střely na branku: 19:34.

Kromě jiného se můžete těšit na tyhle krásné dresy. Pamatujete si je?

Topfoto: David Korda.