Preview k zápasu

Souboj úspěšných v nájezdech, druhým soupeřem Pirátů v přípravě bude jihlavská Dukla

Napsal 07.08.2024 Michal Novotný
Po dobrém vstupu do bloku přípravných utkání hostí Piráti celek HC Dukla Jihlava. Pro tým z Vysočiny se bude jednat také o druhý zápas, když ten první zvládli stejně jako Chomutovští v samostatných nájezdech. Dorazte podpořit domácí hráče do ROCKNET ARÉNY již ve čtvrtek 8. srpna v tradičních 17:30.
VSTUPENKY NA PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS PIRÁTI CHOMUTOV – HC DUKLA JIHLAVA

V minulém zápase chomutovští hokejisté zdolali extraligové Kladno

Svěřenci Martina Pešouta drželi s favoritem krok a nedovolili hostům odskočit o více než jednu branku. Po základní hrací době byl stav i přes střeleckou převahu Rytířů nerozhodný 3:3. V samostatných nájezdech se nakonec před velmi slušnou diváckou návštěvou radovali z vítězství domácí.

PIRÁTI CHOMUTOV - RYTÍŘI KLADNO 4:3sn (1:2, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Eret (Vildumetz, Eliáš), 23. Berka (Tůma), 47. Fronk (Sklenář, Vildumetz), rozh. náj. Berka - 5. Hults (Procházka), 14. Pietroniro (Jarůšek, Smoleňák), 58. Bláha.
Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Střely na branku: 19:36. Diváci: 2273.

Sestava Pirátů: Jekel (28. Altrichter) – Březák, Baláž, Eliáš, Němec, Ulrych, Kadeřávek, Havel – Sklenář, Vildumetz – Fronk, Tůma, Eret – Guman, J. Svoboda, Hejcman – T. Svoboda, Mála, Koblížek – Berka.

Dukla si v poslední minutě vynutila prodloužení a nájezdy, v nichž uspěla

Přípravu zahájil celek z Vysočiny v Přerově a zápas s domácími Zubry byl vyrovnaný. Soupeři si navzájem hlídali, aby druhý tým ve skóre výrazněji neodskočil. A když hosté dvanáct vteřin před koncem základní hrací doby využili přesilovku podpořenou hrou bez brankáře, šel zápas do prodloužení. V něm se oba celky držely spíše zpátky, a tak přišly na řadu nájezdy, ve kterých byli Jihlavští stoprocentní. Do utkání zasáhli i oba hráči Dukly s chomutovskou minulostí – odchovanec Stanislav Vrhel a slovešnský útočník Marcel Štěfančík, jenž hrál dvě sezóny za místní mládež.

HC ZUBR PŘEROV– HC DUKLA JIHLAVA 4:5sn (0:0, 2:3, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Pechanec (Indrák, Číp), 37. Jáchym (Březina), 47. Jáchym (Dobša, Březina), 52. Březina (Dobša) – 26. Kulda (Fiala, Havránek), 28. Cachnín, 39. Dundáček (Havránek), 60. Toman (Havránek), rozh. náj. Havránek.
Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Střely na branku: 27:31. Diváci: 548.

Sestava Dukly: Žukov – Vovsík, Jansons, Dundáček, Fiala, Číhal, Strejček, Ozols, Koštoval – Čachotský, Kulda, Cachnín – Půček, Vrhel, Jungwirth – Harkabus, Toman, Havránek – Báťa, Štefančík, Chvátal.

Od posledního měření sil uteklo téměř pět let

Oba celky se naposledy potkaly v rámci 23. kola Chance ligy v ročníku 2019/2020. Jihlavští vyloupili pirátský led a zvítězili 3:1. Pikantní věcí je, že za Chomutov se trefil Stanislav Vrhel a za Duklu Jiří Fronk. Oba ve čtvrtek nastoupí v opačných dresech.

PIRÁTI CHOMUTOV– HC DUKLA JIHLAVA 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 39. Vrhel (Štochl, Blaha) – 11. Fronk (Chlubna, Poletín), 56. Kolář (Harkabus), 57. Pohl (Poletín).
Vyloučení: 2:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 36:25. Diváci: 1823.

Sestava Chomutova: Pavlát – Blaha, Rýgl, Štochl, Lang, Žovinec, Tejnor, Seemann – Stloukal, Vrhel, Černý – Klíma, Suchý, Rudovský – Tomica, Doktor, Hlava – Chrpa, J. Svoboda, Llewellyn.

Sestava Dukly: Brož – Pohl, Staněk, Mareš, Holý, Černohorský, Kolář, Půža – Anděl, Skořepa, Pekr – Čachotský, Fronk, Chlubna – Harkabus, Poletín, Davídek – Lichanec, Juda, Machač.

Titulní foto převzato z webu HC Dukla Jihlava.