Preview k zápasu

Po devatenácti letech s národním týmem, Piráti vyzvou reprezentaci Kazachstánu

Napsal 24.08.2024 Michal Novotný
Dalším soupeřem Chomutova před startem základní části Maxa ligy bude celek Kazachstánu, který se pod vrcholky Krušných hor připravuje na olympijskou kvalifikaci, do níž vstoupí již za týden. Přijďte v neděli 25. srpna v tradičních 17:30 podpořit domácí hokejisty v netradičním měření sil s reprezentačním výběrem elitní skupiny mistrovství světa. Naposledy se v Chomutově představila v srpnu 2005 Francie.
VSTUPENKY NA PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – KAZACHSTÁN

V přípravě se Pirátům zatím daří, naposledy zdolali Litoměřice

Svěřenci Martina Pešouta nastoupili poprvé s kapitánem Viktorem Hüblem a bylo to znát. Chomutovský lídr byl u obou branek svého týmu, když první branku sám vstřelil a na druhou nahrál. Domácí Litoměřice již jen snížily a Krušnohorci si odvezli cennou výhru. Domácí svého soupěře přestříleli, ale výborný zápas v Pirátském dresu odchytal Pavel Jekel, jenž z devětatřiceti střel pustil za svá záda jedinou.

HC STADION LITOMĚŘICE - PIRÁTI CHOMUTOV 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 51. Kuťák (Ton, Pajer) - 23. Hübl (Berka, Kadeřávek), 40. Fronk (Hübl).
Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Střely na branku: 39:27. Diváci: 686.

Sestava Pirátů: Jekel – Poizl, Kadeřávek, Němec, Eliáš, Husinecký, Ulrych, Seemann, Havel – Berka, Hübl, T. Svoboda – Tůma, Eret, Hejcman – Fronk, Vildumetz, Guman – J. Svoboda, Koblížek, Sklenář.

Kazachstán se na olympijskou kvalifikaci připravuje v Chomutově

S reprezentačním výběrem se v domácí mnohokrát v historii nepotkali. Přesněji řečeno v celé éře hokeje v Chomutově to bude teprve deváté měření sil s národním týmem některé země. Letošní soupeř vuyžil chomutovského areálu k přípravě na důležitý kvalifikační turnaj o olympijské hry, který odehrají na přelomu srpna a září v Bratislavě. Celek z východu skončil na posledním MS na šestém místě ostravské skupiny, když dokázal porazit Francii a Polsko.

Soupiska Kazachstánu: Nikita Bojarkin, Vladimir Nikitin, Maksim Pavlenko – Adil Beketajev, Danil Butěnko, Tamirlan Gajtamirov, Samat Danijar Artěm Korolev, Dmitrij Breus, Zduard Michajlov, Kirill Nikitin, Kirill Polochov, Alichan Asetov, Andrej Bujalskij, Aleksandr Borisevič, Batyrlan Muratov, Maksim Muchametov, Ruslan Ospanov, Michail Rachmanov, Kirill Savickij, Roman Starčenko, Ansar Šajchmeddenov, Ruslan Děmin, Jevgenij Korolinskij, Kirill Panjukov.

Titulní foto převzato z webu Sport.cz.