Reportáže

Piráti v Litvínově vyválčili bod, prodloužení vystřelil sedm vteřin před závěrečnou sirénou Kämpf

Napsala 20.12.2016 Kateřina Kundertová
L i t v í n o v / C h o m u t o v - Piráti ve třicátém kole Tipsport extraligy odjeli do Litvínova, kde se hrálo do poloviny zápasu bez gólu. Utkání otevřel Viktor Hübl, na něhož odpověděl kapitán Michal Vondrka. Sedm vteřin před koncem základní hrací doby poslal duel do prodloužení po brance Tomáše Pavelky další reprezentant David Kämpf. Piráti tak hráli popáté v řadě prodloužení, celkově počtvrté nezískali bonusový bod.
30.kolo út 20.12.2016
LIT
3:2p(0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
CHM
Litvínov
Janus – Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička, Pilař – Gerhát, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, Strnad – M. Hořava, J. Šimeček, Trávníček – R. Veselý, Válek, Jurčík
Chomutov
Laco – Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Rutta – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, Kämpf – Poletín, Raška, Koblasa – Slavíček, Šťovíček, Skokan

Branky a nahrávky

Litvínov
30. V. Hübl (R. Hanzl), 52. T. Pavelka (Pilař, Jurčík), 62. Pilař (Lukeš)
Chomutov
35. Vondrka (Tomica, Rutta), 60. Kämpf (Rutta, Růžička)

Statistiky

Vyloučení
5:5
Využití
2:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
23:28
Střely zblokované
9:14
Hity
11:11
Vhazování
30:33
Diváci
5670
Rozhodčí
Hribik, Pavlovič – Svoboda, Lhotský

Shrnutí

V úvodu derby si ani jeden celek nevytvořil větší šanci, která by vedla k závažnému ohrožení jedné z branek. V šesté minutě se Daniel Sørvik provinil nedovoleně, a tak věnoval Pirátům prví početní výhodu, která však skončila bez vstřeleného gólu. V osmé minutě dorážel z pravé strany střelu Jana Rutty kapitán Michal Vondrka, ale na Januse nevyzrál.

V polovině třetiny neuspěl na Jána Laca Viktor Hübl, jenž to dvakrát zkoušel z pravé strany. O chvíli později si sjel k pravé tyči litvínovské brány Michal Poletín, který ale žabkou domácího brankáře nepřekonal. V šestnácté minutě Jakub Strnad dorážel střelu Martina Hanzla, prostor mezi betony netrefil. Od konce osmnácté minuty hrála přesilovku i Verva, gól však do sirény nepadl.

V první větší šanci prostřední třetiny stál Michal Poletín, jenž to nejprve zkoušel z dorážky a poté střílel zblízka, ale pokaždé puk skončil u Jaroslava Januse. Ve 28. minutě si v přesilovce sjel mezi kruhy Ivan Huml, ale z první trefil přesouvající se litvínovskou jedničku. Téměř v polovině zápasu měli Litvínovští možnost zkrácené dvounásobné početní výhody, kterou však využili až v pěti proti čtyřem.

Celou souhru začal i zakončil Viktor Hübl, který se protáhl mezi dvěma obránci, zkusil to nejprve bekhendem, poté se puk dostal přes Martina Hanzla na navrátilce Karla Pilaře, jehož střelu od modré dorazil za bezmocného Laca litvínovský forvard – 1:0. Vyrovnávací branku vstřelil ve 35. minutě Michal Vondrka, jehož střela z pravého kruhu se překulila za záda Jaroslava Januse – 1:1.

V počátku třetího dějství se ani jeden tým nedostal do vyložené šance, až ve 46. minutě měli Piráti možnost přesilové hry, kterou však nevyužili, přestože pár střeleckých pokusů na bránu Jaroslava Januse vyslali. Poté, co Litvínov předvedl několik nepřesností ve vlastním pásmu, získal si vedení zpět. Tomáš Pavelka se napřáhl za pravým kruhem, odkud propálil chomutovskou jedničku podruhé – 2:1.

Odpovědět mohl hned z protiútoku Michal Vondrka, ale litvínovský brankář měl lapačku připravenou. Od 54. minuty měl Litvínov možnost další početní výhody, která však po několika možnostech skončila. Pětašedesát vteřin před koncem zápasu to Piráti zkusili v šesti, což se jim nakonec vyplatilo. Střelu Jana Rutty tečoval na hranici kruhu David Kämpf, jenž poslal duel sedm vteřin před koncem základní hrací doby do prodloužení – 2:2.

V nastavení se po velké šanci Davida Kämpfa provinil proti hokejovým pravidlům Jan Rutta, takže Litvínov po oddechovém času pokračoval ve čtyřech proti třem. Vítězný gól si připsal Karel Pilař, jenž z vrcholu kruhu prostřelil Jána Laca k pravé tyči – 2:3pp.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (HC VERVA Litvínov): „Bylo to vyrovnané. Pro nás je škoda, že jsme dostali sedm vteřin před koncem branku, kdy už jsme věřili ve výhru, ale obránci nestihli vystřídat, takže byli dlouho na ledě. Chomutov měl ale jiné šance, při kterých nás podržel brankář. V první třetině jsme nehráli, co jsme chtěli, ale od druhé jsme se zlepšili a dva body si zasloužili.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Diváci viděli vynikající hokej, který se hrál nahoru dolů. Oba gólmani předvedli výborný výkon. Myslím, že remíza byla zasloužená. Rozhodlo prodloužení, ve kterém jsme neproměnili stoprocentní šanci a potom inkasovali v oslabení nešťastný gól.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov