Preview k zápasu

Prohloubí Piráti dosavadní trápení Litoměřic? Ostřílela je extraliga

Napsala 19.08.2024 Kateřina Kundertová
Podle zaběhnutého programu letní přípravy Piráty čeká opět v úterý (20. srpna) další přípravné utkání před nadcházející sezónou v Maxa lize, právě v ní se budou potkávat i s Litoměřicemi. Duel v Kalich Areně startuje v 17 hodin a 30 minut.

Litoměřice se konfrontovaly s extraligou, ale ztrácí

Stejně jako Piráti i Litoměřice mají za sebou v uplynulé přípravě čtyři zápasy. Ani jednou nevyhrály, ale nutno podotknout, že šlo převážně o konfrontaci s extraligovými mužstvy.

Na úvod omlazený Stadion těsně nestačil na Kolín, což byl zatím jediný prvoligový soupeř. Následně v rámci spolupráce přivítal Spartu i s chomutovským odchovancem Filipem Novákem, jenž v tomto utkání za áčko Pražanů debutoval a slavil výhru 5:1.

V Mladé Boleslavi se Kališníci prosadili čtyřikrát, když dvakrát otočili vývoj, ale úplný závěr patřil domácím. Naposledy se Litoměřice neprosadili proti kladenským Rytířům, s nimiž bylo utkání třináct minut před koncem předčasně ukončeno.

Karolína Štolcová, hclitomerice.cz

foto: Karolína Štolcová, hclitomerice.cz

Poslední sestava Litoměřic: Michajlov – Štibingr, Žovinec, Klikorka, Tůma, Černohorský, Tomek, Žižka – Bernovský, Kuťák, Ton, Costa, Jelínek, Pajer, Sihvonen, Žmola, Plos, Pospíšil, Bareš, Krupička.

Vstupné na zápas s Chomutovem za polovic – 50 Kč 

„Technologie na odvlhčení haly stále není funkční, ovšem předpověď počasí na úterý je docela příznivá, což se samozřejmě může změnit v průběhu dne. Doufám, že se vyhneme dalším komplikacím a během dalších týdnů dojde k opravě zařízení,“ řekl litoměřický předseda klubu v tiskové zprávě.

Stadion lovil v Praze, získal i střelce Jihlavy a hráče s extraligovými zkušenostmi

Z litoměřicko-sparťanské spolupráce vykrystalizoval příchod hlavního trenéra Jaroslava Nedvěda, jemuž bude asistovat Daniel Tvrzník. Stejným směrem – z pražské Slavie – přišli dále Tomáš Volevecký, Dušan Žovinec, Karel Klikorka.

Extraligové zkušenosti přinese Jan Štibingr, jenž určitě hledal větší herní vytížení. Mezi elitou už něco odehrál i Lukáš Pajer za Hradec Králové, ale naposledy působil v Kolíně. Velkou posilou může být v minulé sezóně nejlepší jihlavský střelec Šimon Jelínek.

Litoměřice také mají řadu hráčů na zkoušku, kteří bojují o místo v mladém kádru – Tomáš Žižka, Adam Dvořák, Jan Krupička, Albert Bareš a Jiří Pospíšil. 

    Změny před sezónou 2024/2025

    Odchody: Přemysl Svoboda (ESV Kaufbeuren), Josef Jícha (HC Verva Litvínov), Markus Korkiakoski, Jan Cikhart (HC Tábor), Oldřich Cichoň (HC Slavia Praha), Oliver Šatný (HC Tábor), Patrik Husák, Vítek Benda (Berani Zlín), Michael Krutil (Bílí Tygři Liberec), Jakub Kroupa, David Aubrecht (Bílí Tygři Liberec), Miroslav Přerost (hlavní trenér), František Ptáček (asistent trenéra a kondiční trenér).

    Příchody: Jan Štibingr (BK Mladá Boleslav), Martin Michajlov (HC Baník Sokolov), Tomáš Volevecký (HC Slavia Praha), Dušan Žovinec (HC Slavia Praha), Karel Klikorka (HC Slavia Praha), Šimon Jelínek (HC Dukla Jihlava), Lukáš Pajer (Mountfield HK), Jan Bernovský (HC Energie Karlovy Vary), Lukáš Plos (Bílí Tygři Liberec), Jaroslav Nedvěd (hlavní trenér), Daniel Tvrzník (asistent trenéra).

Piráti v přípravě zkouší hlavně v obraně, točí se i brankáři

Trenérský štáb do čtyř zápasů nasadil pět gólmanů, když se k seniorské čtveřici přidal debutující dorostenec Daniel Civiš. Mezi obránci odehrál všechna utkání pouze Daniel Poizl. V útoku se čtyřikrát představila šestice, ze které bodově vyčnívají Tomáš Vildumetz (1+3) a Dominik Sklenář (1+2). Šanci dostali i mladíci. 

V rotujících soustavách Piráti zatím získali tři vítězství a jednu porážku. Nejcennější se jeví skalp kladenských Rytířů po nájezdech, avšak skvělou otočku předvedli Chomutovští naposledy na ledě Sokolova, kde během sedmdesáti vteřin na přelomu 55. a 56. minuty získali výhru 3:2.

Poslední sestava Chomutova: Petrásek – Březák, Poizl, Němec, Eliáš, Husinecký, Havel, Ulrych, Seemann – Fronk, Vildumetz, Guman, Tůma, Eret, J. Svoboda, Berka, T. Svoboda, Bednařík, Sklenář, Koblížek, Mála.

Doma v přípravě ještě třikrát, zajistěte si vstupenku

V dalším průběhu přípravy se Piráti na ledě ROCKNET ARÉNY představí ještě třikrát a čekají je zajímaví soupeři – olympijský účastník kvalifikace a účastník mistrovství světa z Kazachstánu, Sokolov a extraligové Karlovy Vary. PŘEDPRODEJ

Čtyři pamětníci na poslední vzájemné střetnutí…

Piráti naposledy poměřili síly s Litoměřicemi 4. března 2020 na sklonku nadstavbové části první ligy, kdy na vlastním ledě otočili z 0:2 na 4:2 a zajistili si start čtvrtfinále doma. Play-off však nakonec vůbec nezačalo kvůli pandemii onemocnění COVID-19. Tehdy za soupeře nastoupil dnes chomutovský Dominik Sklenář. Utkání také pamatují Radek Havel a Jan Svoboda, z tentokrát litoměřické strany Dušan Žovinec.

Topfoto: Karolína Štolcová, hclitomerice.cz