Preview k zápasu

Malé derby je zpátky, Piráti si to v přípravě rozdají s Mosteckými Lvy

Napsal 12.08.2024 Eliška Ratiborská
Piráti v přípravných utkáních zatím jednou zvítězili a jednou prohráli. Jestli bilanci převáží ve svůj prospěch nebo naopak, ukáže utkání s Mosteckými Lvy, kteří do ROCKNET ARÉNY zavítají v úterý 13. srpna. Pro soupeře to bude první zápas přípravy, tak se přijďte podívat v tradičních 17:30.
VSTUPENKY NA PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – MOSTEČTÍ LVI

Úvodní trefu zápasu měl Chomutov, Jihlava ho ale nakonec přestřílela

Druhé přípravné klání zahájili domácí Piráti dobře a po trefe Jakuba Bednaříka šli do vedení. Jenže druhá třetina dopadla jasně ve prospěch Dukly, když její hráči během ní prostřelili chomutovské brankáře celkem třikrát. V závěrečném dějství pak přidali ještě jeden gól a Chomutov si tak připsal první porážku sezóny poměrem 1:4.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC DUKLA JIHLAVA 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Bednařík - 26. Toman (Dundáček, Harkabus), 27. Koštoval (Bilčík), 36. Kulda (Štefančík), 44. Harkabus (Toman, Čachotský)
Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 27:31. Diváci:1562.

Sestava Pirátů: Petrásek (30. Běhula) – Březák, Baláž, Ulrych, Husinecký, Seemann, Poizl, Havel, Petretič – Bednařík, Vildumetz, Fronk – Guman, Eret, Tůma – J. Svoboda, T. Svoboda, Berka – Mála, Koblížek, Sklenář.

Známé tváře v mosteckém dresu

Po konci uplynulé sezóny se z chomutovského týmu do nedalekého Mostu přesunuli hned dva Jakubové. Čtyřiadvacetiletý Jakub Veselý, který v pirátském A-týmu nasbíral celkem 67 zápasů a připsal si 28 kanadských bodů součtem šestnácti gólů a dvanácti asistencí. Jakub Zajíček, který je o tři roky mladší, odehrál 109 utkání, trefil se čtyřiačtyřicetkrát a čtyřicetkrát byl u gólů svých spoluhráčů. Těsně před zahájením letní přípravy na ledě se dočasně přidal ještě třetí Jakub, tedy Váchal. Ten po operaci kyčle zahájí přípravu právě v Mostě a poté by se měl vrátit do Chomutova. Do zápasu však nejpravděpodobněji zatím ještě nenastoupí. Další Chomutovu dobře známou tváří je pak hlavní trenér Vladimír Růžička, který Piráty vedl od sezóny 2015/2016 do ročníku 2018/2019.

Poslední malé derby druhé ligy

Piráti s Mosteckými Lvy si to naposledy rozdali ve třináctém kole nadstavby druhé ligy. Domácí tehdy už od začátku veleli hře, což podtrhli čtyřmi trefami už v první třetině. Do konce zápasu přidali ještě jednou tolik branek a hattrick završil Tadeáš Svoboda. Mostečané se trefili dvakrát a utkání tak skončilo jasně 8:2 ve prospěch Chomutova.

PIRÁTI CHOMUTOV – MOSTEČTÍ LVI 8:2 (4:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. T. Svoboda, 5. T. Svoboda (Záruba, Havel), 8. Eliáš (Chrpa, Březák), 16. T. Svoboda (Tůma, Kadeřávek), 32. Mála (Koblížek, Havel), 33. Zajíček (Seemann, Stehlík), 50. Záruba (Veselý, Jouza), 50. Váchal (Chrpa, Mála) - 12. Procházka, 58. Písařík (Rykl)
Vyloučení: 1:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 48:17. Diváci: 1623.

Sestava Chomutova: Běhula – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Ulrych, Záruba, Havel, Váchal, Seemann – Stehlík, Hübl, Zajíček – J. Svoboda, Eret, Tůma – Veselý, T. Svoboda, Jouza – Mála, Koblížek, Chrpa.

Sestava Mostu: Hosnedl – Rykl, Havlůj, Hocelík, Vojíř, Havlík, Křen – Berčík, Písařík, Procházka – Jindra, Řehoř, Šimeček – Kýhos, Böhm, Buberl – Král, Pačan.

Titulní foto převzato z webu MOSTEČTÍ LVI.