Preview k zápasu

Po čtyřech a půl letech znovu na prvoligový hokej! Maxa liga Pirátům startuje v Porubě.

Napsal 14.09.2024 Michal Novotný
Chomutovští fanoušci se dočkali! Po letech si jejich oblíbenci opět zahrají zápas v druhé nejvyšší soutěži. Ostrý start Maxa ligy bude hostit ostravská Poruba, kde se v sobotu 14. září v 16:00 vhodí úvodní buly zápasu. Piráti budou mít ve Slezsku i početnou výjezdnickou podporu. Kdo vykročí do nové sezóny vítězstvím?

Papírovým favoritem bude tým z Ostravy, Chomutov chce i tak uspět

Loňský suverénní vítěz základní části Chance ligy bude chtít určitě navázat na výkony s poslední sezóny. V přípravě celek z Poruby testovali hlavně soupeři z Polska a Slovenska. Jediný český tým v programu předsezonní přípravy byl nedaleký Havířov. Celkově si tým HC RT Torax vedl se střídavými úspěchy, ale trenéři si jistě otestovali, co bylo třeba a domácí tým vyjede k úvodnímu buly připraven.

Chomutovští Piráti jsou naproti tomu v lize nováčkem. Po nervydrásajícím sedmizápasovém příběhu ve finále 2. ligy svěřenci Martina Pešouta opět okusí, jak chutná profesionální soutěž, která ve městě pod vrcholky Krušných hor několik sezón chyběla. Piráti měli přípravu také pestrou a okusili soupěře z extraligy či reprezentační výběr. Během těchto zápasů trenérům vykrystalizovala brankářská dvojice Petrásek - Jekel. Mladší gólmani, Martin Altrichter s Richardem Běhulou, zahájí sezonu na hostování v regionu tak, aby byli rozchytaní pro případný návrat do A - týmu.

Michael Petrásek k Porubě: "Chceme tam urvat nějaké body. Bude to těžký start, ale nemám se čeho bát, protože jsme měli kvalitní soupeře i v přípravě. Ukázali jsme si, že dokážeme hrát s každým, když si budeme plnit to, co máme. Já bych tam jel s respektem, ale beze strachu."

Poslední vzájemný zápasa se datuje do února 2020

Dohrávku sedmačtyřicátého kola tenkrát lépe zvládli domácí Piráti, kterým vítězství vystřelil ve třetí třetině Nicolas Hlava. V aktuálním týmu již ale není ani jeden pamětník tohoto zápasu. >

PIRÁTI CHOMUTOV - HC RT TORAX Poruba 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Lang (Štochl, J. Svoboda), 26. Šagát (Llewellyn), 44. Hlava (Rudovský, Schaus) - 8. Kanko (Nejezchleb), 35. J. Káňa (Dundáček, Špaček).
Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Střely na branku: 35:39. Diváci: 1739.

Sestava Pirátů: Pavlát – Schaus, Seemann, Havel, Žovinec, Štochl, Lang, Rýgl – Stloukal, Pitule, Rudovský – Suchý, Chlouba, Hlava – J. Svoboda, Kverka, Tomica – Llewellyn, Šagát, Chrpa.

Sestava Poruby: Foltán – Rudl, Husák, Krejčí, Dundáček, Dluhoš, Pastor – Gřeš, Hudeček, Sikora – Špaček, T. Jáchym, J. Káňa – Nejezchleb, Zdeněk, Kanko – Ďurač, Toman, Ollender.

Titulní foto převzato z webu HC RT TORAX Poruba.