Preview k zápasu

Příprava pokračuje prvním zápasem venku, Piráti vyjíždí na led Sokolova

Napsal 14.08.2024 Jiří Geiger
Po domácích zápasech se Piráti vydávají na první cestu, tentokrát do Sokolova. Pro soupeře půjde třetí zápas přípravy, kdežto Piráty čeká již čtvrtý. Na sokolovském zimním stadionu se Chomutovští utkají s tamním Baníkem ve čtvrtek 15. srpna od 18 hodin.

Zaváhání Piráti s Mostem nedopustili, zvítězili o dvě branky

První trefy zapsali Darek Hejcman s Tomášem Vildumetzem, následně soupeř sice snížil, ale Martin Starý spolu s Františkem Málou zařídili, aby konec zápasu nenabídl strach o výsledek. Piráti tak zapsali druhou výhru v přípravě, přičemž se jednalo o první v základní hrací době. Do Sokolova tak svěřenci Martina Pešouta vyráží s kladnou bilancí v zádech.

PIRÁTI CHOMUTOV – MOSTEČTÍ LVI 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 10. Hejcman (Seeman, Mála), 36. Vildumetz (Sklenář), 48. Starý (Rindoš, Vostiňák), 49. Mála (Novák) - 48. Procházka (Kučera, Popela), 49. Zajíček (Berčík)
Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 47:28. Diváci: 1483.

Sestava Pirátů: Altrichter (40. Civiš) – Kadeřávek, Němec, Husinecký, Seemann, Poizl, Hynek, Žižka – J. Svoboda, Koblížek, T. Svoboda – Mála, Hejcman, Novák – Sklenář, Vildumetz, Pospíšil – Starý, Vostiňák, Rindoš.

Sokolov se projel i za hranice

Příští soupeř Krušnohorců v přípravě zatím odehrál dva zápasy. Nejdříve porazil extraligovou Energii 5:4 po nájezdech, kdy dva góly domácích dal Štěpán Csamangó. Zápas, v němž si obě strany přehazovaly vedení jako horký brambor, nakonec dospěl do nájezdů, ve kterých byli šťastnější domácí. Poté baníkovští vyjeli za hranice a to přesněji do Německa, kde se utkali s tamním Regensburgem. V ne moc gólově nabitém utkaní český tým zvítězil 2:0, přičemž brankář Stuchlík udržel nulu. Góly pak vstřelili Osmík a Kopta.

Zápasy v přípravě se Sokolovem vyznívají lépe pro soupeře

Piráti s Baníkem naposledy hráli závěrečné přípravné utkaní předešlé sezony. V domácím prostředí ale Piráti tehdy ještě na soupeře z vyšší ligy nestačili a duel skončil výsledkem 1:3. Za domácí trefil pouze Petr Eret, jenž pouze korigoval výsledek, protože první tři góly dali právě Sokolovští.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC BANÍK SOKOLOV 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 53. Eret (Kostourek) - 14. Kverka (Klejna, Osmík), 45. Křemen (Kysela), Vracovský (Kverka)
Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:31. Diváci: 286.

Sestava Chomutova: Altrichter (30. Horák) – Kadeřávek, Březák, Záruba, Seemann, Havel, Váchal, F. Hynek – Svoboda, Hübl, Lukeš – J. Zajíček, Eret, Kostourek – Chrpa, Koblížek, Mála – Vostiňák, Putz, Remeš.

Sestava Sokolova: Michajlov (Hamalčík) – Tureček, M. Rohan, Klejna, Bulka, Mlčák, Rulík – Tomeček, Kverka, Osmík – Kysela, Polák, Novotný – Csamangó, Vrdlovec, Vracovský – Křemen, T. Rohan, Adamec.