Preview k zápasu

Piráty čeká cesta na Moravu! Ve úterý vyzvou Třebíč, o den později Jihlavu

Napsal 26.08.2024 Michal Luxa
Stejně jako v loňské přípravě i letos vyrazí Piráti na dvoudenní moravský trip. V úterý od 16 hodin vyzvou v Břeclavi Horáckou Slavii Třebíč. O den později se v Pelhřimově utkají s jihlavskou Duklou a úvodní buly je naplánované na 17 hodin 30 minut.
STREAMY Z OBOU UTKÁNÍ MŮŽETE SLEDOVAT NA PIRÁTSKÉM HEROHERO

Oba zápasy budou zajímavou konfrontací s týmy, které stabilně nastupují ve druhé nejvyšší české soutěži. Do „známého“ prostředí se nejprve vrátí Pavel Jekel a obránce Daniel Poizl. Zatímco druhý jmenovaný strávil v Třebíči tři sezony, tak muž v brankovišti nastupoval za Horáckou Slavii o pět ročníků více. Na druhé straně pak budou také staří známí, kteří nosili pirátský dres. Řeč je Jakubu Stehlíkovi s Tomášem a Matyášem Svobodovými, jenž je bratrem chomutovského Tadeáše.

Pokud se zaměříme na druhý souboj s Jihlavou, v ní se na dva zápasy mihnul Jakub Březák. Jednu sezonu v dresu Dukly strávil Petr Ulrych a o tři více přidal Jiří Fronk. Naopak chomutovské fanoušky budou zajímat především Marcel Štefančík, který prošel pirátskou akademií. A ještě o mnoho známější Stanislav Vrhel.

Jihlavu, Třebíč i Chomutov pojí to, že ve zmíněných dnech vyzvou dva soupeře. Zřejmě jde o přípravu na Maxa ligu, kde může někdy nastat podobná situace. Horácká Slavia den po Pirátech změří síly s béčkem Pardubic, naopak Dukla vyzve o den dříve Tábor.

Poslední zápasy všech zúčastněných týmů

Piráti Chomutov – Kazachstán 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky:
8. Fronk (Hejcman, Guman), 20. Mála (Sklenář, Koblížek) - 5. Muchametov (Rymarev, Savickij), 38. Lichotnikov, 40. Starčenko (Orechov, Šestakov), 55. Michajlis (Šestakov, Starčenko).

Sestava Chomutov: Jekel – Kadeřávek, Březák, Němec, Eliáš, Poizl, Ulrych, Havel, Seemann – Berka, Hübl, Lukeš – Tůma, Eret, T. Svoboda – Fronk, Hejcman, Guman – Sklenář, Koblížek, Mála.



Ohlas Martina Pešouta: „My jsme v první řadě rádi, že jsme takový zápas mohli sehrát, protože to pro nás byla velká zkouška hlavně v defenzivní činnosti. Soupeř má z osmdesáti procent kádr KHL a my jsme před třemi měsíci ještě hráli třetí ligu, takže je to rozdíl nějakých tří lig. Chtěl bych poděkovat mužstvu, jak se s tím popralo. Samozřejmě nás někdy ochránil od jejich šancí Jekel, ale jinak si myslím, že jsme podali dobrý výkon a že se nemáme za co stydět. Je škoda, že jsme za stavu 2:1 dali tyčku a za stavu 3:2 jsme nevyužili dvě šance na srovnání. Bohužel rozhodly dva góly v našem oslabení. Takovému soupeři přesilovky dát nesmíme. Musíme se z toho poučit, protože v první lize proti silnějším mužstvům, jako jsou Zlín, Vsetín, Jihlava a Poruba, budou speciální formace rozhodovat. Naopak jsme rádi za tento zápas, chtěl bych pochválit mužstvo za snahu i za to, jak se vyrovnalo se silnějším a rychlejším soupeřem.“



SK Horácká Slavia Třebíč – LHK Jestřábi Prostějov 6:4 (1:1, 1:2, 4:1)

Branky a nahrávky:
15. Dočekal (Svoboda, Bořuta), 22. Svoboda, 42. Ferda, 43. Bořuta (Psota, Bittner), 44. Dočekal, 47. Dočekal (Stehlík) – 5. Karabáček, 33. Tomeček (Honejsek, Illléš), 33. Ekrt (Jenyš), 55. Honejsek (Karabáček).

Sestava Horácká Slavia Třebíč: 
Bizoň  – Bořuta, Mareš, Kroupa, Stehlík, Böhm, Vodička, A. Svoboda, Furch – Lichanec, Bittner, Psota – Dočekal, Vodný, T. Svoboda, - Ferda, Michálek, Brož – M. Svoboda, Malý, Michalčuk – Kuba.

Ohlas Davida Dolníčka: „Vezmu to po jednotlivých třetinách. Myslím, že v první třetině jsme předvedli dobrý nástup. Trošku jsme se museli srovnat s přechodem soupeře do protiútoku, který má výborný. K tomu jsme si něco museli říct. Paradoxně si myslím, že druhou třetinu, kterou jsme prohráli, jsme byli lepší. Jen jsme začali do hry dávat zbytečně složité věci a byli jsme za to rychle potrestaní dvěma góly v jedné minutě. Před třetí třetinou jsme hráčům řekli, aby zjednodušili hru a začali víc střílet. To se nám vyplatilo, ale šance měl i soupeř, protože dopředu je hodně dobrý. Měl jsem velkou radost, že jsem z týmu cítil, že chce zápas vyhrát, ani ten závěr nebyl vypuštěný. Za vítězstvím si hráči šli a ve hře byla i obětavost, s tímto přístupem k zápasu jsme spokojeni. Zápas hodnotím z obou stran jako velmi dobrý na to, v jaké fázi přípravy se nacházíme.“

HC Dukla Jihlava – HC Zubr Přerov 7:3 (2:1, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky:
11. Pořízek (Jansons), 15. Jansons (Čachotský), 29. Koštoval (Štefančík, Dundáček), 37. Vrhel (Půček, Jugwirth), 53. Pořízek (Toman, Štefančík), 56. Štefančík (Pořízek, Toman), 60. Čachotský – 10. Hanák (Hotěk, Dobša), 39. Březina (Černý, Jáchym), 58. Indrák (Číp, Weinhold).

Sestava Dukla Jihlava:
Beran – Bilčík, Strejček, Ozols, Jansons, Dundáček, Koštoval, Vovsík – Čachotský, Kulda, Cachnín – Půček, Vrhel, Jungwirht – Harkabus, Menšík, Havránek – Pořízek, Toman, Štefančík.

Ohlas Karla Nekvasila:

„Dnešní přípravné utkání určitě splnilo naše očekávání a to, co jsme od něj chtěli, vzhledem k tomu, že nás Přerov čeká hned první kolo v soutěži. První třetina byla z naší strany vlažnější, myslím si, že půl třetiny měl Přerov lepší nohy, lépe bruslil a dostal nás pod tlak, potom už se to vyrovnalo. Z naší strany využitá přesilovka, z oslabení jsme sice dostali gól, ale po střele z úhlu, nebylo to po nějakém signálu, také velmi dobře ubráněno. Dali jsme spoustu gólů, což už je jen plus k tomu. Konec už byl trochu vyhrocený, což k tomu samozřejmě patří. Za nás s dnešním zápasem spokojenost.“