Aktuální zprávy

Třetí ročník charitativního turnaje se blíží, tentokrát pomůže Davidu Tržickému

Napsal před 3 dny Klub
Stalo se už tradicí, že první červencovou sobotu se v areálu AFK Loko Chomutov na Březenecké sejde osmička týmů, která odehraje charitativní fotbalový turnaj. Stejně tak tomu bude i v sobotu 6. července, kdy se uskuteční třetí ročník, jenž pomůže Davidu Tržickému.

Předchozí dva ročníky se nadmíru povedly, neboť vynesly pokaždé přes sto tisíc. Organizátor turnaje Michal Žižka věří, že se něco podobného povede i tentokrát. „Myslím, že máme do dražby velmi zajímavé věci,“ láká na tradiční zakončení akce. „Fanoušci i účastníci turnaje budou moct získat triko podepsané Ondrou Kašem,“ zmiňuje čerstvého mistra světa. „Budou k mání i rukavice Jirky Kulicha, nebo hokejky Nicka Hlavy, Viktora Hübla, Franty Lukeše a Kuby Lauka,“ doplňuje výčet artefaktů.

Pokud jde o sportovní stránku turnaje, mezi osmičkou celků bude obhájce loňského prvenství jirkovská Čajovna ZEN, i když tentokrát pod názvem Diamond smile Most. Chybět naopak bude druhý celek posledního ročníku SV Lauterbach. Od našich západních sousedů však přece jen jeden tým dorazí. „Zájem projevilo víc týmů, ale nakonec přijedou fanoušci z Zöblitzu,“ zmiňuje Michal Žižka příznivce VfB Zöblitz, který hraje stejnou soutěž jako Lauterbach.

Tradičně se na zeleném pažitu objeví soubor Pirátů, domácího fotbalového týmu a jejich příznivců či zaměstnanci Věznice Všehrdy, kde pracuje mimo jiné také nedávný vedoucí pirátského A-týmu Petr Freiberg. Schází tak tým příznivců Pirátů, další tři mužstva vytvoří fanoušci fotbalu a hokeje z Chomutova.

V sestavě Pirátů, která bude obhajovat bronz, bude tradičně gólman Michal Žižka. Hokejové áčko budou zastupovat Radek Havel a Štěpán Němec, z juniorky vypomůžou Jan Vostiňák, Dominik Svoboda a Filip Nastoupil. Své umění s fotbalovým míčem ukážou rovněž „hokejoví hosté“ Jakub Lauko, Tomáš Šilar a Roman Chlouba, tým tradičně doplní fotbalista Petr Proll. „Věřím, že si turnaj všichni užijeme a pomůžeme co největší částkou Davidovi,“ přeje si Michal Žižka závěrem.